rog evaluare decoratii
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
rog evaluare decoratii
Buna ziua,
As dori , daca se poate, sa stiu la ce pret ar fi evaluate cele 2 decoratii .
(in atasament)
Multumesc
Doru
As dori , daca se poate, sa stiu la ce pret ar fi evaluate cele 2 decoratii .
(in atasament)
Multumesc
Doru
- Fişiere ataşate
-
- 002532.jpg (218.87 KiB) Vizualizat de 7502 ori
-
- 002533.jpg (267.72 KiB) Vizualizat de 7502 ori
1. Prima decoratie este crucea comemorativa a celui de al II lea R. M.,
tiraj foarte mare, greu vandabila, nu ma incumet sa dau un pret, deci nu are cautare in randul colectionarilor.
2. A doua decoratie este Crucea de fier, decoratie nemteasca s-a acordat si romanilor. Decoratie mai rara. In varianta fara frunza de stejar, aproximez 100 euro. Daca acea frunza de stejar este autentica, ridica pretul. Sigu vor raspunde si alti colegi de forum.
tiraj foarte mare, greu vandabila, nu ma incumet sa dau un pret, deci nu are cautare in randul colectionarilor.
2. A doua decoratie este Crucea de fier, decoratie nemteasca s-a acordat si romanilor. Decoratie mai rara. In varianta fara frunza de stejar, aproximez 100 euro. Daca acea frunza de stejar este autentica, ridica pretul. Sigu vor raspunde si alti colegi de forum.
Aveti dreptate, panglici! Scuze! Pentru ca nu ma prea pricep, pe la targurile pe unde umblu, si unde vad astfel de piese, la preturi bune, trec mai departe pentru ca mi se pare ca panglicile sunt noi, moderne, si nu vechi de 70 ani, cand probabil sau decernat aceste medalii, mai ales a doua! M-am inselat pana acum?
Sunt multe medaliile EK2, EK1,care au iesit la suprafata si nu au fost decernate.Practic multe dintre ele au panglicile noi.La majoritatea falsurilor EK2,panglica este confectionata din plastic si nu matase .Un truc foarte simplu pentru a deosebi matasea de plastic este acela, de a arde cu bricheta, un fir din material,la matase se face scrum ,fara reziduri.Despre pret ,la crucea de fier clasa 2-a,la targuri in stainatate ajunge in jur de 80 euro,in functie de numarul marcajului sare suta.Dmariog scrie:Aveti dreptate, panglici! Scuze! Pentru ca nu ma prea pricep, pe la targurile pe unde umblu, si unde vad astfel de piese, la preturi bune, trec mai departe pentru ca mi se pare ca panglicile sunt noi, moderne, si nu vechi de 70 ani, cand probabil sau decernat aceste medalii, mai ales a doua! M-am inselat pana acum?
Prima decoratie se vinde in jur de 8/10 euro si este foarte comuna (am cumparat-o cu 10 euro si tot cu atat am vandut-o).
A doua decoratie imi pare a fi copie. Sper sa nu gresesc dar eu zic ca marginea si inelul (cu marcaj) la aceasta decoratie ar trebui sa fie din argint, in poza postata de dvs pare a fi placata/spoita cu argintiu.
.........mai sigur cititi aici http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Cross
A doua decoratie imi pare a fi copie. Sper sa nu gresesc dar eu zic ca marginea si inelul (cu marcaj) la aceasta decoratie ar trebui sa fie din argint, in poza postata de dvs pare a fi placata/spoita cu argintiu.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Eu cred ca singura parte din argint este rama(partea aceea cu multe taieturi)restul e fier.Asa de la o prima privire si mie imi pare o copie.Suntem si aproape vecini dupa cate vad(COMO).Mateiciuc scrie:Prima decoratie se vinde in jur de 8/10 euro si este foarte comuna (am cumparat-o cu 10 euro si tot cu atat am vandut-o).
am vazut in targ acum vre-o 2 ani,copii de crucea de fier cu marginea nichelata si semanau destul de bine cu asta,chiar vanzatorul spunea ca sunt copii facute in germania in anii 80...avea mai multe modele
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)