Despre expedierea monedelor prin posta
-
cartelcoserv

Daca va ,,macina" legalitatea trimiterilor postale de ce mai vindeti pe ebay?cartelcoserv scrie:Faptul ca nu va intreaba nu echivaleaza cu faptul ca procedati legal.
Posta Romana (parte semnatara) a acordurilor UPU.are obligatia sa puna la dispozitia expeditorilor de scrisori/colete externe (altele decat EU) formularul CN22,care are rubrica pentru declararea
continutului;valoare,cadou,documente,trimitere comerciala si altele.Coletele trebuie depuse sigilate la mesageriile postale si nu deschise. Este aceeasi regula de secret al corespondentei /trimiterii.
In oct 2011 a fost depus un memoriu (printro casa de avocatura) atat la Posta Romana SA cat si la Parlamentul Romaniei in acest sens.Sa vedem.....
-
cartelcoserv

Deocamdata, legislatia este cea actuala, respectiv prevede OBLIGATIVITATEA ca , in cazul expedierii unui colet postal catre o tara care nu face parte din UE , sa va prezentati cu coletul DESFACUT la oficiul postal, unde , dupa ce vamesul constata ce aveti in colet, se face sigilarea coletului.
Nu spun ca este ceva ce imi convine, constat insa ca aceasta e procedura actuala.
Cat despre vanzarea pe ebay, ce legatura are una cu alta?
Eu am intrebat , simplu, cum se pot expedia niste monede, pe cale legala, in afara Romaniei. Nu conteaza ca sunt cadou, vanzari sau mai stiu eu ce.
Pina acum, vad ca nimeni nu a putut indica o metoda legala, de la cap la coada.
PS .Se poate vinde foarte bine pe ebay, cat se poate de legal, ca si pe alte siteuri.La fel cum expedierea monedelor se poate face absolut legal.E adevarat ca taxele vor fi mai mari, dar nu am adus in discutie valoarea taxelor , ci numai modalitatea de expediere
Nu spun ca este ceva ce imi convine, constat insa ca aceasta e procedura actuala.
Cat despre vanzarea pe ebay, ce legatura are una cu alta?
Eu am intrebat , simplu, cum se pot expedia niste monede, pe cale legala, in afara Romaniei. Nu conteaza ca sunt cadou, vanzari sau mai stiu eu ce.
Pina acum, vad ca nimeni nu a putut indica o metoda legala, de la cap la coada.
PS .Se poate vinde foarte bine pe ebay, cat se poate de legal, ca si pe alte siteuri.La fel cum expedierea monedelor se poate face absolut legal.E adevarat ca taxele vor fi mai mari, dar nu am adus in discutie valoarea taxelor , ci numai modalitatea de expediere
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit