Pret estimativ 5 Lei 1880

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

ferdinand

Mesaj de ferdinand »

La starea in care se afla nu prea mai are nicio valoare numismatica. Au spus si alti colegi de forum inaintea mea, valoarea argintului si atat.
badin19

Mesaj de badin19 »

dle Andrei daca tot stiati valoarea piesei de ce ati mai deschis acest topic?
Divide et impera
Andrei95

Mesaj de Andrei95 »

badin19 scrie:dle Andrei daca tot stiati valoarea piesei de ce ati mai deschis acest topic?
Nu o stiam.
capa

Mesaj de capa »

Buf0n scrie:In mod cert moneda de 5 lei din poze ar trebui sa i se aplice o valoare numismatica de minim 30% din valoarea argintului ! Gresesc ?!
Nu prea. E atat de comuna in starea aceasta incat nu are cum sa urce peste valoarea metalului.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
jones2m

Mesaj de jones2m »

cu tot respectul pentru distinsi forumisti care si-au expus parerile pe acest subiect tin sa fac urmatoarele precizari.

o moneda din 1880 nu e o bucata de argint si totusi nu valoreaza cat materialul.

monedele care se dau la topit sunt monede gaurite, rupte, deteriorate sau care sunt atat de uzate incat nu mai pot fi identificate. E adevarat ca uni care sunt mai disperati vand la amanet monede de argint cu 2-2,1 ron/ gram dar nu sunt convins ca cei de la amenet le dau la topit.

monede comune cum este moneda prezentata au un mod destul de simplu de evaluat,
valoarea materialului plus o prima de batere de 10%
deci 25 grame x 0, 825 = 20,26 grame argint pur x 3,1 = 63 de ron materialul la care se adauga 10 % prima deci un 70 de RON.

In practic cam rar sa vezi pe ebay piesa de 25 de grame de argint 900 vanduta sub 17 euro.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

jones2m scrie:In practic cam rar sa vezi pe ebay piesa de 25 de grame de argint 900 vanduta sub 17 euro.
Foarte corect, o piesa ca cea in discutie obtine 20 de dolari pe ebay fara probleme. Insa din cate inteleg eu colegul nostru e mai interesat de cat poate sa obtina pe respectiva moneda, iar parerea mea, ca si a altor forumisti, e ca poate obtine fara probleme un pret echivalent cu argintul din ea, iar ceva mai greu un 10 % in plus datorita uzurii monedei. Pe ebay are sanse sa ia acei 10 % in plus, dar trebuie sa puneti la socoteala comisioanele lor si celor de la paypal, comisioane care nu sunt deloc de neglijat, ele ridicandu-se undeva pe la 14%. Deci facand 2 socoteli tot pe la valoarea argintului se ajunge si asta datorita faptului ca e o moneda foarte comuna in starea respectiva. Daca era un 85 de exemplu lucrurile stateau altfel.
O zi buna tuturor !
Andrei95

Mesaj de Andrei95 »

In concluzie,merita sa cumpar aceasta moneda cu 45 lei?
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Andrei95 scrie:In concluzie,merita sa cumpar aceasta moneda cu 45 lei?
Pai atata timp cat doar argintul din ea face ceva peste 60 ron as zice ca da :roll:
Andrei95

Mesaj de Andrei95 »

Am inteles.Va multumesc!
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Cu placere !
Andrei95

Mesaj de Andrei95 »

Ce varianta a monedei este mai rara? Kullrich scris sub gat sau Kullrich scris pe cerc?
capa

Mesaj de capa »

Andrei95 scrie:Ce varianta a monedei este mai rara? Kullrich scris sub gat sau Kullrich scris pe cerc?
Ca si statistica personala, in stari medii sau bune, se gasesc ceva mai usor cele cu Kullrich pe cerc.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

capa scrie:
Andrei95 scrie:Ce varianta a monedei este mai rara? Kullrich scris sub gat sau Kullrich scris pe cerc?
Ca si statistica personala, in stari medii sau bune, se gasesc ceva mai usor cele cu Kullrich pe cerc.
Eu as zice invers, Kullrich pe cerc in stari superioare este ceva mai rara.
capa

Mesaj de capa »

ovidiu^ scrie:
capa scrie:
Eu as zice invers, Kullrich pe cerc in stari superioare este ceva mai rara.
Pai sa facem schimb? 8)
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Pai le am pe amandoua :wink:
Scrie răspuns