Probleme pe okazii
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
-
thebluelion

Eu ma refeream la posibilitatea de a ignora toti utilizatorii peste 3 negative, 10 sau 20 e deja mult prea mult. Rar vezi pe ebay oameni cu peste 3 negative pe an, si aceia sunt numai vanzatori, care din 20000 de obiecte vandute, dau si ei chix la cateva..
Later edit: eu ma refer la 3 negative primite ca si cumparator; dar cred ca si asa este prost, mai bine s-ar merge pe un procentaj: blochezi cumparatorii care au sub 99 %, sa zicem...
Later edit: eu ma refer la 3 negative primite ca si cumparator; dar cred ca si asa este prost, mai bine s-ar merge pe un procentaj: blochezi cumparatorii care au sub 99 %, sa zicem...
Eu cred ca sistemul calificativelor este in principiu bun, dar incurajeaza la acordarea de pozitive in ideea ca nu e bine sa risti sa primesti negativ. Eu am din 540 de pozitive 8 negative, dar am acordat peste 40 de negative "clientilor" mitocani, ghertzoi sau negociatori. Si sincer nu am incredere in cineva cu 1000 de calificative 100% pozitive.
-
george_s321

Sa inteleg ca eu care am 100% pozitive ar trebui sa "risc" niste falsuri,poze de pe net,licitatii false ca sa iau si eu cateva negative sa fiu de incredere?Hai sa fim seriosi.Cei care au 1000 calificative,toate pozitive trebuie felicitati.Eu nu am 1000 calificative dar despre cei care au 1000 calificative,toate pozitive spun ca sunt mai buni ca mine deocamdata nu ca sunt suspecti.8 voturi negative inseamna cam mult dupa parerea mea,nici intr-un caz o dovada a corectitudinii.
-
cartelcoserv

pe ebay ai posibilitatea sa blochezi de la oferta userii care nu indeplinesc anumite criterii de seriozitate (criterii care pot fi stabilite de fiecare vanzator in parte)
de exemplu, la mine nu poate licitata nimeni care a luat doua strike pentru neplata in 6 luni
de exemplu, la mine nu poate licitata nimeni care a luat doua strike pentru neplata in 6 luni
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
thebluelion

Stiu ca exista posibilitatea aceasta, de aceea le-am si sugerat celor de la okazii sa o implementeze. Nu stiu cat de greu este sa faca acest lucru, pentru ca nu ma pricep la site-uri si bucataria din spatele lor, dar ma gandesc ca de 1 an de cand le-am spus prima data, ar fi putut sa faca asa ceva.cartelcoserv scrie:pe ebay ai posibilitatea sa blochezi de la oferta userii care nu indeplinesc anumite criterii de seriozitate (criterii care pot fi stabilite de fiecare vanzator in parte)
Nu inteleg justificarea de a nu avea incredere in cineva cu 1000 calificative 100% pozitive, nu mi se pare a avea nici o noima, mai ales ca stiu din experienta cat este de greu de realizat acest lucru. Userul acela trebuie sa fie onest, foarte calm cu cei care intarzie cu plata si norocos, sa nu dea peste neseriosi. Daca as putea, numai cu oameni ca astia as lucra pe okazii.1octav scrie:Eu cred ca sistemul calificativelor este in principiu bun, dar incurajeaza la acordarea de pozitive in ideea ca nu e bine sa risti sa primesti negativ. Eu am din 540 de pozitive 8 negative, dar am acordat peste 40 de negative "clientilor" mitocani, ghertzoi sau negociatori. Si sincer nu am incredere in cineva cu 1000 de calificative 100% pozitive.
Fratilor, dar si pe Okazii puteti bloca utilizatorithebluelion scrie:Stiu ca exista posibilitatea aceasta, de aceea le-am si sugerat celor de la okazii sa o implementeze. Nu stiu cat de greu este sa faca acest lucru, pentru ca nu ma pricep la site-uri si bucataria din spatele lor, dar ma gandesc ca de 1 an de cand le-am spus prima data, ar fi putut sa faca asa ceva.cartelcoserv scrie:pe ebay ai posibilitatea sa blochezi de la oferta userii care nu indeplinesc anumite criterii de seriozitate (criterii care pot fi stabilite de fiecare vanzator in parte)
- Fişiere ataşate
-
- PS Okazii.jpg (75.98 KiB) Vizualizat de 11933 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
thebluelion

Nu cred ca ati fost atent la ce doream exact. Ce ati spus dvs a spus si d-l ferdinand; eu nu ma refeream la blocarea utilizatorilor unul cate unul, ci implementarea unei optiuni ca pe ebay, pentru a bloca TOTI utilizatorii care nu respecta anumite criterii de seriozitate, exact cum a spus si domnul cartelcoserv. Sper sa ma fi facut inteles si poate vad si cei de la okazii, asta daca si vor sa vada, evidentYu_L.Yan scrie:Fratilor, dar si pe Okazii puteti bloca utilizatori
-
cartelcoserv

Userul acela trebuie sa fie onest, foarte calm cu cei care intarzie cu plata si norocos
Foarte greu pe site-urile romanesti (aproape imposibil)
Si va spune asta cineva cu 100% pozitive pe ebay
Fratilor, dar si pe Okazii puteti bloca utilizatori
Iulian, nu ma intereseaza sa ii blochez DUPA ce liciteaza, ci sa nu aiba acces la licitatiile mele INAINTE de a licita . Exact ca pe ebay
Foarte greu pe site-urile romanesti (aproape imposibil)
Si va spune asta cineva cu 100% pozitive pe ebay
Fratilor, dar si pe Okazii puteti bloca utilizatori
Iulian, nu ma intereseaza sa ii blochez DUPA ce liciteaza, ci sa nu aiba acces la licitatiile mele INAINTE de a licita . Exact ca pe ebay
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
thebluelion

Pentru ca in ultima vreme am dat de multi neseriosi pe okazii, am sunat astazi la okazii; (pentru cine nu stie, 0374 652 944 - Reţea fixă Orange). I-am spus unei reprezentante a okazii, din nou, propunerea de introducere a optiunii de blocare ca pe ebay, dar din ce am inteles, nu sunt sanse sa se concretizeze asa ceva, probabil ca nu se doreste acest lucru. Tot astazi am primit si un mail de la ei, cu schimbari "benefice" in regulament 
"Incepand cu data de 09.08.2012 punctele 4.4 respectiv 4.6.2 din Termenii si Conditiile de utilizare ai Okazii.ro au fost modificate dupa cum urmeaza:
4.4. Consecintele actelor neautorizate la licitatia noastra pe Internet.
Fara a limita protectia legala, noi ne rezervam dreptul de a suspenda sau anula calitatea de membru al licitatiei noastre pe Internet in cazul in care avem dovada infaptuirii unor acte ilegale referitoare la licitatia noastra sau la utilizatorii serviciilor noastre.
Este interzisa intelegerea intre vanzatori de a practica preturi asemanatoare la produsele de acelasi tip pe care le-au oferit spre vanzare. In cazul in care Organizatorul va sesiza asemenea intelegeri si in cazul in care Organizatorul va sesiza ca asupra unui alt vanzator se fac presiuni de orice tip pentru a practica aceleasi preturi, atunci Organizatorul va bloca respectivele conturi ale vanzatorilor definitv, fara notificare prealabila.
In cazul in care Organizatorul are suspiciuni intemeiate legate de incercari ale utilizatorilor de a frauda licitatiile, acesta poate lua orice masura considera necesara in vederea stoparii actelor de frauda desfasurate de catre utilizatori. In acest sens, Organizatorul are dreptul sa suspende pe o perioada de 7 zile contul utilizatorului suspectat de a desfasura activitati frauduloase sau poate decide inchiderea contului. Organizatorul isi rezerva acest drept, el nefiind obligat in nicio masura si de nicio terta parte sa sanctioneze utilizatorii. Organizatorul are un drept discretionar atat in ceea ce priveste masurile luate, cat si in ceea ce priveste utilizatorii impotriva carora vor fi luate aceste masuri.
4.6.2. Obiectul licitatiei
O licitatie trebuie sa aiba ca obiect comercializarea unui articol sau al unui serviciu concret, cu descrierea si pretul aferent acestuia. Nu sunt permise licitatiile ce au ca obiect furnizarea unor cataloage, oferte sau orice alte tipuri de anunturi care, prin ofertele realizate de potentialii cumparatori pot duce la cresterea, in mod artificial, a calificativului general al unui utilizator fara a se incheia o tranzactie. Nu sunt permise anunturile ce au ca unic scop comunicarea unor informatii de orice fel.
Licitatiile de acest tip pot fi sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti.
Este interzisa punerea in vanzare a unor produse, avand ca unic scop fraudarea serviciului. In cazul in care Okazii.ro va detecta incercari de punere in vanzare a acestor produse nu numai ca va proceda la inlaturarea acestora de pe Site, insa Organizatorul va avea la dispozitie o serie de masuri sanctionatorii pe care le va putea lua pentru a evita astfel de fraudari. In acest sens, Organizatorul va putea lua impotriva vanzatorilor orice masuri considera de cuviinta, respectiv suspendarea sau chiar inchiderea definitiva a contului de utilizator. Okazii.ro isi rezerva acest drept in mod discretionar, el nefiind in niciun sens si in nicio masura obligat sa procedeze la inlaturarea produsului si / sau sanctionarea vanzatorului.
Noua regula va intra in aplicare incepand cu data de 09.08.2012
Celelalte articole ale regulamentului raman nemodificate."
"Incepand cu data de 09.08.2012 punctele 4.4 respectiv 4.6.2 din Termenii si Conditiile de utilizare ai Okazii.ro au fost modificate dupa cum urmeaza:
4.4. Consecintele actelor neautorizate la licitatia noastra pe Internet.
Fara a limita protectia legala, noi ne rezervam dreptul de a suspenda sau anula calitatea de membru al licitatiei noastre pe Internet in cazul in care avem dovada infaptuirii unor acte ilegale referitoare la licitatia noastra sau la utilizatorii serviciilor noastre.
Este interzisa intelegerea intre vanzatori de a practica preturi asemanatoare la produsele de acelasi tip pe care le-au oferit spre vanzare. In cazul in care Organizatorul va sesiza asemenea intelegeri si in cazul in care Organizatorul va sesiza ca asupra unui alt vanzator se fac presiuni de orice tip pentru a practica aceleasi preturi, atunci Organizatorul va bloca respectivele conturi ale vanzatorilor definitv, fara notificare prealabila.
In cazul in care Organizatorul are suspiciuni intemeiate legate de incercari ale utilizatorilor de a frauda licitatiile, acesta poate lua orice masura considera necesara in vederea stoparii actelor de frauda desfasurate de catre utilizatori. In acest sens, Organizatorul are dreptul sa suspende pe o perioada de 7 zile contul utilizatorului suspectat de a desfasura activitati frauduloase sau poate decide inchiderea contului. Organizatorul isi rezerva acest drept, el nefiind obligat in nicio masura si de nicio terta parte sa sanctioneze utilizatorii. Organizatorul are un drept discretionar atat in ceea ce priveste masurile luate, cat si in ceea ce priveste utilizatorii impotriva carora vor fi luate aceste masuri.
4.6.2. Obiectul licitatiei
O licitatie trebuie sa aiba ca obiect comercializarea unui articol sau al unui serviciu concret, cu descrierea si pretul aferent acestuia. Nu sunt permise licitatiile ce au ca obiect furnizarea unor cataloage, oferte sau orice alte tipuri de anunturi care, prin ofertele realizate de potentialii cumparatori pot duce la cresterea, in mod artificial, a calificativului general al unui utilizator fara a se incheia o tranzactie. Nu sunt permise anunturile ce au ca unic scop comunicarea unor informatii de orice fel.
Licitatiile de acest tip pot fi sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti.
Este interzisa punerea in vanzare a unor produse, avand ca unic scop fraudarea serviciului. In cazul in care Okazii.ro va detecta incercari de punere in vanzare a acestor produse nu numai ca va proceda la inlaturarea acestora de pe Site, insa Organizatorul va avea la dispozitie o serie de masuri sanctionatorii pe care le va putea lua pentru a evita astfel de fraudari. In acest sens, Organizatorul va putea lua impotriva vanzatorilor orice masuri considera de cuviinta, respectiv suspendarea sau chiar inchiderea definitiva a contului de utilizator. Okazii.ro isi rezerva acest drept in mod discretionar, el nefiind in niciun sens si in nicio masura obligat sa procedeze la inlaturarea produsului si / sau sanctionarea vanzatorului.
Noua regula va intra in aplicare incepand cu data de 09.08.2012
Celelalte articole ale regulamentului raman nemodificate."
-
cartelcoserv

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mda... blabla si blabla. Si blabla.
Oare ce inteleg ei prin fraudarea licitatilor?
Cat despre blocarea definitiva... eu am dat recent de utilizatori care si-au facut cont nou fara probleme dupa ce au fost suspendat. Cont nou cu aceasi date de contact.
Sunt de acord cu ce a scris colegul cartelcoserv mai sus, cum ca pe okazii pentru un vanzator este imposibil sa aibe 100% calificative pozitive, char daca da dovada de seriozitate maxima. Multi da negative din tot felul de motive aiurea, eu am primit negativ de ex. de la un cumparator cu motivatia ca nu a mai avut nevoie respectivul de produs, deci tranzactie nefinalizata. Deci negativ. Am reclamat aceste cazuri la okazii dar nu am primit niciun raspuns, deci am ramas cu negativele.
Oare ce inteleg ei prin fraudarea licitatilor?
Cat despre blocarea definitiva... eu am dat recent de utilizatori care si-au facut cont nou fara probleme dupa ce au fost suspendat. Cont nou cu aceasi date de contact.
Sunt de acord cu ce a scris colegul cartelcoserv mai sus, cum ca pe okazii pentru un vanzator este imposibil sa aibe 100% calificative pozitive, char daca da dovada de seriozitate maxima. Multi da negative din tot felul de motive aiurea, eu am primit negativ de ex. de la un cumparator cu motivatia ca nu a mai avut nevoie respectivul de produs, deci tranzactie nefinalizata. Deci negativ. Am reclamat aceste cazuri la okazii dar nu am primit niciun raspuns, deci am ramas cu negativele.
Iar mie... un utilizator care mai mult cumpara decat vinde pe okazii, dar care totusi a platit peste 80E comisioane pana acum, in <2 ani, mi s-a sters o licitatie cum ca la fel, era prea ieftina. Am cerut explicatii la care nu am primit nici un raspuns.Alnaibii scrie:am primit si eu avertisment pentru ca au ei o banuiala de "incarcare" de frauda.
Nu au dat nici o explicatie, eu banuiesc ca se refera la licitatiile cu 1 leu, dar ce sa fac, sunt niste bancnote care nu fac mai mult. Niste idioti.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
- PRONUMISMATICA
- Site Admin