achizitionare bancnote de la banca?

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
Turi

achizitionare bancnote de la banca?

Mesaj de Turi »

am cautat pe forum inainte o asemenea informatie dar nu am gasit nimic asa ca o sa intreb aici:am auzit ca s ar putea cumpara de la "banca"(bnr presupun)bancote vechi scoase din circulatie,pentru colectie evident.acum vreau si eu sa stiu daca este adevarata informatia,de la care banca se pot achizitiona,daca se pot(adica doar de undeva din Bucuresti sau si din alte orase?)si pretul bancnotelor daca ar fi mai mare la banca sau de la alti colectionari.multumesc frumos
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Donnule Turi,
Este bine ca pentru colectie sa ne procuram bancnote intr-o stare cat mai buna, daca se poate necirculate. Deci de la banca, cu atat mai mult trebuie sa ne procuram astfel de bancnote. Nu as vedea ca banca sa vanda bancnote chiar uzate, sub valoarea nominala a lor. Cat priveste pretul, ca in orice domeniu, este dictat de cerere si oferta.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Din cate stiu bancnotele retrase din circulatie de catre BNR sunt distruse.
Cu multi ani in urma tin minte ca vazusem un reportaj in care aratau ce se intampla cu bancnotele uzate de 100 lei (emisiunea '66) - se facea hartie igienica din ele.
Turi

Mesaj de Turi »

va multumesc pentru raspunsuri dar as dori unul mai exact referitor la intrebarea mea,daca stie cineva,bineinteles
Timis

Mesaj de Timis »

Turi scrie:va multumesc pentru raspunsuri dar as dori unul mai exact referitor la intrebarea mea,daca stie cineva,bineinteles
Stimate domn
Se pare ca nu ati citit cu atentie ce raspunsuri v-au dat colegii;
1 Bancnotele uzate retrase din circulatie se RECICLEAZA.
2 Nici-o banca nu vinde bancnote uzate.
3 NU am intalnit colectionari, sa faca colectie de bancnote UZATE.
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

A mai precizat cineva intr-un alt topic, cu ceva timp in urma, ca a gasit la ghiseul BNR monede scoase din circulatie, aduse de oameni pentru a le schimba. Functionara a fost amabila sa i le dea sa-si aleaga din ele pe cele mai putin circulate, bineinteles, primind la schimb aceeasi valoare nominala.
La fel am vazut si eu, bancnote, dar erau circulate, asa ca nu m-au interesat. In cocnluzie, daca dati peste cineva amabil se poate sa luati bancnote sau monede scoase din circulatie.
Turi

Mesaj de Turi »

am inteles,va multumesc pentru raspunsuri
Scrie răspuns