Indentificare moneda !

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Mutrescu

Indentificare moneda !

Mesaj de Mutrescu »

Buna ziua , as dori sa stiu daca aceasta moneda este autentica sau fake ! Detali : 8,95 grame , diametru 15 mm , bronz ! Scuzati claritatea imaginilor !
Fişiere ataşate
212214124asf.JPG
212214124asf.JPG (69.2 KiB) Vizualizat de 9882 ori
bach08

Mesaj de bach08 »

Arata extrem de ciudat, in special aversul.... Probabil fals.
hollygrall

Mesaj de hollygrall »

Si starea de conservare ie cam buna la o moneda cat de cat veche .
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Este un fals modern.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Cu scuzele de rigoare adresate autorului topicului as dori sa-l intreb pe d-ul hollygrall cam cat de buna ie starea de conservare la moneda de mai jos, si daca putem s-o suspicionam de fals judecand doar dupa starea ei de conservare?
Va multumesc anticipat d-le hollygrall.
Fişiere ataşate
pius.jpg
pius.jpg (98.46 KiB) Vizualizat de 9727 ori
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
hollygrall

Mesaj de hollygrall »

Radu_28 , se pare ca am gandit doar pentru mine si nu am impartasit , sa inteles un pic gresit eu ma refeream la piesele gasite in pamant nu tinute nu stiu pe unde sau gasite la bunicu in pod poate ca nici alea nu se mentin asa de bine . Dar totusi oriunde ar fi ele de atatea secole nu se pot curata perfect . La fel si pentru moneda la care ai dat link eu cred ce vad cred ca ie fals . Daca tu esti de parere ca nu ie un fals ie parerea ta pe care eu o respect .
hollygrall

Mesaj de hollygrall »

De fapt cred ca m-am grabit cand am zis ca a ta ie un fals deoarece doar acum am observat ca ie un pic corodata pe margine , scuze nu ie fals .Pe cand la moneda de sus marginile ii sunt lustruite ... parca sau iara gresesc ....
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Va multumesc mult pentru amabilitate si pentru faptul ca impartasiti cu noi.
Sunt perfect de acord cu d-voastra nu putem face o comparatie intre o moneda care a stat in pamant 1800 de ani si una care a stat in podul bunicului vreo cateva secole bune.
Profit de timpul d-voastra si va supun atentiei inca o moneda...parca aceasta are marginile lustruite.
Va multumesc!
Fişiere ataşate
pius 2.jpg
pius 2.jpg (112.28 KiB) Vizualizat de 9688 ori
hollygrall

Mesaj de hollygrall »

Pai :)) nu ie chiar lustruita se vede in dreptul literei C ceva urma de corodaj si moneda are ceva Picatzele :D dupa mine nu ie fals .
hollygrall

Mesaj de hollygrall »

Nu stiu daca folosesc cuvantul care trebuie dar se vede Zgronturoasa :))))) nu`mi vine cuvantul perfect sa o pot descrie . Dar bineinteles sunt atatea criterii dupa care te poti lua sa gasesti un fals dar la mine nu se prea pune problema respectiva pt. ca toate piesele care le detin sunt gasite , bineinteles si asa pot fi falsuri dar sansele sunt mici.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Multumesc pentru amabilitate.
Daca imi permiteti v-as da un sfat la care as dori sa reflectati putin.
Observ ca aveti la interese: ACE GARRET.
Cu toata responsabilitatea va spun ca scara care faciliteaza accesul la podul bunicului si respectiv la monedele de acolo este mai putin periculoasa decat ACE GARRET-ul care faciliteaza accesul la cele din pamant.
Mutrescu

Mesaj de Mutrescu »

cind am intrat in posesia monedei am curatat-o cu pasta de dinti stiu ca nam facu bine dar am indepartat boala bronzului care isi facuse aparitia
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Mutrescu scrie:cind am intrat in posesia monedei am curatat-o cu pasta de dinti stiu ca nam facu bine dar am indepartat boala bronzului care isi facuse aparitia
Stimate domn,
Cele doua monede prezentate de mine sunt autentice si se aflate intr-o stare exceptionala. Monedele nu-mi apartin.
Consider ca majoritatea colegilor si-au dat seama unde am vrut sa bat prin prezentarea celor doua monede si prin “ajutorul” cerut "Sfântului Graal".
In cazul acestor doua monede putem discuta de sume care contin trei sau chiar patru zerouri. Prin comentariile mele si prin cele doua monede postate, toate acestea coroborate cu topicul in care se solicita 750 euro pentru un denar comun aflat intr-o stare modesta, am incercat sa-l lamuresc pe distinsul fost “coleg”ca vastul domeniu al monedelor antice nu este chiar asa simplu precum pare. Apropos am observat in ultima vreme un puternic val de noi membri exterm de bine pregatiti si documentati, pacat ca nu reusesc sa se exprime coerent. Sper ca acest val, ajutat si de moderatori sa treaca cat mai repede si sa nu revina prea curand.

Revenind la moneda d-voastra asa cum v-am spus si la inceputul discutiei aceasta este un fals modern, iar boala bronzului, ca vad ca ati amintit-o, nu este caracteristica doar monedelor antice!
Stiu sigur ca am o moneda identica salvata, iar cand o sa am timp s-o caut o s-o postez.
Observ ca intrati in posesia a tot mai multe monede antice false, in trecut ati mai postat cateva astfel de facaturi. Puteti sa-mi spuneti de unde provin monedele.
Mutrescu

.

Mesaj de Mutrescu »

As vrea sa stiu daca aceste 2 monezii sunt autentice sau tot falsuri . Va multumesc !
Fişiere ataşate
blaba.JPG
blaba.JPG (81.77 KiB) Vizualizat de 9412 ori
Mutrescu

Re: .

Mesaj de Mutrescu »

!!
Fişiere ataşate
blalbab.JPG
blalbab.JPG (63.8 KiB) Vizualizat de 9411 ori
Scrie răspuns