Autenticitate
-
baditabogdan

Autenticitate
Buna ziua,
Am o mica problema.Detin timbrele din imagini si as vrea sa stiu daca sunt autentice.Va multumesc!
Am o mica problema.Detin timbrele din imagini si as vrea sa stiu daca sunt autentice.Va multumesc!
- Fişiere ataşate
-
- P1020916.JPG (251.24 KiB) Vizualizat de 10827 ori
-
- P1020918.JPG (288.97 KiB) Vizualizat de 10827 ori
-
- P1020920.JPG (322.58 KiB) Vizualizat de 10827 ori
Re: Autenticitate
Atat cat pot sa vad din imaginea postata , val. 30 PAR Principate , este OK . Unul din cele trei tipuri de tipar cunoscute . ( punct in inelul goarnei ; tip II , emisiunea 1864 , tipar de masina ) . La restul ma abtin intrucat nu stapanesc informatiile necesare ca sa pot da relatii , nefiind in sfera mea de colectionare .baditabogdan scrie:Buna ziua,
Pentru documentare va recomand CMPR '74 , spre consultare .
O seara linistita .
Faustina .
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius
autenticitate
Pentru curiozitatea dumneavoastra ( sunteti un norocos , nu obisnuiesc sa ma justific , dar in asta seara sunt dispus sa fac o exceptie ) :
Filatelie : Principate , Vulturi , Perle .
Numismatica : Antice ( Faustina sr. si jr. )
Minerale , Fosile : Lemn pietrificat ( silicifiat ) ; Chondrite .
Cam asta ar cuprinde sfera mea . Sper sa fiti multumit de raspuns . Daca aveti ceva in comun cu sfera mea , astept propuneri de colaborare .
Cam asta ar cuprinde sfera mea . Sper sa fiti multumit de raspuns . Daca aveti ceva in comun cu sfera mea , astept propuneri de colaborare .
Antoninus Pius
Antoninus Pius
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
baditabogdan

Re: autenticitate
Sunteti interesat de timbrul cu Principatele Unite?Va rog sa imi trimiteti un pm cu oferta dvs.Faustina scrie:Pentru curiozitatea dumneavoastra ( sunteti un norocos , nu obisnuiesc sa ma justific , dar in asta seara sunt dispus sa fac o exceptie ) :
Cu riscul de fi off topic si fara a va pretinde intr-un fel sau altul sa va justificati, as fi curios, in masura in care sunteti dispus sa-mi raspundeti:Faustina scrie:Numismatica : Antice ( Faustina sr. si jr. )
De ce Faustina sr. si jr. si nu Sabina sau Iulia Domna sau Iulia Maesa?
Multumesc.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
Se pare ca am inceput sa fiu citat . E bine .radu_28 scrie:Cu riscul de fi off topic si fara a va pretinde intr-un fel sau altul sa va justificati, as fi curios, in masura in care sunteti dispus sa-mi raspundeti:Faustina scrie:Numismatica : Antice ( Faustina sr. si jr. )
De ce Faustina sr. si jr. si nu Sabina sau Iulia Domna sau Iulia Maesa?
Multumesc.
O seara linistita .
Faustina .
Antoninus Pius
Antoninus Pius
Se pare ca nu sunt suficient de norocos incat sa incerc un schimb de idei pe anumite teme de interes din “sfera” d-voastra.
Cu permisiunea d-voastra, domnule...Faustina o sa va citez din nou:
“Daca aveti ceva in comun cu sfera mea , astept propuneri de colaborare.”
Imi cer scuze daca prin propunerile de colaborare pe care le asteptati am inteles si un schimb de idei pe o tema de interes aparent comuna.
Cu permisiunea d-voastra, domnule...Faustina o sa va citez din nou:
“Daca aveti ceva in comun cu sfera mea , astept propuneri de colaborare.”
Imi cer scuze daca prin propunerile de colaborare pe care le asteptati am inteles si un schimb de idei pe o tema de interes aparent comuna.
Ok. Reformulez intrebarea.
Ce v-a determinat sa includeti in sfera d-vostra de interes monedele emise de Antoninus Pius, Marcus Aurelius cu Faustian I respectiv Faustina II?
La acest aspect m-am referit cand v-am intrebat : De ce Faustina si nu Iulia Domna.......?
Era doar o curiozitate fara nici o urma de ironie sau altceva.
Mai mult decat atat ma gandem ca poate personalitatea Faustinei I v-a impresionat incat v-a determinat sa va alegeti ca nickname Faustina sau poate moralitatea ei, fapul ca a fost una dintre cele mai respectate imparatese sau poate faptele sale caritabile sau sunteti impresionat de efigiile celor doua imparatese redate pe monede…etc.
Nu intamplator am ales comparatia cu Iulia Domna(patroana a scriitorilor si filosofilor dar si vestita pentru aventurile ei extraconjugale jucand un rol extrem de important in viata publica nu numai in timpul domniei lui Caracalla, luptand din greu pentru a pastra unita dinastia Severilor).
Dar ca sa fim in litera si spiritul regulamentului probabil vom continua aceasta discutie pe PM.
Ce v-a determinat sa includeti in sfera d-vostra de interes monedele emise de Antoninus Pius, Marcus Aurelius cu Faustian I respectiv Faustina II?
La acest aspect m-am referit cand v-am intrebat : De ce Faustina si nu Iulia Domna.......?
Era doar o curiozitate fara nici o urma de ironie sau altceva.
Mai mult decat atat ma gandem ca poate personalitatea Faustinei I v-a impresionat incat v-a determinat sa va alegeti ca nickname Faustina sau poate moralitatea ei, fapul ca a fost una dintre cele mai respectate imparatese sau poate faptele sale caritabile sau sunteti impresionat de efigiile celor doua imparatese redate pe monede…etc.
Nu intamplator am ales comparatia cu Iulia Domna(patroana a scriitorilor si filosofilor dar si vestita pentru aventurile ei extraconjugale jucand un rol extrem de important in viata publica nu numai in timpul domniei lui Caracalla, luptand din greu pentru a pastra unita dinastia Severilor).
Dar ca sa fim in litera si spiritul regulamentului probabil vom continua aceasta discutie pe PM.