Probleme pe okazii

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Exista totusi si o problema de natura tehnica.
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (21.89 KiB) Vizualizat de 10085 ori
1.jpg
1.jpg (48.41 KiB) Vizualizat de 10085 ori
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

ferdinand scrie:De ce site-ul se numeste okazii? Pentru ca cei interesati au ocazia sa cumpere la preturi foarte bune. Cel putin asa ar trebui sa fie in teorie.
Daca site-ul se numea totul.la.un.leu trebuia ca ca toata marfa sa se vanda la un leu ? In afara de asta okazii exista , si ele nu sunt numai in vanzarile cu licitatie ci si la cele cu pret fix .Nu cred ca ar fi impetuos necesar ca TOATE sa fie niste okazii ....parerea mea .....
ferdinand scrie:Daca un cumparator vrea sa-si vanda colectia de bancnote si posteaza mokazii, o face pentru ca are nevoie urgenta de bani si pentru ca e constient ca in vremurile astea n-o sa obtina (de cele mai multe ori) un pret foarte bun.
Deci , e clar ! Daca o anume persoana din lipsa de bani vrea sa-si vanda colectia trebuie neaparat "jumulit" , iar pentru asta exista baietii destepti care stau la ciupeala . Ce conteaza ca exista oameni interesati care ar avea oferte mai bune ? Ce conteaza ca vanzatorul isi vinde piesele in pierdere ? Ce conteaza ca site-ul iese in pierdere si dezamageste doua persoane (un vanzator si un potential castigator ) ? Nu conteaza ...ideea e ca vanzatorul daca e posibil , trebuie "jegmanit" iar potential concurent trebuie eliminat prin alte mijloace decat acela al ofertei . Din perspectiva mea aceasta maniera mi se pare incorecta .

Pentru ce se liciteaza pe ultima suta de metri ? Aici sunt mai multe motive .
1) Pentru ca exista posibilitatea ca intr-o perioada mai lunga de timp vre-un iresponsabil sa-ti doboare orice oferta dintr-o mandrie prosteasca , fara a avea intentia sa cumpere , dar are "o dambla" in a-ti strica tie licitatia .
2) Pentru ca in cazul in care exista un licitator si-i depasesti oferta posibilitatea este mult mai mare ca el sa ti-o doboare pe a ta constatand acest lucru , dar e mai putin probabil ca el sa fie in fata calculatorului daca licitezi pe ultima suta de metri . Oricum si el are aceasta posibilitate , deci sansele sunt egale , si in cazul in care este la post ...batalia e corect sa se dea in oferte , nu in limita de timp .
3) Exista cumparatori care sunt constienti ca analizand la rece o anumita suma , n-ar fi in stare sa o ofere , dar in febra licitatiei ...pot trece peste acest impediment , si chiar daca pe termen scurt pot regreta , in timp au constatat ca piesele bune merita astfel de efort .
ferdinand scrie:Comparatiile cu celebre case de licitatii cred ca nu-si au rostul.
Chiar ! De ce sa ne comparam cu elitele ? De ce sa luam exemple de la profesionisti ? Hai sa ne comparam cu ceva "mai prost" , " mai slab ", "mai rudimentar" totul e sa fie "mai ieftin" ,"mai comod" si eventual daca putem pacali cumva sistemul sa scoatem un avantaj in defavoarea altuia ....de ce nu ?!

Din perspectiva mea lucrurile sunt clare si punctul meu de vedere l-am expus , nu mai continui o polemica ce nu-si are rostul .
capa

Mesaj de capa »

roantichitati scrie:Deci , e clar ! Daca o anume persoana din lipsa de bani vrea sa-si vanda colectia trebuie neaparat "jumulit" , iar pentru asta exista baietii destepti care stau la ciupeala . Ce conteaza ca exista oameni interesati care ar avea oferte mai bune ?
Cu tot respectul, asta e santaj sentimental. Daca cineva "joaca" la mokazie o face pentru ca este o solutie convenabila in contextul dat. La fel cum in cazul anumitor obiecte ultimele secunde sunt jecmanitoare pentru unii cumparatori patimasi care supra-liciteaza.Nu despre asta vorbim. Vorbim despre un mediu standardizat de facto in mai bine de 15 ani de licitatii online, care are niste reguli. Nici un vanzator nu e obligat sa-l foloseasca.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

roantichitati scrie:
ferdinand scrie:De ce site-ul se numeste okazii? Pentru ca cei interesati au ocazia sa cumpere la preturi foarte bune. Cel putin asa ar trebui sa fie in teorie.
Daca site-ul se numea totul.la.un.leu trebuia ca ca toata marfa sa se vanda la un leu ? In afara de asta okazii exista , si ele nu sunt numai in vanzarile cu licitatie ci si la cele cu pret fix .Nu cred ca ar fi impetuos necesar ca TOATE sa fie niste okazii ....parerea mea .....
ferdinand scrie:Daca un cumparator vrea sa-si vanda colectia de bancnote si posteaza mokazii, o face pentru ca are nevoie urgenta de bani si pentru ca e constient ca in vremurile astea n-o sa obtina (de cele mai multe ori) un pret foarte bun.
Deci , e clar ! Daca o anume persoana din lipsa de bani vrea sa-si vanda colectia trebuie neaparat "jumulit" , iar pentru asta exista baietii destepti care stau la ciupeala . Ce conteaza ca exista oameni interesati care ar avea oferte mai bune ? Ce conteaza ca vanzatorul isi vinde piesele in pierdere ? Ce conteaza ca site-ul iese in pierdere si dezamageste doua persoane (un vanzator si un potential castigator ) ? Nu conteaza ...ideea e ca vanzatorul daca e posibil , trebuie "jegmanit" iar potential concurent trebuie eliminat prin alte mijloace decat acela al ofertei . Din perspectiva mea aceasta maniera mi se pare incorecta .

Pentru ce se liciteaza pe ultima suta de metri ? Aici sunt mai multe motive .
1) Pentru ca exista posibilitatea ca intr-o perioada mai lunga de timp vre-un iresponsabil sa-ti doboare orice oferta dintr-o mandrie prosteasca , fara a avea intentia sa cumpere , dar are "o dambla" in a-ti strica tie licitatia .
2) Pentru ca in cazul in care exista un licitator si-i depasesti oferta posibilitatea este mult mai mare ca el sa ti-o doboare pe a ta constatand acest lucru , dar e mai putin probabil ca el sa fie in fata calculatorului daca licitezi pe ultima suta de metri . Oricum si el are aceasta posibilitate , deci sansele sunt egale , si in cazul in care este la post ...batalia e corect sa se dea in oferte , nu in limita de timp .
3) Exista cumparatori care sunt constienti ca analizand la rece o anumita suma , n-ar fi in stare sa o ofere , dar in febra licitatiei ...pot trece peste acest impediment , si chiar daca pe termen scurt pot regreta , in timp au constatat ca piesele bune merita astfel de efort .
ferdinand scrie:Comparatiile cu celebre case de licitatii cred ca nu-si au rostul.
Chiar ! De ce sa ne comparam cu elitele ? De ce sa luam exemple de la profesionisti ? Hai sa ne comparam cu ceva "mai prost" , " mai slab ", "mai rudimentar" totul e sa fie "mai ieftin" ,"mai comod" si eventual daca putem pacali cumva sistemul sa scoatem un avantaj in defavoarea altuia ....de ce nu ?!

Din perspectiva mea lucrurile sunt clare si punctul meu de vedere l-am expus , nu mai continui o polemica ce nu-si are rostul .
Da, ce conteaza ca noi suntem parte a unui contract, sa le ia naiba de reguli! Si noi, astia care licitam in ultimele minute, suntem niste nesimtiti, ii jumulim pe saracii colectionari, care ajung sa vanda la preturi de nimic. Eu spun ca cei care vor sa faca oferte serioase au tot timpul din lume, in 3, 5, 7, 10 sau 30 de zile. Nu trebuie sa astepte ultimele minute, ca de-aia a aparut autolicitatorul.
claus

Mesaj de claus »

Am cumparat de pe Ebay produse pentru care vanzatorul a platit o suma mai mare pentru shipping decat suma realizata la licitatie pentru produs. Licitatia s-a terminat la $5.00 cu free shipping, iar pe vanzator l-a costat $7.00 sa trimita. O sa-i trimit acum un mail sa-mi cer scuze ca l-am jecmanit.

Odata ce pui o licitatie de la $1.00/RON 1, vanzatorul se obliga sa vanda produsul la pretul final, oricare ar fi acela.

Iar intermediarul, odata ce licitatia postata dureaza 7 zile, se obliga sa dureze exact 7 zile, cu exceptia cazului in care este mentionat diferit in regulilie de utilizare. Daca in regulile facute de intermediar, se mentioneaza ca durata se poate prelungi in anumite conditii, atunci trebuie sa respecti conditiile, indiferent ca licitatia se prelungeste cu 2 minute sau cu 1 an.

Dupa un timp cand vin numerele, se va vedea daca e o masura buna sau nu. Eu cred ca se va renunta la ea destul de curand.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Daca un cumparator vrea sa-si vanda colectia de bancnote si posteaza mokazii, o face pentru ca are nevoie urgenta de bani si pentru ca e constient ca in vremurile astea n-o sa obtina (de cele mai multe ori) un pret foarte bun. Comparatiile cu celebre case de licitatii cred ca nu-si au rostul.
Sau pentru ca e constient ca prietenii vor licita ca sa ridice pretul
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Domnule Capa , cu acelas respect - urmariti va rog firul naratiunii . Nu e santaj sentimental nici pe departe , chiar nu sunt genul "melodramatic" . Am preluat doar un scenariu ce mi s-a servit drept exemplu (ba chiar l-am expus succint ) si am punctat cele doua alternative ( nu mai detaliez de ce se liciteaza pe ultimele secunde , este o practica universala ce are anumite avantaje ).

ALTERNATIVELE

1) Vanzatorul obtine o suma SUB potentialul ofertelor deoarece clientii raman fara posibilitatea de a licita deoarece nu au avut "iuteala" de a-si plasa oferta intr-un timp foarte scurt . In acest caz vanzatorul ramane cu o suma mica (desi existau oferte mai mari ) , site-ul ia un comision mai mic si nemultumeste mai multe persoane . Potentialii clienti devin frustrati ca nu au avut posibilitatea sa-si plaseze ofertele (diferenta si de o secunda ) iar singurul castigator din aceasta ecuatie este norocosul ce a avut "maiestria" sau sansa sa faca ultima oferta inainte ca licitatia sa "inghete".

2) Vanzatorul obtine suma maxima pe piesa oferita spre vanzare .Site-ul ia un comision mai mare , multumeste vanzatorul si castigatorul iar pretul realizat
este unul obtinut in urma unei confruntari corecte a ofertelor ( si nu a a unei lupte cu secundele ) . In aceasta situatie singura persoana care ar putea fi nemultumita este licitatorul ce nu a putut manipula licitatia sa obtina un obiect cu o suma mai mica decat cea a concurentilor directi doar prin faptul ca a stiut sa manipuleze plasarea ofertei intr-un timp foarte scurt .

Din cele doua alternative de mai sus consider ca cea de-a doua reliefeaza corect spiritul unei licitatii - cea mai mare oferta castiga , nu cea care a fost plasata intr-un moment "strategic". Cred ca orice licitatie virtuala trebuie sa se desfasoare pe aceleas standarde ca una reala unde dupa o "ultima oferta" de fiecare data exista o posibilitate concreta de a plasa o noua ipotetica oferta .

SINGURA nemultumire REALA dupa aceasta schimbare este faptul ca posibilitatea de a se prevala de "inghetarea" licitatiei pentru a obtine un avantaj in detrimentul altui ofertant nu mai exista . Atata timp cat sistemul permitea acest lucru , aceasta practica era una indreptatita - nu poti sa intri in arena leilor daca nu lupti ca ei , dar obiectiv nu putem ignora faptul ca licitatia terminata astfel nemultumea pe buna dreptate mai multe mai multe parti . In conditiile actuale castiga cel ce are oferta mai buna , este echivalentul unei licitatii reale , iar intr-o licitatie reala intodeauna exista posibilitatea ca toate ofertele sa fie expuse intr-un timp rezonabil , ultima atragand dupa sine un nou ragaz de timp .

claus

Cazul expus nu are legatura cu tema ultimei discutii , unde este dezbatuta problema plasarii mai multor oferte pe ultima suta de metri . Faptul ca a vandut un produs la o suma prea mica este problema lui atata timp cat nu au existat alte oferte mai bune .

ferdinand

Nu dau curs unui limbaj cu care sa raspund in aceeas "maniera" , parerea mea asupra modului de licitare pe ultimele secunde este expusa anterior in paragraful subliniat si nu necesita rastalmaciri .
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Domnule roantichitati, ca sa concludem, dvs. sugerati sau considerati ca un contract cu reguli clar definite poate fi uneori incalcat? Pentru ca n-am citit nicaieri pe okazii despre posibilitatea ca o licitatie sa fie prelungita in mod automat daca...

Pe de alta parte, daca okazii modifica regulamentul de zece ori pe an, e chiar atat de greu sa trimita un email de instiintare tuturor utilizatorilor inregistrati? Eu cred ca ar fi de bun simt.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Buna observatie
Ori de cate ori ebay face modificari, primesc de la ei instiintare
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
alex1900
**
**

Mesaj de alex1900 »

si cand nu am scris (tacut) in discutiiile de aici, era si asta o forma de raspuns, cred ca v-ati prins.
Imi doream sa ne vedem la Brasov saptamana asta, dar acum este imposibil din anumite considerente. Aceleasi care ma forteaza sa nu mai particip aici in calitate de membru ocazii, si cum colectinar n-am fost din pacate niciodata, ne luam ramas bun si va urez mult succes si tranzactii usoare , oriunde ar fi ele.

Multa sanatate
Alex
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Tocmai ce-au disparut foarte multe imagini din cadrul licitatiilor. Stie cineva ce se intampla?
papi1954

Mesaj de papi1954 »

Si eu am patit acelasi lucru.
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

De la foarte multi utilizatori au disparut pozele.
jones2m

Mesaj de jones2m »

Imi pare rau sa o spun incaodata dar siteul okazii sectiunea numismatica e foarte slaba.
si pentru un numismat cu pretentii medii nu mi se pare ca fiind cine stie ce de capul lui

1. cred ca 90% sunt cu pret fix si care sunt cu licitatie sunt la preturi foarte mari.
2, sunt vanzatori care ca sa nu mai faca actualizari sau sa piarda pun preturile direct in EURO
3. preturile in general sunt mai mari decat pe ebay ceea ce e destul de ciudat
4. sunt sute de anunturi evident false sau care tind sa insele clienti de genul ban de argint - 300 de euro postate de tot felul de useri dubiosi sau foarte dubiosi
5. serviciile okazii sunt clar slabe din punct de vedere tehnic si probabil de aceea multe vanzatori cu greutate s-au orientat spre ebay desi e mai scump
6. dupa 3 luni de pauza am vazut cam tot acelasi monede, as fi curios cam cate monede se vand pe luna din numarul total eu cred ca 1% din numarul anunturilor active.
7. unele anunturi sunt atat de vechi si aiurea ca au 2,3 vizualizari.
8. una peste alta a devenit un site banal un fel de back-up pentru alte siteuri mai puternice si alte modalitati de vanzare.
jones2m

Mesaj de jones2m »

si acuma ca sa imi vars focul, e clar ca patroni siteului care dupa cate am inteles sunt multimilionari in euro sunt clar dezinteresati cel putin de sectiunea care ne intereseaza pe noi.
Singurele modificari facute in ani de zile sunt minore.
Probabil restul sectiunilor aduc destul profit, iar numismatica este complet neinteresanta.
Scrie răspuns