inel vintage

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
cuburo83

inel vintage

Mesaj de cuburo83 »

vand inel de aur de 14 karate cu un intaglio in piatra ,,lapis lazuli" este fabricat in aur de 14 karate dar suflat -placat in aur mult mai pur
are 7, 58 grame cu tot cu piatra, este lucrat in totalitate manual
pret 250 E usor negociabil
o alternativa pentru cei ce nu isi permit o piesa antica veritabila !
Fişiere ataşate
IMG_0221.JPG
IMG_0221.JPG (497.47 KiB) Vizualizat de 9549 ori
IMG_0223.JPG
IMG_0223.JPG (476.72 KiB) Vizualizat de 9549 ori
IMG_0224.JPG
IMG_0224.JPG (488.88 KiB) Vizualizat de 9549 ori
IMG_0225.JPG
IMG_0225.JPG (462.25 KiB) Vizualizat de 9549 ori
IMG_0226.JPG
IMG_0226.JPG (480.04 KiB) Vizualizat de 9549 ori
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
iason

Mesaj de iason »

As avea o intrebare, cum ati depistat ca e suflat-placat,cu un strat de aur mult mai pur ( defapt ori este pur ori nu ..) si sub este aur de 14 kt??
Ultima oară modificat 29 Iun 2012, 22:44 de către iason, modificat 1 dată în total.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

vanzatorul din magazinul de bijuterii de unde l'am luat, mi'a spus procedeul prin care este facut si din ce este alcatuit + ca este si marcat( i'am uitat numele procedeului)
croissantro

Mesaj de croissantro »

585 e marcaj pt aur? Si daca l-ati luat d ela bijutier, cu ce scop, pt a-l vinde aici?
croissantro

Mesaj de croissantro »

Scuze catre autorul postului, dar e o aberatie sa sufli aurul tot cu aur.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

croissantro scrie:585 e marcaj pt aur?

Da, marcajul 585 apare pe aurul de 14Kt :wink:
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Buf0n

Mesaj de Buf0n »

Multe de spus despre ...

...pariez pe barba mea ca nu exista nimic in + peste auru de 14. Nici un bijutier nu va purcede la o asemenea metoda . Bijuterii din argint suflate cu aur am vazut si am avut ... dar auru de caliatte mai mare suflat peste calitate mai proasta e aberatie ! De ce ? Se apeleaza la metoda pentru a inobila ! Dar el este deja nobil ...iar aspectul nu ai cum sa`l schimbi pentru ca nu schimbi culoarea. DA 585 e aur de 14k standard de 58,5% pur !

Daca peisa nu ar fi avut acea stanta ai fi jurat ca e o piesa veche autentica... si asa privind`o am oarece banuieli ca ar putea fi o piesa veche iar stanta batuta cu mult mai tarziu ... si daca asta e adevarul atunci pot sa zic ca posesorul ( eventual bijutirul) a stricat piesa !
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

buna seara! in 2009 am fost la istambul de unde in decursul a 10 zile si dupa zeci de ore de cautat am gasit aceste bijuterii , le'am cumparat fiindca mi'au placut cum arata( in decursul vietii de colectionar am avut oportunitatea sa vad zeci de bijuterii antice de aur . care si'au lasat amprenta asupra mea).
in aceea perioada ma gandeam sa ma apuc de bijuterie. imitatii ale pieselor vintage( antice si medievale). eram foarte increzator in gusturile mele formate in urma a ce vazusem . ma intorc in tara unde incep sa intreb in stanga si in dreapta ce parere au de cele trei inele cumparate de mine ( toate diferite ).
am ramas stupefiat cand am constat ca daca nu e un(gablont in aur slefuit si perfect , de preferat :( dolce e gabana nu ai cui il vinde) .intradevar m'am pricopsit cu 3 inele cam scumpute: dar macar nu m'am apucat de bijuterie ca la ce gusturi am ....... . garantez ca e aur de 14 K . cat despre ce e pe deasupra cam asta am inteles eu de la acel vanzator cu engleza de balta. citisem undeva ca sunt anumite modalitati in care aliajul de aur poate fii infrumusetat cu mercur cu potasiu un fel de bronz d'ore . imi cer scuze ca nu stiu cum se numeste procedeul
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Am detinut si eu candva un colier din aur de 9 ct (375). Cand m-am decis sa ma despart de el, mi s-a spus d initial ca nu e aur. De ce ? Pentru ca avea o culoare foarte frumoasa pentru un aur de doar 9 ct. Dupa ce l-au testat s-au convins ca e aur. Am inteles ca unele bijuterii din aur de 9 ct sunt uneori infrumusetate astfel.
Scrie răspuns