Despre expedierea monedelor prin posta
-
cartelcoserv

Despre expedierea monedelor prin posta
Cunoaste cineva cum pot fi expediate LEGAL ( insist pe termenul LEGAL) din Romania, catre o tara care nu face parte din UE un lot de monede comune, sa spunem din perioada 1930-2005, monede din metal comun?
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
Diana_doamna

Acelasi lucru ma intereseaza si pe mine. Am vrut sa trimit cuiva in SUA patru fisicuri de monede aflate in circulatie si nu mi s-a permis. Ce-i drept, trimiterea o pregatisem ca si colet.
Am inteles ca o scrisoare recomandata poate avea pana in 2 kg, deci ar cam fi cumva posibil. Cine a mai trimis pana acum poate ca ne-ar putea ajuta cu un raspuns, va rog.
Am inteles ca o scrisoare recomandata poate avea pana in 2 kg, deci ar cam fi cumva posibil. Cine a mai trimis pana acum poate ca ne-ar putea ajuta cu un raspuns, va rog.
Eu am trimis 3 fisicuri in Germania, tip colet...insa declarati de exemplu altceva, gen decoratii metalice sau altceva
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
alta modalitate nu stiu daca aveti
-
cartelcoserv

Cred ca trebuie sa repet termenul LEGAL.
Si , deasemenea, expediere acatre o tara care nu face parte din UE (Germania face parte)
Mai astept opinii
Expedierea in scrisoare , imprimate sau scrisoare recomandata incalca legea, deci eliminam aceste posibilitati.
Expedierea in colet postal este legala, atat timp cat vamesul constata ce expediati . Dar va atrag atentia ca am specificat monede din perioada 1930-2000, deci nu numai monede contemporane.
Linga expedierea prin colet postal mai trebuie ceva.
Si , deasemenea, expediere acatre o tara care nu face parte din UE (Germania face parte)
Mai astept opinii
Expedierea in scrisoare , imprimate sau scrisoare recomandata incalca legea, deci eliminam aceste posibilitati.
Expedierea in colet postal este legala, atat timp cat vamesul constata ce expediati . Dar va atrag atentia ca am specificat monede din perioada 1930-2000, deci nu numai monede contemporane.
Linga expedierea prin colet postal mai trebuie ceva.
Din cate stiu, posta specifica clar ca nu aveti voie in nici un fel sa trimiteti bani in plic, colet , etc.....
-
cartelcoserv

5.Este interzisă introducerea monedelor, a biletelor de bancă, bancnote sau valori la
purtător, cecuri de călătorie, platină, aur sau argint, prelucrat sau nu, pietre pretioase,
bijuterii şi alte obiecte preţioase:
5.1 în trimiterile poştei de scrisori fără valoare declarată; totuşi, dacă legislaţia internă a
ţărilor de origine şi destinaţie o permite, aceste obiecte pot fi expediate în plic închis ca
trimiteri recomandate;
5.2 în colete fără valoare declarată schimbate între două ţări care admit declararea
valorii; în plus, fiecare administraţie are posibilitatea de a interzice introducerea aurului
în lingouri în trimiteri cu sau fără valoare declarată, provenind din sau având ca
destinaţie teritoriul sau transmise în tranzit prin teritoriul sau; ea poate limita valoarea
reală a acestor trimiteri.
purtător, cecuri de călătorie, platină, aur sau argint, prelucrat sau nu, pietre pretioase,
bijuterii şi alte obiecte preţioase:
5.1 în trimiterile poştei de scrisori fără valoare declarată; totuşi, dacă legislaţia internă a
ţărilor de origine şi destinaţie o permite, aceste obiecte pot fi expediate în plic închis ca
trimiteri recomandate;
5.2 în colete fără valoare declarată schimbate între două ţări care admit declararea
valorii; în plus, fiecare administraţie are posibilitatea de a interzice introducerea aurului
în lingouri în trimiteri cu sau fără valoare declarată, provenind din sau având ca
destinaţie teritoriul sau transmise în tranzit prin teritoriul sau; ea poate limita valoarea
reală a acestor trimiteri.
-
cartelcoserv

Corect, pentru monedele de pina in anul 2005:
SECTIUNEA XXI: OBIECTE DE ARTA, DE COLECTIE SAU ANTICHITATI
Capitolul 97: Obiecte de arta, de colecþie sau antichitãþi
Poziþie Cod S.H. * Obiecte admise condiþionat
97.01 Bunurile cu caracter cultural, istoric sau artistic sunt supuse
declarãrii scrise.
Aceasta este reglementarea pentru obiecte de colectie.Automat, conduce ca se pot expedia , in corelare cu precedentul, numai in colet postal (nu stiu daca scrisoare cu valoare declarata este admis, inclin sa cred ca nu)
Automat, rezulta de aici si problema "declararii scrise" care, mai mult ca sigur, implica si un aviz de export dat de directia de patrimoniu
SECTIUNEA XXI: OBIECTE DE ARTA, DE COLECTIE SAU ANTICHITATI
Capitolul 97: Obiecte de arta, de colecþie sau antichitãþi
Poziþie Cod S.H. * Obiecte admise condiþionat
97.01 Bunurile cu caracter cultural, istoric sau artistic sunt supuse
declarãrii scrise.
Aceasta este reglementarea pentru obiecte de colectie.Automat, conduce ca se pot expedia , in corelare cu precedentul, numai in colet postal (nu stiu daca scrisoare cu valoare declarata este admis, inclin sa cred ca nu)
Automat, rezulta de aici si problema "declararii scrise" care, mai mult ca sigur, implica si un aviz de export dat de directia de patrimoniu
-
cartelcoserv

Diana_doamna scrie:Acelasi lucru ma intereseaza si pe mine. Am vrut sa trimit cuiva in SUA patru fisicuri de monede aflate in circulatie si nu mi s-a permis. Ce-i drept, trimiterea o pregatisem ca si colet.
Imi puteti spune ce motivare vi s-a prezentat, pentru refuzarea expedierii in colet postal?
Legislatia Postei Romane, este facuta inainte de intrarea Romaniei in EU.
Odata cu aderarea Romaniei la EU ,functioneaza regula liberei circulatii a marfurilor pe intreg teritori EU.Oficiantul postal NU are dreptul sa ma intrebe ce am in plicul pe care il expediez in China sau USA.
Secretul corespondentei este garantat.
Posta Romana este prestatoare de servicii ,iar eu platesc un pret pentru serviciul prestat,primid chitanta si nr de trimitere.
In cazul in care primesc colete sau plicuri cu monezi din tarile din afara EU (aici vorbim si de Elvetia) numai VAMA ROMANA este indreptatita conform legii sa ma cheme la vama si sa deschd eu corespondenta/pachet primit si NU ei.
Odata cu aderarea Romaniei la EU ,functioneaza regula liberei circulatii a marfurilor pe intreg teritori EU.Oficiantul postal NU are dreptul sa ma intrebe ce am in plicul pe care il expediez in China sau USA.
Posta Romana este prestatoare de servicii ,iar eu platesc un pret pentru serviciul prestat,primid chitanta si nr de trimitere.
In cazul in care primesc colete sau plicuri cu monezi din tarile din afara EU (aici vorbim si de Elvetia) numai VAMA ROMANA este indreptatita conform legii sa ma cheme la vama si sa deschd eu corespondenta/pachet primit si NU ei.
Problema este atunci cand trimiti.Timis scrie: In cazul in care primesc colete sau plicuri cu monezi din tarile din afara EU (aici vorbim si de Elvetia) numai VAMA ROMANA este indreptatita conform legii sa ma cheme la vama si sa deschd eu corespondenta/pachet primit si NU ei.
Pentru trimiteri in spatiul non-euro, tot vama romana este cea care te intreaba (si verifica) ce ai in colet.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
cartelcoserv

In mesajul postat am scris si;Yu_L.Yan scrie:Problema este atunci cand trimiti.Timis scrie: In cazul in care primesc colete sau plicuri cu monezi din tarile din afara EU (aici vorbim si de Elvetia) numai VAMA ROMANA este indreptatita conform legii sa ma cheme la vama si sa deschd eu corespondenta/pachet primit si NU ei.
Pentru trimiteri in spatiul non-euro, tot vama romana este cea care te intreaba (si verifica) ce ai in colet.
.....Oficiantul postal NU are dreptul sa ma intrebe ce am in plicul pe care il expediez in China sau USA.
Posta Romana este prestatoare de servicii ,iar eu platesc un pret pentru serviciul prestat,primid chitanta si nr de trimitere......
Prezentati-va cu avocatul la ghiseul postal,unde oficianta va intreaba ce aveti in plic si solicitati sa va dea in scris ca NU preia scrisoarea recomandata
Asa am procedat . A venit diriginta de oficiu ,directorul de posta si scrisoarea a plecat . .....si a ajuns cu bine in Taiwan
De fiecare data cand ajung la ghiseu NU mai sant intrebat ce am in plic.