ferdinand scrie:Din punctul meu de vedere pretul este putin cam...enorm. Mi se pare mie sau rabdarea nu va caracterizeaza? Cu 100-200 de euro in Romania ati putea gasi o piesa in aceeasi stare.
Dupa pozele vanzatorului nu mi se pare un pret enorm pt aceasta moneda. Sunt dispus sa platesc 500 EURO ciar si mai mult de atat pe o moneda de 50 bani 1876 fara lovituri si cu luciu de monetarie asa cum se vede din pozele vanzatorului. Dar repet! fara lovituri si cu luciu de monetarie, mai exact UNC.
Eu n-am spus-o cu rautate, a nu se intelege gresit. Dar daca pe 1876 ati fi dispus sa platiti suma asta, pe 1885 aunc cat ati oferi (nu ca asa avea eu o asemenea piesa)?
50 bani 1876 UNC, dar UNC, la 500 euro ??? Pai vreau si eu dar ma indoiesc sa gasesc in primul rand un UNC cinstit la vanzare si si mai tare ma indoiesc ca va costa doar 500 de euro.
Monedele rare nu prea apar nici in xf.In UNC veritabil nici cele comune, exceptie fac monedele din 1914 si eventual 50 bani 1900.Si in AUNC sanatos 50 bani 1876 este foarte rara.UNC e vis.Si ar valora in euro,ceva in 4 cifre si nu cred ca prima cifra ar fi 1.
Sa nu confundam monedele frumoase cu monedele UNC.Diferenta e uriasa. Eu am vandut un 50 bani 1884 cu 750 euro si era AUNC,clar peste ce se veda in pozele vanzatorului de pe ebay care m-au facut sa spun XF+.Daca apar asa monede in provincie dati-mi un mail ca sunt dispus sa le cumpar la mai mult de 200 euro.UNC veritabil inseamna mult si e rar in ce priveste privitul nu mai spun de cumparat.
ferdinand scrie:Eu n-am spus-o cu rautate, a nu se intelege gresit. Dar daca pe 1876 ati fi dispus sa platiti suma asta, pe 1885 aunc cat ati oferi (nu ca asa avea eu o asemenea piesa)?
Puteti s-o spuneti cum vreti, eu v-am spus cat sunt dispus eu sa platesc pe o moneda de 50 Bani 1876 UNC.
Daca pentru dumneavoastra e mult ....asta e problema dvs (pt mine nu).
Momentan am un 50 Bani 1885, cand am sa-l gasesc intr-o stare mai buna am sa vad cat pot oferi (totul depinde dupa cati ani am sa-l gasesc).
Cand zic stari bune, pai ma refer de la aUNC in sus....nu coaja de copac.
ferdinand scrie:Din punctul meu de vedere pretul este putin cam...enorm. Mi se pare mie sau rabdarea nu va caracterizeaza? Cu 100-200 de euro in Romania ati putea gasi o piesa in aceeasi stare.
Piesa este mult sub asteptari, nu rabdarea d-lui Mateiciuc este problema, pozele postate de vanzator nu sunt in regula.
Reversul e rotit cu 5-10 grade fata de avers?
Ma gandeam zilele astea sa deschid un topic cu tema monede romanesti cu av/rv rotit sa le adunam pe toate la un loc, nu dispersate in diverse topicuri.
Despre stare, sunt de parere ca este XF. Pretul, las alti colegi sa se pronunte, aici era topic de gradari, nu de preturi
Mateiciuc scrie:Ce parere aveti despre urmatoarea moneda? imi puteti spune si un pret informativ?
multumesc anticipat.
Desi cunosc gradarea primita de la PCGS si pretul de achizitie, personal, pe ebay, cred ca ar trebui sa scoata usor, chiar si cu pozele dumneavoastra - nu cu cele din licitatia initiala, peste $300. Nu mi-e clar daca liniile orizontale de pe partea cu valoarea nominala sunt hairlines de la uzura/incercare de curatare sau din matrita.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Bună seara! Ca să mai schimbăm un pic subiectul văzând cĂ unii vânzători sunt neserioși și postează imagini trucate cu monede puse de ei in vânzare ,propun de aceasta dată o evaluare la o bancnota de 500 lei 1920 pusă in vânzare pe ebay unde am licitat si eu la această bancota neoferind prea mult datorită stari de conservare....pâna aici nimic nou,însă după o căutare pe cunoscutul site românesc okazii mi-a sărit in ochi bancnota de 500 lei 1920 ceea pe care o cautam pe ebay și spre surprinderea mea intr-o stare mult mai buna decat bancnota de pe ebay dar credețimă nu am rămas mai surprins să constatez că bancnota de pe ebay este aceaș cu cea de pe okazii....Vă las pe dumneavoastră să evaluați din imaginile de mai jos bancnota inainte de inălbirea aceasta miraculoasă.......acest caz este mai de grabă de dat la ziar decât să prezentăm anumiți numismatici și colecționari de produse pentru înălbire și curățire.
Fişiere ataşate
500 lei 1920 XF.jpg (108.65 KiB) Vizualizat de 8776 ori
500 lei 1920.jpg (262.46 KiB) Vizualizat de 8776 ori