identificare + pret moneda aur

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
neuron10x
**
**

identificare + pret moneda aur

Mesaj de neuron10x »

Salut! Am o moneda, am gasit cateva informatii pe net insa as dorii si parerea voastra vis-a-vis de tip si pret. Multumesc Anticipat!
Fişiere ataşate
bun1.JPG
bun1.JPG (185.48 KiB) Vizualizat de 6382 ori
bun2.JPG
bun2.JPG (149.15 KiB) Vizualizat de 6382 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

Stimate coleg, bine ai venit pe forum!

Moneda din imagini are valoare numismatica zero si poate fi valorificata la pretul aurului continut in cazul in care chiar este de aur.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Moneda este un fals de epoca, deci procentul de aur este 0% recte si pretul e infim.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
neuron10x
**
**

Mesaj de neuron10x »

Aceasta moneda fost dusa pentru a se verifica daca este din aur. S-a dovedit ca este!
marcus aurelius

Din poza se vede clar ca este placata cu ceva ce pare aur. Placata, nu suflata, deci miezul e arama sau alt metal.
neuron10x
**
**

Mesaj de neuron10x »

Miezul este un fel de carton. Parerea mea este ca in jumatate are un fel de "carton" rotund iar o foita de aur subtire o acopera. A fost gaurita acum multi ani si purtata cu un snur in jurul gatului.
marcus aurelius

Ooo, carton! Pai e clar ca nu e moneda. E doar o imitatie a piesei de 100 franci.
neuron10x
**
**

Mesaj de neuron10x »

De ce este o imitatie? Din ce am gasit eu pe batranul google o astfel de moneda are 35g, ca si a mea (aproape). Am mai gasit ca s-au facut aproximativ 38000 de astfel de monede.
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

neuron10x scrie:De ce este o imitatie? Din ce am gasit eu pe batranul google o astfel de moneda are 35g, ca si a mea (aproape). Am mai gasit ca s-au facut aproximativ 38000 de astfel de monede.
Daca ne dati si noua adresa de pe google unde ati gasit moneda de carton(cum ati spus) ramanem datori si va multumim!
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
neuron10x
**
**

Mesaj de neuron10x »

Nu am spus ca pe acel site scria ca in interiorul monedelor este carton. Am spus ca in interiorul monedei mele este.

Daca e un fals, valoarea ei este data doar de aurul din care este facuta?
berendei

Mesaj de berendei »

neuron10x scrie:Nu am spus ca pe acel site scria ca in interiorul monedelor este carton. Am spus ca in interiorul monedei mele este.

omule, nu mai insista degeaba. ai primit mai multe amanunte decat te asteaptai. oamenii de aici chiar stiu ce vorbesc.
te sfatuiesc sa mergi la un amanet sau la o bijuterie daca vrei sa o vinzi. cartonul poti sa il pastrezi sa il folosesti ca pancarda in piata universitatii.
neuron10x
**
**

Mesaj de neuron10x »

berendei scrie:
neuron10x scrie:Nu am spus ca pe acel site scria ca in interiorul monedelor este carton. Am spus ca in interiorul monedei mele este.

omule, nu mai insista degeaba. ai primit mai multe amanunte decat te asteaptai. oamenii de aici chiar stiu ce vorbesc.
te sfatuiesc sa mergi la un amanet sau la o bijuterie daca vrei sa o vinzi. cartonul poti sa il pastrezi sa il folosesti ca pancarda in piata universitatii.
Esti foarte neprietenos, nu am avut intentia sa supar pe cineva, nu vad cu ce am fost insistent. Caut raspunsuri la intebarile mele. Pe cine nu intereseaza subiectul sa nu intervina.
jones2m

Mesaj de jones2m »

Nu te supara pe ei . Sunt colectionari de mult timp si au vazut multe multe falsuri.

Moneda ta nu are cum sa aiba 35 de grame ci 32,25 grame nou nouta. AUR de 22 karate.
E moneda comuna si conform catalogului Krause a avut un tiraj de 39.000 de bucati (cea ce la monedele de aur e mare).
Are numarul de catalog KM 832.
Conform catalogului si daca ar fi autentica (DESI NU PARE) ar fi numai pretul materialui + 10% prima - deci vezi aici cursul zilei
http://www.metalepretioase.ro/curs_valutar_actual.html

DACA INCAODATA vizual moneda PARE UN FALS ORDINAR.
Trebuie sa facute mai multe verificari . Daca vrei sa cunosti mai multe du-te la un colectionar de monede de aur veritabil si poate te lamuresti.
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

dar totusi in ce scop sa fi fost facut falsul,sa fie un fals de epoca?dar nu prea cred chiar de carton...sau un suvenir...combinatia de carton cu foita de aur chiar e ciudata,o zi buna va doresc
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Scrie răspuns