Probleme pe okazii

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

HA HA HA! Inca o data am fost suspendat. De data asta aveam o licitatie (veche de vreo doi ani) cu o colectie de monede straine. Bineinteles, n-am pus lista cu monede si preturi in descriere, pentru ca ar fi fost vorba de preturi multiple. Dar tot n-a fost bine. Spune emailul primit ca am incalcat regulamentul, dar nu mi se specifica deloc ce prevedere din acest regulament. Acum ce sa mai spun, ca cineva care se plictiseste teribil sta cu ochii pe licitatiile mele?! Domnule alex...ajutooooor!
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Mai curand altcineva sta cu ocjhii pe licitatiile dumneavoastra si trimite reclamatii la okazii cand i se pare ceva nepotrivit.
Pare mai plauzibil
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Acelasi lucru l-am intuit si eu. Dar dupa a doua suspendare chiar am verificat fiecare din cele peste 700 de licitatii si nu mi s-a parut ca exista vreo descriere sau vreo licitatie care nu corespunde regulamentului.
Oricum, am inceput sa ma plictisesc. Am primit multe mesaje de la persoane care cumpara frecvent de la mine si care voiau sa vizioneze anumite licitatii si mi-a fost greu sa le explic ce se tot intampla cu al meu cont de cateva saptamani incoace.
In alta ordine de idei, am contactat telefonic servicul de asistenta okazii si mi s-a spus ca ei nu pot rezolva nimic, ca cel mai bine ar fi sa trimit un email care va ajunge la superiorii lor. Ierarhie mai ceva ca-n armata, nu gluma. :D
In concluzie, daca in descrierea unei licitatii apare fie si numai o propozitie care incalca regulamentul esti suspendat imediat. Dar daca un individ al carui cont a fost suspendat definitiv pentru abateri grave a revenit cu un al doilea cont, se pare ca e totul in regula. Altfel nu inteleg de ce la ultimele sesizari privind utilizatori cu multiple conturi n-am mai primit niciun raspuns de la asistenta okazii.
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

La ora 11:33 primesc email de la okazii ca a fost o greseala si s-a rezolvat. La ora 14:00 intru in contul meu si vad ca e blocat temporar, dar totusi licitatia care mi-a facut probleme este activa. Cele peste 700 de licitatii pe care le aveam inainte de suspendare nu sunt active. Cine mai intelege?! Verificati ora la care am facut aceste print screen-uri.
Fişiere ataşate
okazii 1.jpg
okazii 1.jpg (64.42 KiB) Vizualizat de 10498 ori
okazii.jpg
okazii.jpg (109.09 KiB) Vizualizat de 10498 ori
okazii 2.jpg
okazii 2.jpg (69.8 KiB) Vizualizat de 10499 ori
bach08

Mesaj de bach08 »

au disparut din stanga optiunile de navigare in categoriile produselor (pt un vanzator).
Daca caut dupa vanzator, si am ghinionul sa vad 3000 de produse, trebuie sa trec prin chiloti si cd-uri ca sa ajung la 1-2 monede... pierdere de timp gigant.
@Ferdinand> probabil un binevoitor cu reclamatii. Dar pt alti vanzatori cu preturi multiple in licitatie, nu sunt probleme cu suspendarea...Licitatiile sunt tot acolo
alex1900
**
**

Mesaj de alex1900 »

incredibil ferdinand....

verific maine sa vad acum ce mai este.

cartelcoserv aveti volum mare de tranzactii in general, si normal ca aveti si un numar mai mare de returnari, voi incerca sa rezolv cumva situatia.

Bach08: nu pare in apele lui deloc azi , sigur se lucreaza intens .
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Asta-i poveste de spus nepotilor, domnule alex. Situatia e usor ilara. Am contul suspendat temporar, dar am o licitatie activa (tocmai cea de la care a plecat problema) si pot sa-mi citesc mesajele, dar si sa trimit mesaje. :lol: De vreo doua zile am remarcat ca se navigheaza foarte greu pe site.

Stiti ce-ar fi amuzant acum? Contul suspendat temporar, dar cu licitatia cu probleme activa sa fie suspendat temporar pentru acea licitatie. :twisted:
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Alex, stii bine ca nu am sa cer returnare decat la produsele care nu s-au vandut din vina cumparatorului.Ti-am propus mai demult ca , automat, prin sistem, cand se returneaza un comision, sa se acorde si calificativ negativ cumparatorului , pentru neonorarea contractului

Daca pe noi, vanzatorii, ne penalizati prin nereturnarea comisionului pentru licitatiile neincheiate din vina noastra, mi se pare corect sa existe o masura similara si pentru cumparatorii care nu isi onoreaza licitatiile
Cel putin pe licitatiile din sectorul carti, e dezastru . Sunt o gramada de cumparatori care liciteaza, castiga o licitatie, apoi nu mai auzi de ei in veci.
alex1900
**
**

Mesaj de alex1900 »

ai dreptate, sunt multi cumparatori neseriosi, sistemul cu returnare a fost ales in detrimentul fostului sistem (cel cu calificative neutre si negative). Nici unul nu e perfect, dar parca e mai bun asta actual ca nu mai sunt asa multe calificative negative, dar e pacat ca sunt lucruri care raman in grija vanzatorilor, altele decat cele de a vinde mult. Ramane de vazut cum evolueaza okazii cu aceste schimbari.

ferdinand, acum s-a rezolvat sper eu de tot , 3 banari in nici o luna cred ca sunt de ajuns :)

Schimband tonul, ca am incasat destule, ne vedem la Obor la targ? :)
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Trei banari in doua saptamani... Imi acordati imunitate? :lol: :lol: :lol:
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Cand e targul de la Obor ?
alex1900
**
**

Mesaj de alex1900 »

27-29 aprilie in fata primarie , deja clasic
jones2m

Mesaj de jones2m »

dupa o perioada de vreo 3 luni in care nu m-am uitat pe okazii astazi am avut timp sa ma uit din nou,.
Imi pare rau sa va spun dar sunt dezamagit. 90%-95% din monezi sunt cele de acum 3 luni si la acelasi preturi.
practic a devenit un fel de VITRINA in care cativa colectionari *(putini) au mii de piese expuse si cam atat. Cativa colectionari mai maruntei care se chinuie si ei.
Preturile comparativ cu ebay sunt egale sau chiar mai mari cu toate ca aici nu exista sistem de plata paypal.
Interesant ca pe uni din grei de pe okazii i-am intalnit si pe ebay. Prezenta pe ebay a romanilor este in crestere cel putin asta e impresia mea. Majoritatea se orienteaza spre ebay america dar sunt si exceptii.
Una peste alta a devenit un site banal de shopping cu sectiune de numismatica fara a putea sa aiba vreodata pretentia ca e un ebay romanesc pe care eu personal mi-l doresc.
NU DE ALTA DAR AM IMPRESIA CA NU SI-O DORESTE.
1octav

Mesaj de 1octav »

Si eu am propus in repetate randuri celor de la okazii introducerea optiunii de plata prin paypal sau macar acceptarea platii online pentru utilizatorii vechi si cu peste 100 de pozitive. Niciun raspuns. Am cerut un regulament sau un cod de bune practici pentru un comert civilizat... si mi-a fost suspendat contul pentru 7 zile deoarece aveam 2 produse din aceeasi categorie si la acelasi pret... de ce doar ei stiu. Cert este ca daca ai licitatii la pret fictiv sau daca pui datele de contact in descriere sansele sa iti suspende contul sunt mai mici decat daca esti "pe cinstite". Chiar ma bucur ca au aparut cei de la Mercador, poate ii mai trezesc din adormire pe cei de la okazii...
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Mai e mult pina departe cu Mercador
Scrie răspuns