Chestionar
Chestionar
M-a rugat domnul "ovidiu^" sa deschid urmatorul chestionar:
Ultima oară modificat 15 Ian 2012, 21:30 de către Paul93, modificat 1 dată în total.
Don't fall in love with anything, 'cause there's always something better out there.
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
Multumesc
Diferenta de la 6 la 10 lei este de inteles pentru ca intra un plic , un cartonas pentru o eventuala moneda etc. Intrebarea se refera la diferentele mari intre pretul real al timbrelor si plicului - sa zicem 10 lei , aproximativ 2,40 euro cred si diferenta nejustificata pana la 4,50 euro , lire sau 8 - 10 dolari cat se cere pe ebay pentru plicurile trimise din romania unde toata lumea stie cat costa o recomandata .
Astept cu interes parerile d-vs .
Diferenta de la 6 la 10 lei este de inteles pentru ca intra un plic , un cartonas pentru o eventuala moneda etc. Intrebarea se refera la diferentele mari intre pretul real al timbrelor si plicului - sa zicem 10 lei , aproximativ 2,40 euro cred si diferenta nejustificata pana la 4,50 euro , lire sau 8 - 10 dolari cat se cere pe ebay pentru plicurile trimise din romania unde toata lumea stie cat costa o recomandata .
Astept cu interes parerile d-vs .
Cum poate sa spuna cineva ca cumparatorul trebuie sa-i plateasca timpul pierdut!
Atunci ramane sa platim si urmatoarele:
- cafeaua si brioche
- bilet de troleu/tranvai (pt cei cu pretentii taxiul).
- biletul la wc-ul public (daca trece pe acolo).
- taxe de expediere mai mari de 3/4 ori
asa cred ca toti cumparatori vor fi super multumiti.
(sincer va spun, am avut srisori unde am pus din buzunarul meu...nu sa fur prin taxele postale)
Atunci ramane sa platim si urmatoarele:
- cafeaua si brioche
- bilet de troleu/tranvai (pt cei cu pretentii taxiul).
- biletul la wc-ul public (daca trece pe acolo).
- taxe de expediere mai mari de 3/4 ori
asa cred ca toti cumparatori vor fi super multumiti.
(sincer va spun, am avut srisori unde am pus din buzunarul meu...nu sa fur prin taxele postale)
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Pana acum ovidiu a oferit cele mai pertinente explicatii din punctul meu de vedere despre taxele postale practicate pe ebay. Felicitari pentru transparenta!
Pentru vanzatorii din Romania scrisoarea recomandata este 10 lei, plicul antisoc 1,5 lei, mai punem si adezivul, cartoanele pentru protectie, capsele de la capsator si mina de la pix? Normal ar fi sa nu este parerea mea.
Pentru ultima achizitie de pe ebay(vanzator tot din Romania) am platit 2 euro taxele postale (scrisoare recomandata) tarif cinstit parerea mea.
Se spune ca o piesa valoreaza atat cat esti disponibil sa platesti si asta in functie de cat de mult o doresti si accepti taxele asa cum sunt ele, dar ai dreptul sa taxezi dupa vanzatorul la calificativul prin stelute.
Pentru vanzatorii din Romania scrisoarea recomandata este 10 lei, plicul antisoc 1,5 lei, mai punem si adezivul, cartoanele pentru protectie, capsele de la capsator si mina de la pix? Normal ar fi sa nu este parerea mea.
Pentru ultima achizitie de pe ebay(vanzator tot din Romania) am platit 2 euro taxele postale (scrisoare recomandata) tarif cinstit parerea mea.
Se spune ca o piesa valoreaza atat cat esti disponibil sa platesti si asta in functie de cat de mult o doresti si accepti taxele asa cum sunt ele, dar ai dreptul sa taxezi dupa vanzatorul la calificativul prin stelute.
Omul e modest si nu vrea sa stie decit cei cu vedere buna cit de cinstit este. Imi permit sa-i fac putina reclama, cu cuvintele lui, scrise doar putin mai mare...Mateiciuc scrie: (sincer va spun, am avut srisori unde am pus din buzunarul meu...nu sa fur prin taxele postale)
Deci: el nu fura prin taxele postale.
-
operator59

La cum este formulata, intrebarea dumneavoastra va avea o majoritatea clara de raspunsuri negative.
Este o intrebare inchisa si dirijata. Intrebare inchisa deoarece singurele raspunsuri pot fi DA sau NU si dirijata deoarece se incearca a se indrepta discutia catre un anumit punct.
Poate trebuia sa intrebati:
Obisnuiti sa verificati daca pretul taxelor postale solicitate de vanzator are acoperire?
sau
Ce adaos isi poate pune un vanzator la taxele postale (adaos justificat de: impachetare, pliculet adeziv, etc) si care din aceste servici acceptati sa le platiti?
Este o intrebare inchisa si dirijata. Intrebare inchisa deoarece singurele raspunsuri pot fi DA sau NU si dirijata deoarece se incearca a se indrepta discutia catre un anumit punct.
Poate trebuia sa intrebati:
Obisnuiti sa verificati daca pretul taxelor postale solicitate de vanzator are acoperire?
sau
Ce adaos isi poate pune un vanzator la taxele postale (adaos justificat de: impachetare, pliculet adeziv, etc) si care din aceste servici acceptati sa le platiti?
I cried because I had no shoes, then I met a man who had no feet!
- boonicootza

Pentru cine vinde pe ebay, mai ales pe ebay.com, pretul de expediere va fi clar mai mare decat tariful postei romane. Pe eBay.com se comisioneaza si taxele postale. Ambalajul costa si el.
Pe mine personal nu ma deranjeaza ca pretul pe care il platesc sa fie cu 1-2 $ mai mare decat tariful postei. Ma deranjeaza cei care cer, de exemplu, 15$ in loc de 5$.
Intotdeauna imi calculez suma pe care imi convine sa o platesc pentru o piesa incluzand si taxele postale. In caz ca taxele de trimitere nu sunt specificate clar in licitatie, intreb vanzatorul inainte de finalizarea acesteia pentru a nu avea surprize.
Pe mine personal nu ma deranjeaza ca pretul pe care il platesc sa fie cu 1-2 $ mai mare decat tariful postei. Ma deranjeaza cei care cer, de exemplu, 15$ in loc de 5$.
Intotdeauna imi calculez suma pe care imi convine sa o platesc pentru o piesa incluzand si taxele postale. In caz ca taxele de trimitere nu sunt specificate clar in licitatie, intreb vanzatorul inainte de finalizarea acesteia pentru a nu avea surprize.
Am cumparat de pe okazii 2 brevete, si desi am platit un cost de transport de RON 9, acestea mi-au venit ambalate intr-un plic alb A4, botite si batute de soarta. Vanzatorul nu a avut bunavointa ca macar sa puna aceste brevete intr-o revista sau un ziar.
Deci, daca voi cumpara de undeva o piesa, si ea imi va veni ambalata corespunzator, intr-un plic cu protectie, sau alte metode, eu voi considera acest gest ca un gest de bunavointa comerciala, si voi plati cu mare placere un extra-charge pentru acest efort.
Intrebare - daca un colectionar plateste o suma de RON 100 pentru o piesa oarecare, in stare buna (conform pozelor etalate pe internet), atunci nu merita oare sa plateasca o suma suplimentara pentru ca aceasta piesa sa ajunga in bune conditiuni ? Daca nu se comunica dinainte cu furnizorul, atunci se poate pati cum am patit-o eu. Precizez de asemenea ca aceasta diferenta trebuie sa fie una de bun simt - maxim dublul sumei normale de expediere ale piesei prin mijloace normale, low-cost.
Deci, ca sa imi inchei acest discurs - adevarul este intotdeauna la mijloc, si totul tine de comunicarea dintre vanzator si cumparator.
Deci, daca voi cumpara de undeva o piesa, si ea imi va veni ambalata corespunzator, intr-un plic cu protectie, sau alte metode, eu voi considera acest gest ca un gest de bunavointa comerciala, si voi plati cu mare placere un extra-charge pentru acest efort.
Intrebare - daca un colectionar plateste o suma de RON 100 pentru o piesa oarecare, in stare buna (conform pozelor etalate pe internet), atunci nu merita oare sa plateasca o suma suplimentara pentru ca aceasta piesa sa ajunga in bune conditiuni ? Daca nu se comunica dinainte cu furnizorul, atunci se poate pati cum am patit-o eu. Precizez de asemenea ca aceasta diferenta trebuie sa fie una de bun simt - maxim dublul sumei normale de expediere ale piesei prin mijloace normale, low-cost.
Deci, ca sa imi inchei acest discurs - adevarul este intotdeauna la mijloc, si totul tine de comunicarea dintre vanzator si cumparator.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Nu cred ... intrebarea se refera la costurile suplimentare nejustificate cerute de un vanzator , am si subliniat in primul post dar probabil nu ati citit cu atentie :operator59 scrie:Este o intrebare inchisa si dirijata. Intrebare inchisa deoarece singurele raspunsuri pot fi DA sau NU si dirijata deoarece se incearca a se indrepta discutia catre un anumit punct.
Care ar fi trebuit dupa d-vs sa fie eventualele alte raspunsuri pe langa DA sau NU ?ovidiu^ scrie:... Intrebarea se refera la diferentele mari intre pretul real al timbrelor si plicului - sa zicem 10 lei , aproximativ 2,40 euro cred si diferenta nejustificata pana la 4,50 euro , lire sau 8 - 10 dolari cat se cere pe ebay pentru plicurile trimise din romania unde toata lumea stie cat costa o recomandata .
operator59 scrie:Poate trebuia sa intrebati:
In anumite cazuri este mai complicat , atunci cand cumparam ceva dintr-un stat al carui tarife postale ne sunt necunoscute . Poate greseala a fost ca nu am specificat ca subiectul chestionarului ar trebui sa cuprinda nu doar tarifele si implicit vanzatorii din Romania , ci toti cei ce activeaza pe ebay . Nu doar in Romania se cer taxe postale mai mari ci si in alte locuri .
Fiecare vanzator e liber sa isi puna ce adaosuri vrea , dar dupa va fi calificat in functie de cat sunt de justificate acele adaosuri . Pe nimeni nu derajnjeaza sa plateasca 1 -2 dolari pe langa pretul timbrelor , dar nu 5 sau mai mult .operator59 scrie:Ce adaos isi poate pune un vanzator la taxele postale (adaos justificat de: impachetare, pliculet adeziv, etc) si care din aceste servici acceptati sa le platiti?
Acum raspundeti d-vs : sunteti de acord si impasibil in momentul in care platiti 8 dolari pentru un serviciu care in realitate costa 3 dolari ?
- valentinian

Stimate coleg Ovidiu^ ar fi de apreciat daca ati pune mai mult accent pe corectitudinea exprimarii, un dezacord si o cratima aiurea nu cred ca ar trebui sa va caracterizeze discursul.
Profit de ocazie pentru a ruga toti colegii sa nu uite ce ''dulce si frumoasa e limba ce-o vorbim'' si sa ii respecte regulile pentru ca mi se pare elegant si atractiv sa vorbim corect pe subiecte numismatice.
Profit de ocazie pentru a ruga toti colegii sa nu uite ce ''dulce si frumoasa e limba ce-o vorbim'' si sa ii respecte regulile pentru ca mi se pare elegant si atractiv sa vorbim corect pe subiecte numismatice.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
Stimate coleg Valentinian , daca din postarile mele ati vazut doar dezacordul si cratima suntem pe drumul cel bun . Eu am recitit ultimele mele postari si nu am reusit sa gasesc nici dezacordul , nici cratima pusa aiurea ... asta e poate in cei 10 ani de cand sunt plecat din tara am mai pierdut din tainele gramaticii romanesti . Citati d-vs respectivele greseli care au caracterizat discursul meu , eu nu le gasescvalentinian scrie:Stimate coleg Ovidiu^ ar fi de apreciat daca ati pune mai mult accent pe corectitudinea exprimarii, un dezacord si o cratima aiurea nu cred ca ar trebui sa va caracterizeze discursul.
- valentinian

Stimate coleg Ovidiu^, raspunsul tau atat de amabil m-a facut sa imi dau seama de greseala mea, nu stiam ca nu sunteti prezent pe plaiuri mioritice si pot intelege niste mici erori desi faptul ca nici la recitire nu le-ati observat este un pic ciudat.
''stat al carui tarife postale'' corect ''stat ale carui tarife postale''
d-vs., corect dv.
Sinceritatea este un defect de-al meu, recunosc tot!
Nu am apucat sa ajustez taxele de expeditie pentru ca mi-a fost suspendat contul deoarece am fost atat de prost incat sa il accept pe un ''prieten'' sa listwze telefoane aparent de lux dar de fapt false pe contul meu de Ebay, urmarea: am pierdut 2000+ Usd din refund-uri si mi-a fost suspendat contul de vanzator.
Inca o data imi cer scuze stimate coleg de observatia nelalocul ei tinand cont de situatia dv. locativa.
''stat al carui tarife postale'' corect ''stat ale carui tarife postale''
d-vs., corect dv.
Sinceritatea este un defect de-al meu, recunosc tot!
Nu am apucat sa ajustez taxele de expeditie pentru ca mi-a fost suspendat contul deoarece am fost atat de prost incat sa il accept pe un ''prieten'' sa listwze telefoane aparent de lux dar de fapt false pe contul meu de Ebay, urmarea: am pierdut 2000+ Usd din refund-uri si mi-a fost suspendat contul de vanzator.
Inca o data imi cer scuze stimate coleg de observatia nelalocul ei tinand cont de situatia dv. locativa.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.