Noile decoratii ale Casei Regale

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Timis scrie:
tripleseven scrie:Pai...probabil ca "il padrino" a ajutat un pic pt ca domnul sa isi revendice asa zisul drept de a purta Colanul Carol din oficiu! :wink:
banivechi scrie:DECORÁȚI//E2 ~i f. Însemn (medalie, ordin, insignă etc.) conferit cuiva pentru o faptă eroică sau pentru merite deosebite într-o activitate. [Art. decorația; G.-D. decorației; Sil. -ți-e] /<fr. décoration, lat. decoratio, ~onis
Sursa: Dex online

:
Domnilor !
A purta un COLAN care nu ti-a fost conferit tie si a te afisa cu atata aroganta cu el la gat ,este mai mult decat marlanie.
Nimeni si nimic nu-ti da acest drept.....si cam atat despre acest ...domn..
D-le Timis, ceea ce ati citat din DEX, este irelevant in acest context!
Citez din Statut :

"Alin. 2. Seful Casei Regale a Romaniei este Marele Maestru al Ordinului, iar Seful Casei Majestatii Sale este Cancelarul Ordinului." Deci, pe romaneste, prin decizia Inaltei Curti de Casatie, avem un nou sef al Casei Regale.... asa ca acesta ARE dreptul de a-l purta. Asta, repet, dupa decizia I.C.C. din Romania!
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
capa

Mesaj de capa »

marcus aurelius scrie: prin decizia Inaltei Curti de Casatie, avem un nou sef al Casei Regale.
Poate mi-a scapat mie ceva, dar am inteles ca respectiva decizie ar insemna mai degraba un nou membru al familiei regale, nicidecum un nou sef.
Ultima oară modificat 27 Feb 2012, 16:30 de către capa, modificat 1 dată în total.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Nu stiu cat de legala este decizia ICC...! Ceva nu mi se pare kosher in sentinta asta...cum poate ICC sa pronunte o sentinta asupra Casei Regale Romane cand aceasta nu este recunoscuta ca institutie oficiala in stat ?
Nu trebuie data posibilitatea unui recurs si partii adverse ?
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

domnule tripleseven, fără intenţia de a intra într-o polemică, sentinţa ICC a fost recursul. după aproape 60 de ani de la prima sentinţă pronunţată în speţă, şi după 20 de ani de procese în România, ICC s-a pronunţat şi ea. sentinţa este legală, deoarece ea este una de drept civil, stabilind descendenţa lui Paul de România (prin tatăl său) din Carol II şi deci apartenenţa sa la familia regală, dar nu apartenenţa sa la casa regală. din câte ştiu eu (dar poate greşesc) nici unul din procese nu a avut ca obiect dreptul de succesiune la tron, ci doar pe acela de succesiune civilă (ştiu, e o exprimare puţin cam aiurea, dar sper să înţelegeţi la ce se referă)
Timis

Mesaj de Timis »

marcus aurelius scrie:
"Alin. 2. Seful Casei Regale a Romaniei este Marele Maestru al Ordinului, iar Seful Casei Majestatii Sale este Cancelarul Ordinului." Deci, pe romaneste, prin decizia Inaltei Curti de Casatie, avem un nou sef al Casei Regale.... asa ca acesta ARE dreptul de a-l purta. Asta, repet, dupa decizia I.C.C. din Romania!
Domnule Marcus Aurelius
Voit sau nu , dezinformati colegii de pe forum si aruncati petarde de fum...
Din cate stiu eu, seful Casei Regale a Romaniei este Majestatea SA Regele MIHAI I.
- ,,urmasul cu Colan la gat" accede in familia regala(dupa o sentinta civila interpretabila ca foarte multe alte sentinte ale instantelor romanesti) dar NU si membru al casei regale si v-a avea drept la o parte din averea regelui Carol II,avere din care regele Mihai NU a solicitat si nu a primit nimic ca si mostenitor de drept al tatalui sau Carol II.
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

doar o precizare: Paul accede în familia regală nu ca urmare a sentinţei ICC, ci ca un drept natural al său. aceasta este doar ultima dintr-o serie de sentinţe care spun acelaşi lucru, prima din ele fiind cea din 1955 de la Lisabona.
Timis

Mesaj de Timis »

paul_aramis scrie:doar o precizare: Paul accede în familia regală nu ca urmare a sentinţei ICC, ci ca un drept natural al său. aceasta este doar ultima dintr-o serie de sentinţe care spun acelaşi lucru, prima din ele fiind cea din 1955 de la Lisabona.
De ce Regele Ferdinand I şi Regele Carol al II-lea - nu au recunoscut sau acordat vreodată vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino ?
colector

Mesaj de colector »

Timis scrie:
paul_aramis scrie:doar o precizare: Paul accede în familia regală nu ca urmare a sentinţei ICC, ci ca un drept natural al său. aceasta este doar ultima dintr-o serie de sentinţe care spun acelaşi lucru, prima din ele fiind cea din 1955 de la Lisabona.
De ce Regele Ferdinand I şi Regele Carol al II-lea - nu au recunoscut sau acordat vreodată vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino ?
Domnule Timis , discutiile pe teme politice sunt interzise limitati-va la subiect ! :)
Timis

Mesaj de Timis »

colector scrie:
Timis scrie:
Domnule Timis , discutiile pe teme politice sunt interzise limitati-va la subiect ! :)
Imi pare rau ,eu nu fac politica ..insa istoria trebuie cunoscuta si inteleasa in adevarul ei .
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Timis scrie:
Domnule Marcus Aurelius
Voit sau nu , dezinformati colegii de pe forum si aruncati petarde de fum...
Din cate stiu eu, seful Casei Regale a Romaniei este Majestatea SA Regele MIHAI I.
- ,,urmasul cu Colan la gat" accede in familia regala(dupa o sentinta civila interpretabila ca foarte multe alte sentinte ale instantelor romanesti) dar NU si membru al casei regale si v-a avea drept la o parte din averea regelui Carol II,avere din care regele Mihai NU a solicitat si nu a primit nimic ca si mostenitor de drept al tatalui sau Carol II.
Domnule Timis, nu eu arunc petarde de fum si nu eu dezinformez, asta o face massmedia din Romania, ma rog, o parte din ea. Cred ca nu ati inteles pozitia mea. Si eu personal consider ca Regele Mihai este continuatorul Casei Regale Romane, insa altii prezinta distorsionat lucrurile, genul ca 60 % din mostenirea Regelui Mihai i se cuvine domnului cu colanul. Dar poate nu ati urmarit presa romaneasca si emisiunile tv in ultimul timp.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Timis

Mesaj de Timis »

Se spune ca atunci cand colectionezi din pasiune ,viata este prea scurta sa reusesti tot ce ti-ai propus :D
Imi cer scuze colegilor de pe forum ca discutiile s-au indepartat de la subiectul topicului deschis;
Noile decoratii ale Casei Regale
si inchid discutia despre ,,domnul cu colan la gat ",citand o fraza care mi-a placut;
..,,E plina Moldova de nepotii lui Stefan cel Mare. Ei si! Sa traiasca!"...

http://casa-regala.blogspot.com/2012/02 ... cazul.html

http://ebooks.unibuc.ro/istorie/istorie ... 40/6-6.htm
justincase
**
**

Mesaj de justincase »

nu cred ca intrebarea CE POARTA LA GAT NENEA are vreo legatura cu politica sau cu starea lui nenea in urma sentiintelor si a genelor.
faptul este simplut: nenea NU ARE DREPTUL SA POARTE COLANUL C1 LANGA GULER!!!!! Poate sa fie recunoscut de orice curte/tribunal...nu are ce sa caute cu colanul c1 decat la prezentarea colectiei personale sau aratand cu degetele intr-un album cu poze.

De fapt, am auzit ca se va infiinta ORDINUL LAMBRINO I.

Va avea gradele:
1. Matelot
2. Vaporean
3. Capitan
4. Mare Pirat
5. Mare Ancora
6. Lant de Ancora

LA GALEEEREEEEEEE!
Timis scrie:
justincase
**
**

Mesaj de justincase »

Am gasit! Ordinul lui Nea din poza se numeste Nihil Sine Patrinus.
Are si o monograma interesanta. Rog anagramati cu buna credinta literele sa nu iasa altceva!
Iata si o poza a gradului de MATELOT (Cavaler)
Fişiere ataşate
OrdinulNihilSinePatrinus-Cavaler.jpg
OrdinulNihilSinePatrinus-Cavaler.jpg (166.37 KiB) Vizualizat de 12105 ori
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

In aceasta saptamana, la Peles, au mai fost decernate cateva medalii de catre casa regala.
http://www.familiaregala.ro/news/3491/5 ... lul-Peles/

Pe pagina facebook al princepelui Radu, sunt puse un set de fotografii del aeveniment (printre care si fotografia de mai jos).
Fişiere ataşate
1809_10151496641760854_1017667153_n.jpg
1809_10151496641760854_1017667153_n.jpg (81.41 KiB) Vizualizat de 11980 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Scrie răspuns