informatii cont ebay - paypal

Moderatori: Deus, Comboloi

ferdinand

informatii cont ebay - paypal

Mesaj de ferdinand »

Stiu ca era un topic mai vechi in care apareau cateva detalii, dar se pare ca a fost sters. Vreu sa-mi creez un cont pe ebay si unul paypal.
Ce trebuie sa stiu insa inainte sa postez licitatii pe ebay? Ce comisioane implica plata prin paypal (eu am un card Visa pe cont deschis in lei, la banca Transilvania) si cum se expediaza monede/bancnote in afara tarii (fara riscul de a "se rataci" pe drum)? Multumesc anticipat pentru orice fel de informatii de la cei care activeaza deja pe ebay.
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

In primul rand trebuie sa va creati contul pe Ebay. Aveti de ales intre mai multe tari, in functie de limba straina pe care o stapaniti cel mai bine. Puteti face cont pe Ebay.com (USA), Ebay.de (Germania), Ebay.fr (Franta), Ebay.it (Italia), etc.
Daca nu cunoasteti bine o limba straina atunci trebuie sa apelati la ajutorul unui amic.
Dupa care intrati pe Paypal.com sau Paypal.ro si va faceti cont. Aici trebuie sa introduceti toate datele necesare: adresa, nr. card si cel mai important, nr. de control de pe spatele cardului format din 4 cifre.
Acum paypal va verifica datele si va retrage din contul de lei declarat suma de 0,50 dolari, pe care o va scade din prima tranzactie facuta pe Ebay.
Contul de paypal nu este validat pina nu veti introduce ultimile 4 cifre din codul de tranzactie care va apare in extrasul de cont de la banca.
Apoi veti intra pe Ebay, in my account (contul meu) si veti face corelatia la modalitatea de plata cu adresa de paypal.
Va recomand scrisoarea recomandata, atat pentre expeditia pieselor proprii cat si pentru receptie, pentru ca are un numar de urmarire (track number) si veti sti unde este aceasta si aveti dovada ca s-a depus la oficiul postal.
Comisioanele se platesc doar de vanzator - comision ebay 9,5 % din pretul de vanzare si - comision paypal 4,5 % din suma receptionata. Deci pierdeti cam 14 % din suma finala de achizitie. Nu va sfatuiesc sa adaugati comisionul ebay in pretul final, pentru ca Ebay-ul nu agreaza acest lucru si va poate suspenda contul. Era sa uit, dupa terminarea licitatiei, trebuie sa trimiteti instiintarea de plata - cumparatorului (invoice) unde veti include detaliile de plata, expeditie si alte date pe care le considerati utile.
Va recomand sa descrieti forte bine obiectele pe care le puneti spre vanzare si sa comunicati foarte bine cu partenerii dv. De asta v-am spus la inceput ca trebuie sa stiti foarte bine o limba straina.
Cam astea sunt primele informatii. Daca aveti si alte intrebari, va stau cu placere la dispozitie.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

recomand site-ul ebay.com
mai multi vizitatori si mai mici preturile pt listari.
un exemplu il aveti mai jos (aceiasi listare pe doua site-uri diverse).
Fişiere ataşate
tarife ebay.it si ebay.com.jpg
tarife ebay.it si ebay.com.jpg (32.07 KiB) Vizualizat de 11951 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
banivechi

Mesaj de banivechi »

Sigur ca o economie de 12 eurocenti este o realizare. Insa daca vinzi 100 monede de 100 lei 1944 pe ebay.com puse la pretul de start $0.99 cu pret transport $4.50 si 100 monede pe ebay.uk puse la £0.99 pret de start si £4.50 transportul recomandat la final de luna o sa ai surpriza sa constati ca pe ebay.com ai incasat 99 dolari +450 dolari transportul si ai de platit 5dolari insertion fees (pentru 50 monede, fiindca doar 50 insertii pe luna sint gratuite) + vreo 60 dolari comision vinzare. Fiindca ebay.com ia 9% si din taxele de transport!
Pe ebay.co.uk o sa ai incasari de 99 lire plus 450 lire transport si o sa ai de platit 9 lire comision. Fiindca 100 insertii sint gratis si taxele de transport nu sint comisionate. Si sa nu uitam ca americanii datorita ofertei mult mai mari de monede de pe ebay.com sint mai zgirciti. Adica ce moneda vinzi greu cu 350 dolari (un 5 lei 1885 plecat din New York spre Torino anul trecut) vinzi mai usor cu 400 lire pe ebay.co.uk
Pe ebay.com e bine sa cumperi, de vindut e mai bine pe ebay.de, .uk., .it, etc.
Parerea mea.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

D-le ferdinad,

eu v-am facut o comparatie intre site-urile care le cunosc, nu am avut nici o legatura cu ebay.de, ebay.fr, ebay....
legat de ce a scris colegul ''banivechi'' nu am inteles nimic.

toata stima pt toti colegi de pe acest forum
Alin

HAPPY NEW YEAR 2012!
newyear

cred ca am v-am dat exemple destul de clare d-le ferdinad....nu vorbe,
pt alte neclarificari va stau la dispozitie.
Timis

Mesaj de Timis »

banivechi scrie: Pe ebay.com e bine sa cumperi, de vindut e mai bine pe ebay.de, .uk., .it, etc.
Parerea mea.
Concluzia este clara.... :) ,dar nu strica sa incerce cei care au dubii...
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Timis scrie:
banivechi scrie: Pe ebay.com e bine sa cumperi, de vindut e mai bine pe ebay.de, .uk., .it, etc.
Parerea mea.
Concluzia este clara.... :) ,dar nu strica sa incerce cei care au dubii...

Cum poti vinde mai bine pe un site ca ebay.it, EXEMPLU. o listare de sapte zile este vizitata de maxim 15/25 persoane. Pe cand pe ebay.con o listare de sapte zile este vizitata de minim 50/80 vizitatori.
Kastor

Mesaj de Kastor »

Ma adresez Domnului banivechi.Daca e cineva sa listeze un produs totodata si la ebay.com, si ebay.uk, sau ebay.ca, dupa vanzarea produsului la care dintre ele plateste taxele?
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Stimati colegi,

postez o alta dovada (peste 200 sute de chitante de la obiectele vandute.... pe ebay.com si ebay.it).
Deci o alta dovada ca experienta de vanzator. Pt a da de inteles ca nu vorbesc din burta (ma refer doar la cele dua site-uri ebay.com si ebay.it).
Fişiere ataşate
DSCN5878.JPG
DSCN5878.JPG (25.68 KiB) Vizualizat de 11823 ori
DSCN5879.JPG
DSCN5879.JPG (27.53 KiB) Vizualizat de 11823 ori
banivechi

Mesaj de banivechi »

Kastor scrie:Ma adresez Domnului banivechi.Daca e cineva sa listeze un produs totodata si la ebay.com, si ebay.uk, sau ebay.ca, dupa vanzarea produsului la care dintre ele plateste taxele?
Taxele le plateste la ebay-ul pe care e inregistrat. Eu sint inregistrat pe ebay.com si daca vind pe ebay.co.uk, factura mi se emite in dolari, nu in lire.
Iar daca D-l Mateiciuc nu intelege limba romana, e problema dinsului. Mai repet o data: pe linga diferenta de curs valutar (lira sterlina si euro sint mai mari decit dolarul), comisioanele ebay difera de la tara la tara. Astfel pe ebay.com se ia procent din pretul de vinzare + taxele postale, ceea ce la monede de mica valoare e un impediment major. La ebay din europa nu se ia procent decit din pretul de vinzare, NU si din taxele postale.
De pe ebay.com poti lua pe o moneda de 100 lei 1944 99 centi + 4,50 dolari taxe postale si platesti 60 centi comision , iar de pe ebay.co.uk 99 pence + 4 lire jumatate taxe postale si platesti 9 pence comision Deci de pe ebay.com ramii cu 4,90 dolari iar de pe ebay.co.uk ramii cu 5,41 lire. Taxele postale din Ro spre US sint sensibil egale cu cele spre UK. Iar pe ebay US daca ceri 4.50$ pe taxele postale te injura toti (ei sint obisnuiti cu 98 centi timbrele) iar in EU 4 lire jumatate nu dispera pe nimeni. Iar din Ro taxele pentru scrisori recomandate sint de la 7 lei 60...
Si repet si faza cu cumparatul de pe ebay.com: ce cumperi cu 14,40 dolari de acolo (20 lei 1930 Hora, de ex) iei de pe ebay.de cu 20+ euro....
Fazele cu 15-20 vizitatori vs 50-100 pe alte ebay-uri nu prea conteaza, eu daca caut 100 lei 1944 o sa-l gasesc si pe ebay.it si pe ebay.com
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

[quote="banivechi] Astfel pe ebay.com se ia procent din pretul de vinzare + taxele postale, ceea ce la monede de mica valoare e un impediment major. La ebay din europa nu se ia procent decit din pretul de vinzare, NU si din taxele postale.
Taxele postale din Ro spre US sint sensibil egale cu cele spre UK. Iar pe ebay US daca ceri 4.50$ pe taxele postale te injura toti (ei sint obisnuiti cu 98 centi timbrele) iar in EU 4 lire jumatate nu dispera pe nimeni. Iar din Ro taxele pentru scrisori recomandate sint de la 7 lei 60...[/quote]

Absolut de acord cu parerea dv.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

D-le ferdinand,

mai sus v-am dat exemplu de vanzator cinstit, nu cum sa faceti bani din taxele postale.
Dupa cum se poate vedea mai sus aveti si cateva exemple cum sa scoateti bani si din taxele postale (RUSINE!) :arhh: .
Ramane la alegerea dvs unde si cum sa va vindeti piesele, din partea mea mult SUCCES!.
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si as aprecia daca schimbul de mesaje s-ar limita, si ma refer la toti colegii de forum, la subiectul topicului. N-as vrea sa fie inchis pentru ca poate mai sunt persoane care au nelamuriri in privinta sitemului ebay-paypal. Multumesc.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Mateiciuc scrie:D-le ferdinand,

mai sus v-am dat exemplu de vanzator cinstit, nu cum sa faceti bani din taxele postale.
Dupa cum se poate vedea mai sus aveti si cateva exemple cum sa scoateti bani si din taxele postale (RUSINE!) :arhh: .
Ramane la alegerea dvs unde si cum sa va vindeti piesele, din partea mea mult SUCCES!.
"Domnule" Mateiciuc, rusine o sa imi fie atunci cind o sa cer taxe postale MAI MARI decit cele practicate pe site-urile respective. Ori atita timp cit o trimitere postala cu tracking number este pe site-ul ebay.de minim 4.50 euro nu mi se pare nimic deplasat sa cer si eu tot atit. Daca Dv. trimiteti cu free shipping, felicitari!Mie mi se pare optimizarea vinzarii, nu o tzeapa.
Iar daca aveti o problema in a va afisa monedele pe alte ebay-uri decit .it sau .com asta nu inseamna ca toata lumea e slaba la limba germana, franceza, spaniola sau engleza si nu reuseste sa inteleaga conditiile specifice fiecarei tari.
Cu stima,
banivechi
Timis

Mesaj de Timis »

Mateiciuc scrie:D-le ferdinand,

Stimate Domn
Acest topic a fost deschis de o persoana care a solicitat informatii pertinente de la colectionarii cu experienta in vederea deschiderii unui cont pe ebay si paypal.T.M.T a pus la dispozitie informatii corecte ,la obiect si pe detalii,inclusiv pasii de urmat . Felicitari !
De aici si pana la atacuri la persoana inclusiv jigniri -este cam mult-
Cred ca santeti singura persoana de pe forum care nu ati inteles ce a scris banivechi ,citez ;
....,,.Mai repet o data: pe linga diferenta de curs valutar (lira sterlina si euro sint mai mari decit dolarul), comisioanele ebay difera de la tara la tara. Astfel pe ebay.com se ia procent din pretul de vinzare + taxele postale, ceea ce la monede de mica valoare e un impediment major. La ebay din europa nu se ia procent decit din pretul de vinzare, NU si din taxele postale. ..".....Rezolvati-va pe viitor problemele personale intr-o alta maniera ... (cavalereste,in parc sau pe scena caminului cultural :D)
Încuiat