2 Lei 1894 parerile dvs

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Mateiciuc

2 Lei 1894 parerile dvs

Mesaj de Mateiciuc »

Va rog amabil sa va dati cu parerea despre urmatoarea moneda ...ma refer la gradul de conservare si la pretul $356,51.
Vanzatorul a descris-o XF, dupa mine moneda nu merita acest grad, automat nici pretul nu-l merita (moneda nu are luciu de monetarie deloc).
Singurul lucru frumos este ca moneda nu are lovituri, in fond are multe liniute fine/hairlines care doar sub lupa se vad.
Am discutat si cu vanzatorul aceasta problema, care mi-a spus, daca sunt nemultumit imi inapoiaza suma platita.
Astept si parerile dvs legate de gradul de conservare.

Va multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
Picture1.jpg
Picture1.jpg (64.76 KiB) Vizualizat de 4993 ori
Picture9.jpg
Picture9.jpg (86.72 KiB) Vizualizat de 4993 ori
Picture7.jpg
Picture7.jpg (78.11 KiB) Vizualizat de 4993 ori
Picture8.jpg
Picture8.jpg (112.52 KiB) Vizualizat de 4993 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

inca cateva imagini
Fişiere ataşate
Picture2.jpg
Picture2.jpg (56.05 KiB) Vizualizat de 4988 ori
Picture5.jpg
Picture5.jpg (70.37 KiB) Vizualizat de 4988 ori
Picture3.jpg
Picture3.jpg (86.92 KiB) Vizualizat de 4988 ori
DSCN9952.JPG
DSCN9952.JPG (180.01 KiB) Vizualizat de 4988 ori
claus

Mesaj de claus »

Am mai spus-o pe forum, oricine cumpara o moneda de pe net (mai ales una scumpa), nu ar trebui sa se bazeze niciodata pe pozele minuscule din licitatie, ci ar trebui sa solicite mai multe poze la diferite unghiuri, si dimensiune minim 1600x1200. Altfel risti sa ai surprize cand primesti moneda.
Pozele pe care le-ati postat acum pe forum (in marime originala) le-ati fi putut obtine de la vanzator cu o simpla intrebare.
Iar vanzatorul ar trebui sa se abtina sa gradeze moneda pe care o vinde. Sa puna poze cat mai clare si atat. Altfel e obligat sa accepte returnarea monedei.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Claus eu am cerut o parere, nu polemici.

edited later

eu am scris mai sus ca vanzatorul mi-a propus rambursul. Problema nu este asta, vreau pareri despre gradul de conservare.
Moneda are detalii destul de frumoase, cum am zis, nu are luciu deloc, asta ma framanta pe mine.
Daca moneda ar fi avut cat de cat luciu as fi fost foarte multumit.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Daca moneda este mai buna decit ce aveti in colectie pastrati-o pina gasiti una mai buna. Daca este comparabila cu ce e deja in clasor, la pretul asta nu prea merita pastrata. Detaliile sint solide, dar faptul ca nici intre perle si litere nu a ramas luciu arata ca moneda a fost - poate cu zeci de ani in urma - curatata, sau cel putin spalata chimic.
Vinzatorul oricum nu pierde mare lucru fiindca o va oferi ca "second chance" licitatorului de pe locul 2.
capa

Mesaj de capa »

Moneda are detalii de XF. Daca avea si un pic de luciu merita banii. Asa cred ca este putin cam scumpa, dar nu mult. Eu as returna-o, mai ales ca poza licitatiei sugera XF-aUnc.

Nu de mult s-a mai vandut o piesa cu o suma foarte similara. Din pozele vanzatorului parea "scaldata", dat as fi fost tare curios cum a vazut-o cumparatorul...
Fişiere ataşate
2lei1894_355usd.jpg
2lei1894_355usd.jpg (175.18 KiB) Vizualizat de 4792 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

banivechi scrie:Daca moneda este mai buna decit ce aveti in colectie pastrati-o pina gasiti una mai buna. Daca este comparabila cu ce e deja in clasor, la pretul asta nu prea merita pastrata. Detaliile sint solide, dar faptul ca nici intre perle si litere nu a ramas luciu arata ca moneda a fost - poate cu zeci de ani in urma - curatata, sau cel putin spalata chimic.
Vinzatorul oricum nu pierde mare lucru fiindca o va oferi ca "second chance" licitatorului de pe locul 2.

Multumesc mult pentru raspunsul dvs, asta era sfatul care-l asteptam (totusi ma mira ca nu ati pus si putin de piper :) ).
Asa am sa fac, am sa-mi tin moneda asa cum este, sunt sigur ca repede nu voi gasi alta cu detalii mai bune.
Legat de vanzator, nici nu m-am gandit d-le banivechi ca-i creiez probleme la vanzatore daca ii inapoiez moneda, banuiesc ca o vinde destul de repede.
Vanzatoarea a fost chiar foarte amabila si mi-a spus sa ii trimit moneda inapoi daca sunt nemultumit, si-mi inapoiaza suma platita plus taxele postale.
Cum am mai spus nu asta era problema, vroiam sa mai aud si alte pareri, si raspunsul dvs si a d-lui capa ma convins sa-mi tin moneda .

Multumesc si domului capa si va doresc un weekend placut tuturor.
claus

Mesaj de claus »

Ce am scris mai sus era un sfat, nicidecum polemica. E o moneda frumoasa, dar nu XF. A mai fost si curatata. Eu as returna-o.
Scrie răspuns