identificare monezi
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
james_michael

identificare monezi
buna seara as dori identificarea urmatoarelor monede,dar si a unei cruci pe care am gasit o la tara;multumesc anticipat
Moneda 1:
Pentassarion(E) Gordian III emis la Odessos(OΔHCCEITΩN) – Varna, Bulgaria
Serapis
Gordian III & Serapis(zeu Greco-Egiptean)
Moneda 2:
Assarion Philip I(...M IOVΛ ΦIΛIΠΠOC...) emis la Mesembria(MECAMBPIANΩN) – Nesebar, Bulgaria.
Nemesis
Philip I & Otacilia Severa (sotia)
Pentassarion(E) Gordian III emis la Odessos(OΔHCCEITΩN) – Varna, Bulgaria
Serapis
Gordian III & Serapis(zeu Greco-Egiptean)
Moneda 2:
Assarion Philip I(...M IOVΛ ΦIΛIΠΠOC...) emis la Mesembria(MECAMBPIANΩN) – Nesebar, Bulgaria.
Nemesis
Philip I & Otacilia Severa (sotia)
Ultima oară modificat 25 Mai 2012, 10:18 de către radu_28, modificat 1 dată în total.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
-
james_michael

-
james_michael

Deschideti google, selectati pe imagini si scrieti:
Gordian III & Serapis Odessos Serapis seated left - pentru prima
Philip I & Otacilia Severa Mesembria Nemesis - pentru a doua moneda
La prima o sa fie putin mai dificil dar cu rabdare o veti gasi.
Doua monede antice din acelasi tip nu sunt perfect identice intre ele. Au mai fost pe forum discutii legate despre acest aspect.
Gordian III & Serapis Odessos Serapis seated left - pentru prima
Philip I & Otacilia Severa Mesembria Nemesis - pentru a doua moneda
La prima o sa fie putin mai dificil dar cu rabdare o veti gasi.
Doua monede antice din acelasi tip nu sunt perfect identice intre ele. Au mai fost pe forum discutii legate despre acest aspect.
-
james_michael

am urmat pas cu pas descrierea dumneavoastra dar nu am gasit nici una din cele doua piese,ori am eu,, orbul gainii"
ori caut acul in carul cu fin;inteleg doua piese de acelasi fel nu pot fi identice: nu se cunaste o litera, un semn,reversul e in alta pozitie etc. dar avind in vedere ca sa folosit aceiasi matrita cu,, batere la rece"fata de ceia ce am vazut pina acum sub nici o forma nu pot spune cit de cit ca ar semana cu una din piesele pe care le caut;
INCA TIN SA CRED CA NU DETIN PIESE UNICAT
Apropo cel care i mi arata exact unde se afla piesele cu pricina recunosc:E CEL MAI TARE!
INCA TIN SA CRED CA NU DETIN PIESE UNICAT
Apropo cel care i mi arata exact unde se afla piesele cu pricina recunosc:E CEL MAI TARE!
Stimate domn,
Piesele d-voastra nu sunt "unicat"!
Nu valoreaza "o avere", sunt doua bronzuri provinciale.
Mai sus ati primit informatia despre cele doua monede "mura-n gura".
V-am identificat piesele, dupa cum v-am si spus in PM bazandu-ma pe ceea ce scie pe ele(legenda), zeitati si efigii.
Vreti ca cineva sa le caute pe net in locul d-voastra...ok. Stiti cat dureaza: exact 10 secunde....bine depinde si de conexiune pe care o aveti la net.
http://coinproject.com/coin_detail.php?coin=251481
http://www.wildwinds.com/coins/ric/phil ... v_4024.jpg
Seamana?
Sa nu-mi spuneti ca "sunt cel mai tare" pentru ca ma faceti sa ma simt prost!
Piesele d-voastra nu sunt "unicat"!
Nu valoreaza "o avere", sunt doua bronzuri provinciale.
Mai sus ati primit informatia despre cele doua monede "mura-n gura".
V-am identificat piesele, dupa cum v-am si spus in PM bazandu-ma pe ceea ce scie pe ele(legenda), zeitati si efigii.
Vreti ca cineva sa le caute pe net in locul d-voastra...ok. Stiti cat dureaza: exact 10 secunde....bine depinde si de conexiune pe care o aveti la net.
http://coinproject.com/coin_detail.php?coin=251481
http://www.wildwinds.com/coins/ric/phil ... v_4024.jpg
Seamana?
Sa nu-mi spuneti ca "sunt cel mai tare" pentru ca ma faceti sa ma simt prost!
-
james_michael

Domnule Radu tin sa va multumesc inca o data pentru amabilitatea dumneavoastra de a mi prezenta ,,mura in gura'' locatia celor doua piese,dar daca cele doua piese prezentate de mine seamana cu piesele prezentate de dumneavoastra eu ma apuc de spart caramizi
caci am trecut de cel putin de 5 ori peste ele ;inteleg faptul ca a ti identificat piesele dupa ce scrie pe ele(legenda), zeitati si efigii,dar va rog lamuritima si pe mine cum la prima piesa Gordian&Serapis apar urmatoarele:
- pe avers
1) gaura de centrare lipseste la piesa prezentata
2) pozitia regelui Gordian fata de Serapis este dominanta la piesa mea fata de viceversa la piesa prezentata de dumneavoastra,etc.
- pe revers difera urmatoarele : lipsa coroanei din mina,pozitia bratului drept, litera E pe antebrat,lipsa literei E de la cap, etc.
Tot la fel apar nedumeriri si la a doua piesa prezentata de dumneavoastra fata de piesa mea,iar in continuare tin sa cred ca ,,E CEL MAI TARE " cel care ma poate ajuta sa identific cele doua piese.Multumesc!
- pe avers
1) gaura de centrare lipseste la piesa prezentata
2) pozitia regelui Gordian fata de Serapis este dominanta la piesa mea fata de viceversa la piesa prezentata de dumneavoastra,etc.
- pe revers difera urmatoarele : lipsa coroanei din mina,pozitia bratului drept, litera E pe antebrat,lipsa literei E de la cap, etc.
Tot la fel apar nedumeriri si la a doua piesa prezentata de dumneavoastra fata de piesa mea,iar in continuare tin sa cred ca ,,E CEL MAI TARE " cel care ma poate ajuta sa identific cele doua piese.Multumesc!
Cred ca este momentul sa ma retrag din acest topic.
Intentia mea a fost sa va ajut cu cele doua monede si va spun ca am facut-o cu multa rabdare, chiar prea multa. Faptul ca d-voastra "refuzati" acest ajutor ma determina sa nu mai particip la discutie lasand alti colegi sa va lamureasca “cam cum sta treaba" cum monedele antice in general si cele provinciale(coloniale) in particular.
Aici pe forum gasiti o gramada de informatii despre monedele antice, trebuie doar sa cautati.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... highlight=
Intentia mea a fost sa va ajut cu cele doua monede si va spun ca am facut-o cu multa rabdare, chiar prea multa. Faptul ca d-voastra "refuzati" acest ajutor ma determina sa nu mai particip la discutie lasand alti colegi sa va lamureasca “cam cum sta treaba" cum monedele antice in general si cele provinciale(coloniale) in particular.
Aici pe forum gasiti o gramada de informatii despre monedele antice, trebuie doar sa cautati.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... highlight=
-
james_michael

-
clujsergiu

iden
Domnule Michael imi cer scuze ca ma "bag" in discutia dumneavoastra dar sper sa va fac sa intelegeti ca doua monede antice nu sunt identice asa cum sunt cele moderne. In imaginea de mai jos sunt 2 monede identice ? Raspunsul este Nu dar ambele sunt de 5 bani 1867.
- Fişiere ataşate
-
- moned.jpg (188.24 KiB) Vizualizat de 8930 ori
-
james_michael

domnule Sorin am inteles unde vreti sa bateti la o privire dintre cele doua monezi se vede clar ca una este necirculata iar cealalta este circulata,cea necirculata are jos scris ,,Heaton'' iar pe cealalta scrie ,,Katt&Co''cred, diferenta dintre cele doua piese fiind monetaria unde au fost batute dar alte diferente eu nu vad;de aici si pina la piesele la care am cerut un mic ajutor in identificarea lor si ce mi sa aratat e cale lunga;oricum o sa vad eu cum o sa idau de capat.
domnule james_michael sunt membru proaspat pe acest forum pe care va marturiesesc ca il citesc de foarte multa vreme.citesc cu precadere discutile legate de monedele antice,sunt la inceput de drum(doar de 2 ani am aceasta pasiune)iar unele dintre subiecte sunt foarte interesante si tratate in mod profesional si ma ajuta foarte mult sa imi dezvolt aceasta pasiune.in acest forum sunt membri extrem de bine pregatiti si documentati in numismatica antica iar d-nul radu_28 cu siguranta se numara printre acestia.
ma intriga insa ceva:de ce alti membri la fel de bine pregatiti si care au interventi in subiecte legate de monedele antice(valentinian,dimo_13,berserkr,banivechi,aldorus,cacuci,flaviu,simaky,BogdanC) nu au intervenit in discutie sa infirme sau sa confirme cele discutate.nu cumva este prea evidenta situatia si nu mai e nimic de adaugat,iar dumneavoastra va incapatanati sa o acceptati crezand ca ati descoperit o adevarata comoara si nu 2 bronzuri coloniale comune?
puteti sa incercati si pe un alt forum(.forumancientcoins.com) si vedeti ce raspunsuri primiti de la cei de acolo.sa ne anuntati si pe noi in caz ca veti primi vreun raspuns.
http://www.forumancientcoins.com/board/index.php
ma intriga insa ceva:de ce alti membri la fel de bine pregatiti si care au interventi in subiecte legate de monedele antice(valentinian,dimo_13,berserkr,banivechi,aldorus,cacuci,flaviu,simaky,BogdanC) nu au intervenit in discutie sa infirme sau sa confirme cele discutate.nu cumva este prea evidenta situatia si nu mai e nimic de adaugat,iar dumneavoastra va incapatanati sa o acceptati crezand ca ati descoperit o adevarata comoara si nu 2 bronzuri coloniale comune?
puteti sa incercati si pe un alt forum(.forumancientcoins.com) si vedeti ce raspunsuri primiti de la cei de acolo.sa ne anuntati si pe noi in caz ca veti primi vreun raspuns.
http://www.forumancientcoins.com/board/index.php