indentificare moneda

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

dabija.gigi
*
*

indentificare moneda

Mesaj de dabija.gigi »

Buna ziua. am si eu o moneda foarte vechie, nu are anul batut,moneda are batut pe margini un inel de aur ,pe spate are inscriptia G GALO ,cantareste 3,7g, are diametru de 1,9 cm.va rog daca poate cineva sa o indentifice.am atasat 2 foto.VA MULTUMESC
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Stimate domn,
dv chiar va bateti joc de noi?
Credeti ca este o placere ca si cititor al forumului sa scroll-ui imagina completa a scannerului pt o moneda micuta?? Eu zic ca nu dureaza o jumatate de zi ca sa decupati piesa in cauza si sa o adaptati ....mie mi-au trebuit 30 de secunde numai cu programul paint...!

Bine ati venit pe forum!
Fişiere ataşate
1w.jpg
1w.jpg (18.37 KiB) Vizualizat de 7012 ori
dabija.gigi
*
*

Mesaj de dabija.gigi »

multumesc de decupare,adevaru e ca nu ma pricep
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

in nici un caz..moneda
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Poza este foarte slaba dar pare sa fie un AE antoninian IOVI AVGG cel mai probabil emis de catre Diocletian sau Maximian.
Sunteti sigur ca scrie: G GALO si nu IMP.......
Atasez o imagine luata de pe net cu un AE antoninian IOVI AVGG de Diocletian.
Fişiere ataşate
RIC_0028-Cohen147.jpg
RIC_0028-Cohen147.jpg (59.21 KiB) Vizualizat de 6888 ori
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
dabija.gigi
*
*

Mesaj de dabija.gigi »

intradevar este cea mai buna asemanare care am vazuto pina acuma,dar sint unele diferente.La mine dist. dintre litere este mai mare si are doar 5 litere inscriptionate,cei 2de G se disting clar,A, de la picioare se vede mai slab,dar ultimele,L si O se vad bine,cocosu sta exact pe litera L,dincolo cocosul sta intre litere si mai sint citeva mici diferente.Iar moneda aratata are mai multe inscriptii,pe a mea nu scrie atit de mult,iar sa se fi sters din litere este exclus pt. ca se observa,zic eu.Oricum stau pe ginduri pt. ca moneda seamana intradevar si va multumesc foarte mult.ESTE ADEVARAT ca inelul de aur este batut mai recent decit vechimea monedei,in scopul de aproteja moneda pe margini cred.IN realitate moneda nu este asa stearsa,doar ca este micuta nu stiu daca reusesc poze mai bune.Multumesc inca o data,nu stiu ce sa zic poate mai gasim ceva.Mi se poate spune o evaluare aproximativa.MULTUMESC
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Ok…
Este normal sa existe mici diferente intre doua monede antice aparent “identice”.
Daca intr-adevar moneda este autentica(poza este foarte slaba) cu siguranta este IOVI AVGG. Cine se afla redat in efigie nu pot sa va spun exact decat sa presupun ca este Diocletian sau Maximian.
Din ce material este moneda?...banuesc ca este un AE(cupru) antoninian.
Inelul nu cred ca este batut cu scopul de a proteja moneda, cred ca este o moneda antica care s-a vrut transformata in pandantiv. Nu cumva acel inel acopera o parte din legenda?
Acel A de la picioare simbolizeaza monetaria(Lyons).
"...cocosu sta exact pe litera L". Cocosul este de fapt vultur si nu sta pe litera L ci pe litera I.
Nu este o moneda rara.
Totusi asteptati si parerile celorlalti colegi.
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
LM

Mesaj de LM »

Eu zic ca nu este autentica.Probabil o batere moderna care se vrea a fi un suvenir de pe la cine stie ce muzeu ...etc!!!
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
radu_28

Mesaj de radu_28 »

LM scrie:Eu zic ca nu este autentica.Probabil o batere moderna care se vrea a fi un suvenir de pe la cine stie ce muzeu ...etc!!!
De ce credeti ca moneda n-ar fi autentica?
Poza e atat de slaba incat eu nu pot sa-mi dau seama daca e buna sau nu. Poate imi scapa ceva...
Eu am presupus ca este autentica de aici si randurile din posturile anterioare.
Parca nu prea seamana cu "falsurile de muzeu".
O poza la o calitate superioara ar ajuta mai mult.
LM

Mesaj de LM »

Nu am cine stie ce cunostinte in materie,am judecat strict dupa poza,nu am mai citit ce a scris posesorul ei despre acel inel de aur in care se afla moneda incadrata.
Credeam ca aspectul monedei din poza este forma pura a monedei in cauza,insa in situatia de fata prefer sa ma scuz si sa imi retrag afirmatia de mai sus.Fara acel inel de aur ar fi o cu totul alta abordare a situatie,dar mai bine sa-i las pe cei mai experimentati in domeniu sa se pronunte!

O seara placuta va doresc si va rog sa ma scuzati pentru neatentie!
dabija.gigi
*
*

Mesaj de dabija.gigi »

va multumesc din din suflet pt. raspunsuri,vreau sa spun ca o batere moderna oricum nu este pt. ca se vede clar cum este corodata de timp.Intradevar trebuie sa sa rezolv problema materialului,din care este facut moneda,dupa culoarea rosiatica care se vede la prima vedere,sar zice ca este de cupru dar la lumina becului si chiar si cea solara sub rosu se observa si galben foarte clar,se poate fi si un amestec de aliaj....nu stiu.EU nu sint colectionar,eu vreau sa valorizez moneda.Istoria monedei este ca eu am aduso de la MILANO,iTALIA,unde lucram la un centru de deseuri feroase care erau aduse la casare si topire,aici am gasit moneda intrun seif prinsa intre marginile acestuia care a fost adus pt. aceste operatiuni.Daca ar fi o moneda fara valoare,semnele mele de intrebare sint,de ce afost depozitata intrun seif si nu intrun loc oarecare,si de ce sai bata cineva un inel de aur pe margini,daca era o moneda oarecare sau un fals.Am scris aceste rinduri doar asa ca discutie,nu am de ce sa ma feresc.Va multumesc inca odata pt. interes.
LM

Mesaj de LM »

In starea asta,fara acel inel de aur,chiar daca este autentica,nu cred sa aiba o valoare mai mare de 20 lei,iar unii considera si suma acesta ca fiind mult peste valoarea ei.
Faptul ca moneda a fost depozitata intr-un seif nu inseamna neaparat ca treuie sa aiba cine stie ce valoare materiala.Poate avea o oarecare valoare sentimentala pentru posesor sau prin absurd era depozitata acolo(alaturi de alte lucruri de valoare) pur si simplu din obisnuinta,sau din cauza ca posesorul credea ca este de mare valoare,sau...etc.Ati prins ideea?Oricum astea nu au nici o relevanta,moneda este aceasi,si dupa cum am spus,nu cred sa aiba o valoare mai mare de 20 de lei,poate chiar si atat este mult.

O zi buna!
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Pandantivul d-voastra(moneda cu inelul de aur) are un pret mai mare daca il lasati asa.
Cum s-a mai spus, este o moneda antica transformata intr-o bijuterie, de aici si locul ei in acel seif.
La fel ca si colegul LM sunt de parere ca obiectul a avut mai mult o valoare sentimentala (probabil posesorul a gasit respectiva moneda) si s-ar putea ca si pentru d-voastra sa aiba tot aceeasi valoare.
Uneori valoarea, fie ea si sentimentala a unui lucru (chiar si la o moneda antica) este mult mai importanta decat pretul lui. Multi oameni cred ca cunosc pretul unui lucru dar habar nu au de valoarea lui!
E problema d-voastra ce faceti cu el(pandativul) dar din punctul meu de vedere daca nu va pasioneaza monedele antice e mai bine sa-l lasati asa cum este, cu acel inel de aur.
Daca le separati inelul din aur are un pret net superior monedei.
dabija.gigi
*
*

Mesaj de dabija.gigi »

ok,sint de comun acord cu dv.ca este o moneda transf. in pandativ,avind in vedere ca nu exista moneda de asa natura.As mai avea totusi o nelamurire partea laterala a inelului de aur are marcate niste stelute,cam pe jumatate monedei,cineva mia spus ca stelute avazut doar pe marginile monedelor,evident fiind scoase de monetarii...ce parere aveti.Va multumesc de raspunsurile primite pina acum,se vede ca este un forum serios,multumesc de rabdare si intelegere.
LM

Mesaj de LM »

Sa fim mai clari,(chiar daca exista monede care au stelute pe muchie)moneda dumneavoastra nu a iesit din absolut nici o monetarie cu acel inel.Este clar vorba de o ajustare ulterioara.Faptul ca are stele pe muchie poate insemna ce?Nimeni nu o sa va poata spune cu certitudine.
Cel mai bine este sa lasati moneda asa cum este,indiferent daca o pastrati sau daca o vindeti,numai bine!!!
Scrie răspuns