rog ajutor identificare moneda/medalie???? sau inscriptia de

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
cata31
nou in forum
nou in forum

rog ajutor identificare moneda/medalie???? sau inscriptia de

Mesaj de cata31 »

Nu stiu daca ajuta sau nu dar materialul pare argint dupa patina specifica acestui material, de asemenea in partea superioara are o ramasita a ceea ce pare a fi un inel de prindere ca la un medalion.
Fişiere ataşate
Picture 006.JPG
Picture 006.JPG (226.31 KiB) Vizualizat de 3402 ori
Picture 007.JPG
Picture 007.JPG (255.79 KiB) Vizualizat de 3402 ori
cata31
nou in forum
nou in forum

Mesaj de cata31 »

Chiar nu-si da cu parerea nimeni?
O sa incerc eu...Inscriptia din centru pare a fi scrisa in greceste sau bizantina, primele doua litere sunt clar "IC" cel mai probabil Isus Cristos, urmatorul simbol nu reusesc sa-l identific dar poate fi "XC" scris cu litere mici(????).Deci simbolul intreg ar fi " IC XC" adica Isus Cristos Cuceritorul (?????)Crucea este crucea patee sau crucea patee bizantina sau crucea cruciatilor.....probabil sinonime intr-un fel, variabila fiind doar epoca in care se folosea denumirea(????) In concluzie pare a fi vorba de un medalion religios apartinand de crestinismul din estul europei.Pe revers motivul floral cu pocale (????) ma face sa inclin ca nu e vorba de o piesa foarte veche (perioada cruciatilor) ci de probabil secolele XVI-XVII (????).
Orice idee e binevenita!!!
amonra

Mesaj de amonra »

Nu-mi dau cu parerea despre moneda, insa in mod sigur nu a existat o limba bizantina.
Poate limba greaca din perioada bizantina, deci daca sunteti sigur ca ar fi de acolo, cautati caractere specifice grecesti : omega, gama, etc.
Pecunia non olet.
simaky

Mesaj de simaky »

nu cred ca e moneda, poate un jeton medieval ?
moneda bizantina nu cred ca este !
Scrie răspuns