Moneda dacica

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

simaky

Mesaj de simaky »

turnata !
dar e interesanta !
eu as risca 100 euro
Fişiere ataşate
foto
foto
untitled.jpg (53.66 KiB) Vizualizat de 13968 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

Eu am riscat 2 minute sa o raportez Ebay ca si fals turnat. :)
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
simaky

Mesaj de simaky »

si pe cine ai raportat, pe dacul care a falsificat-o prin turnare acum 2200 ani ? :D
dodyory

Mesaj de dodyory »

sincer si mie imi pare fals. dar vad ca in ultimul timp a fost un bum al acestor monezi in special din cehia si anglia, daca ati urmarit licitatiile
valentinian

Mesaj de valentinian »

simaky scrie:si pe cine ai raportat, pe dacul care a falsificat-o prin turnare acum 2200 ani ? :D
Da clar pe Tarabostes, pai vorbesti serios colegul? crezi ca e autentica? daca este de acum 2000 ani este autentica pentru mine, oricum mie mi-e ca e mai recenta intre 300 si 0,1 ani sa zic.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
Timis

Mesaj de Timis »

simaky

Mesaj de simaky »

... interesanta si cel putin dubioasa !
vanzatorul are "bunul" obicei de a strecura falsuri printre piesele autentice !
Timis

Mesaj de Timis »

simaky scrie:... interesanta si cel putin dubioasa !
vanzatorul are "bunul" obicei de a strecura falsuri printre piesele autentice !
.....sa fie de vina criza :roll: :)
Ultima oară modificat 17 Mar 2012, 09:12 de către Timis, modificat 1 dată în total.
Timis

Mesaj de Timis »

Postare gresita,Rog moderatorul sa stearga postarea.
bconst

Mesaj de bconst »

Din Programul Simpozionului de Arheometrie care va avea loc la MNIR - Sala Mihai Viteazu va atasez sesiunea de deschidere, cred, de oarece interes numismatic la care suntetzi binevenitzi:
Ziua I - Joi 22 martie

9.30-9.50 Deschidere Simpozion

Sesiunea I Plenara 9.50-11.30
9.50-10.10 Gh. Lazarovici (Univ. “Lucian Blaga”, Sibiu), C. M. Lazarovici (Institutul de Arheologie Iasi), B. Constantinescu (Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara –Horia Hulubei, IFIN-HH)– “Noi date şi analize cu privire la metalurgia aurului din România în Epoca Cuprului”
10.10-10.30 E. Oberlaender-Tarnoveanu (Muzeul National de Istorie a Romaniei, MNIR), B. Constantinescu (IFIN-HH), Catalina Chiojdeanu (IFIN-HH), Daniela Cristea-Stan (IFIN-HH), T. Martin (MNIR), Andra Alexiu (MNIR) - “Analiza compozitionala a kosonilor de argint recuperati in mai 2011”
10.30-10.50 B. Constantinescu (IFIN-HH), E. Oberlaender-Tarnoveanu (MNIR), Catalina Chiojdeanu (IFIN-HH), Daniela Cristea-Stan (IFIN-HH), T. Martin (MNIR), Andra Alexiu (MNIR) - “Analiza compozitionala a pseudolysimachilor recuperati in mai 2011; emisiunile de kosoni de argint si aur in lumina analizelor aliajului folosit”
10.50-11.10 Daniela Cristea-Stan (IFIN-HH), B. Constantinescu (IFIN-HH), Angela Vasilescu (IFIN-HH), Catalina Chiojdeanu (IFIN-HH), E. Oberlaender-Tarnoveanu (MNIR)– “Metalurgia aurului transilvan in Neolitic, Epoca Bronzului si Epoca Dacica”
11.10-11.30 Augustin Lazar (Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia/Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia – “Despre spalarea produsului infractiunilor contra Patrimoniului Cultural National”
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

S-au vandut la Kunker de curand cateva monede
http://transylvanian-numismatics.com/po ... php?cid=21
Eu nu ma pricep la antice, rog pe cunoscatori sa dea mai multe detalii.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Alnaibii scrie:S-au vandut la Kunker de curand cateva monede
http://transylvanian-numismatics.com/po ... php?cid=21
Eu nu ma pricep la antice, rog pe cunoscatori sa dea mai multe detalii.
Fiti putin mai explicit si spuneti exact despre ce monede doriti detalii si ce fel de detalii.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

este vorba de ultimele 4 monede din linkul de mai sus. Descrierea Kunker este in germana, eu nu stiu germana, si probabil sunt mai multi forumisti in situatia asta.
ma intereseaza daca sunt intradevar monede din Dacia, si tipul lor.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Primele doua sunt imitatii balcanice ale tetradrahmei Thasos.

Penultima este o imitatie celtica a tetradrahmei Macedonia Prima. Acestea au fost batute in cea mai mare parte la sud de Dunare si au patruns la nord de Dunare impreuna cu tetradrahmele originale. Au avut o perioada destul de scurta de circulatie(sfarsitul sec II. iH – prima jumatate a sec. I iH). Probabil aceasta scurta perioada de circulatie se datoreaza aparitiei denarului republican. Acestea impreuna cu originalele nu au fost adoptate de polulatia locala ca model pentru emisiunile lor decat cu exceptia unui singur caz: tipul Petelea. Oricum parerile sunt impartite, in literatura de specialitate unii autori considera situatia acestor imitatii inca neclara.

Ultima este o moneda geto-dacica, tipul Mediesu-Aurit(Preda). Astfel de piese sunt specifice vaii Somesului. Ce este caracteristic pentru acest tip: lipsa barbiei, forma ovala a calului cu picioarele adunate sub corp, iar botul in forma de cioc de pasare. Sunt monede cu modul mic si greutate cuprinsa intre 6 si 11 grame. Pe majoritatea intalnim o taietura superficiala pe revers.
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Ce parere aveti despre monedele din linkul de mai jos.
Maybe silver, maybe celtic, maybe ancient, maybe vintage, maybe fake... :)

http://www.ebay.de/itm/Two-Vintage-Smal ... 2a1c11f1d7
Scrie răspuns