Imi cer scuze ca postez si nu va trimit PM , dar poate mai este interesat si altcineva.
Ma adresez in primul rand domnului BANIVECHI.
De ceva timp sunt in posesia a 3 jetoane straine pe care nu reuseam pana acum sa le identific ce sunt. Cu ajutorul site-ului dumneavoastra am reusit sa identific 2, dar as dori, va rog, daca sunteti amabil, sa ma ajutati cu cateva detalii: Cand au aparut urmatoarele jetoane, cine le-a emis si pentru ce au fost folosite.
1.Jeton Rechenpfennig L. CHR. LAUER'S SPIEL UND RECHENPFENNIG / L. CHR. LAUER'S SPIEL UND RECHENPFENNIG, alama, 20,5 mm
Pe cel detinut de mine scrie L. CHR. LAUER'S SPIEL UND RECHENPFENNIG/ NURNBERGER SPIEL UND RECHENPFENNIG, ALAMA, 40 mm
2.Jeton KIS. SZAKASZ. JEGY 1933 B.SZ.K.RT
Al III-lea jeton pe care nu l-am vazut pe site este :
3.spiel marke/ unverzagt hinein gewagt, cred ca tot alama, 22mm
Va multumesc.
Rog identificare jetoane.
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Asa cum a spus si Aldor, cel unguresc este jeton de tramvai. Rechenpfennigul provine de la o prestigioasa firma de gravori/medalieri din Nurnberg, L. Chr. Lauer, care a avut citeva secole de activitate, de prin 1700 (rechenpfennigi si jetoane diverse) si cel putin pina dupa primul razboi mondial (foarte multe din notmunze-le germane din anii 1917-1923 au fost fabricate de Lauer). Mai multe amanunte despre rechenpfennigi gasiti in articolul meu despre jetoane din penultimul numar al Colectionarului Roman.
Tipuri de rechenpfennigi sint sute, datorita perioadei mari de timp in care au fost emisi.
Jetonul Spiel Marke trebuie sa fie o fisa de joc, germana sau austriaca.
Tipuri de rechenpfennigi sint sute, datorita perioadei mari de timp in care au fost emisi.
Jetonul Spiel Marke trebuie sa fie o fisa de joc, germana sau austriaca.