identificare semnatura+peisaj

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
ferdinand

identificare semnatura+peisaj

Mesaj de ferdinand »

Ma puteti ajuta cu identificarea semnaturii si a peisajului?
Fişiere ataşate
tablou.jpg
tablou.jpg (81.77 KiB) Vizualizat de 9340 ori
Picture 015.jpg
Picture 015.jpg (91.87 KiB) Vizualizat de 9418 ori
Ultima oară modificat 31 Aug 2010, 15:47 de către ferdinand, modificat 1 dată în total.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Buna ziua, dupa cate imi dau seama, pare sa fie in chirilica, ceva de genul M. Ruxxx. Probabil un pictor/ita rus/a sau bulgar/a. Peisajul poate sa fie de oriunde, de la Crimeea pana in Italia. Asa cum si pictorii romani au pictat prin Franta sau Italia, la fel si cei rusi sau bulgari. Este o scena romantica placuta, in mod cert nu este facuta de un amator. Totusi mai exista ceva scris sub ceea ce ati pozat. Poate ar fi util sa mai adaugati o poza.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

marcus aurelius scrie:Buna ziua, dupa cate imi dau seama, pare sa fie in chirilica, ceva de genul M. Ruxxx. Probabil un pictor/ita rus/a sau bulgar/a. Peisajul poate sa fie de oriunde, de la Crimeea pana in Italia. Asa cum si pictorii romani au pictat prin Franta sau Italia, la fel si cei rusi sau bulgari. Este o scena romantica placuta, in mod cert nu este facuta de un amator. Totusi mai exista ceva scris sub ceea ce ati pozat. Poate ar fi util sa mai adaugati o poza.

Multumesc mult pentru informatii. Am modificat prima imagine, pentru ca nu era completa. Pe acea pictura nu vad, din pacate, nicio semnatura. Referitor la cea de-a doua fotografie, sub semnatura mai exista ceva, dar nu pot sa surprind pe camera pentru ca este prins sub rama tabloului.
Incercand insa sa transcriu semnatura, potrivit http://ro.wikipedia.org/wiki/Alfabetul_chirilic am ajuns la ceva de tipul Em. Ery... Mai departe nu am reusit, desi nu cred ca este corect.
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (56.29 KiB) Vizualizat de 9339 ori
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Revin cu o imagine de pe spatele tabloului, de pe rama. Ma poate ajuta cineva cu o traducere?
Fişiere ataşate
tablou.jpg
tablou.jpg (148.99 KiB) Vizualizat de 8393 ori
eduard7
**
**

Mesaj de eduard7 »

E o reproducere dupa pictura celebra din perioada comunista (uniunea sovietica)
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Referitor la traducere, este o reproductie pe panza, de un pictor rus, si a fost executata intr-un combinat din Leningrad.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Reproducere pe panza, anul 1990, or. Leningrad.
Pret: 4 ruble 50 copeici
(in 1990 - 1 kg de parizer -2,20 ruble; "Lada" - 5585 ruble).
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Multumesc mult. Eram aproape sigur ca e vorba de o reproducere. Nu este mentionat si numele pictorului?
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Numele pictorului e scris mai jos de "1862".
Scrie răspuns