Ar fi interesant de aflat si pt restul cupiurilor
Ce mi s-a parut ciudat in filmul postat pe TVR, a fost la min 10:29, unde la pantograf era moneda de 100000 lei, iar matrita redusa era zimtata (asemeni falsurilor care sunt pe piata).

Cum ati reusit sa-l salvati in calculator ?Yu_L.Yan scrie:Un filmulet foarte interesant, ce a meritat de salvat pe calculator (chiar daca rezolutia e destul de mica).sorin70 scrie:Reportajele Jurnalului: Povestea leului
http://www.tvr.ro/articol.php?id=123674&c=6754
Multumesc pt informatiile oferite
Aveti PMsorin70 scrie:
Cum ati reusit sa-l salvati in calculator ?

Adica... replicile sa nu fie chinezesti?Yu_L.Yan scrie:Prima oara cand am ocazia sa vad incadrarea completa a colii de 1 leu (5 x8 ).
Ar fi interesant de aflat si pt restul cupiurilor![]()
Ce mi s-a parut ciudat in filmul postat pe TVR, a fost la min 10:29, unde la pantograf era moneda de 100000 lei, iar matrita redusa era zimtata (asemeni falsurilor care sunt pe piata).
Sa le donam o pereche de manusi de bumbac. Oamenii cumpara monede de 1500 de euro/bucata (greu de crezut povestea...) si n-au 5 lei pentru niste manusi. Si-apoi etichetele alea lipite direct pe monede denota amatorism si neglijenta.capa scrie: Ciudate mi se par si manipularea foarte/prea relaxata a pieselor in cadrul Cabinetului de Numismatica al Academiei si numerele de inventar lipite pe centrul pieselor...

Adevarul e undeva pe la mijloc.capa scrie:Daca am retinut bine, in legatura cu baterea de moneda in Romania:
- reportajul TVR sustine ca ar fi vorba de 80 de ani
- reportajul Realitatea sustine ca ar fi vorba de 75 de ani
Cele 5 coloane ale colii sunt probabil A, B, C, D si E iar dupa ce se epuizeaza urmeaza F, G, H, I, J. Serii mai mari K - Z nu am intalnit pana acum iar seriile F-J le-am intalnit doar la bancnotele de 1 leu, care sunt si cele mai numeroase.Yu_L.Yan scrie: Prima oara cand am ocazia sa vad incadrarea completa a colii de 1 leu (5 x8 ).
Ar fi interesant de aflat si pt restul cupiurilor.
Puteti posta un scan la 128K ?VIKO scrie: Am observat ca am 3 loturi de serii consecutive: 123I , 128H si 128K.