Identificare si evaluare 3 monede argint

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

valentinian

Mesaj de valentinian »

heliokles scrie:
Mutrescu scrie:cel mai mult conteaza sa fie autenntice nu falsuri cu patina :roll:

intre o moneda autentica "saiba" si un fals cu patina , nu vad nicio diferenta.
Imi permit sa va contrazic stimate coleg,niciun fals nu va ajunge vreodata macar la 10% din valoarea numismatica a oricarei saibe. din punctul meu de vedere cel putin.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

heliokles scrie: intre o moneda autentica "saiba" si un fals cu patina , nu vad nicio diferenta.

...si eu va contrazic, sunt destule monede moderne care sunt greu de gasit si in stari de ''saibe'' :wink:
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
buzynik

...

Mesaj de buzynik »

heliokles scrie:
Mutrescu scrie:cel mai mult conteaza sa fie autenntice nu falsuri cu patina :roll:

intre o moneda autentica "saiba" si un fals cu patina , nu vad nicio diferenta.
Buna seara! Nu sunt in masura sa va contrazic, insa nu toti colectionarii pot sa-si permita piese "aUNC" :oops: . O seara placuta-Nik. 10.02.'12
vasil

Mesaj de vasil »

Eu zic ca nu are rost sa ne impunem parerile personale altora...
Fiecare colectioneaza cum ii place, in functie de posibilitati. Fiecare dintre noi are o prima piesa colectionata la care tine in mod deosebit, indiferent de alte criterii cu intentie de obiectivitate. Multe piese din colectie sunt legate de amintiri sau au o incarcatura sentimentala care nu are nimic de a face cu criteriile seci de gradare sau valorificare. In esenta colectia este o parte din viata noastra in care am investit afectiv si nu putem fi influientati de parerile altora decat in masura in care rezoneaza oarecum cu ideile noastre despre ea.
Atasamentul fata de un obiect este o energie impersonala care capata o coloratura speciala in functie de subiectul afectiunii noastre (o persoana, o colectie, un ideal, etc). Acceptarea altor opinii este mai degraba un compromis decat rezultatul unui proces intelectual obiectiv.
Asta e doar o opinie personala a unui colectionar, poate fi gresita, nu zic nu, dar asta e ce simt eu.
croissantro

Mesaj de croissantro »

Nu vreau sa deplasez cu mult subiectul insa exista falsuri ce depasesc cateodata piesa originala. Exista colectionari, f putini ce e drept, ce colectioneaza doar falsuri de epoca. Pana si eu am cateva otomane falsuri de epoca la care tin mult si nu m-as desparti de ele sub nici o forma.
Scrie răspuns