cateva intrebari!
cateva intrebari!
Recent am achizitionat 2 monede: 2 bani 1900 (XF spre aUNC) si 10 bani 1867 (VF) - (calitatile declarate de vanzator) - fiecare la pretul de 13 RON!! Initial monedele erau pentru altcineva dar mi-au placut si le-am pastrat. Ma intereseaza sa stiu (conform pozelor ce le voi atasa) care este valoarea si calitatea lor reala, ca sa stiu ce piese am in colectie sau daca sunt demne de pastrat.
Apoi as vrea sa stiu niste solutii de curatat monezi de cupru/argint care sunt recomandate si care nu. (sau ce sa evit in special)
M-ar mai interesa un catalog de monede online (daca exista) sau daca exista de downloadat.
In concluzie vreau sa va spun ca este foarte interesant si site-ul si forumul si deja am aflat multe lucruri care o sa ma ajute. Numai bine!
Apoi as vrea sa stiu niste solutii de curatat monezi de cupru/argint care sunt recomandate si care nu. (sau ce sa evit in special)
M-ar mai interesa un catalog de monede online (daca exista) sau daca exista de downloadat.
In concluzie vreau sa va spun ca este foarte interesant si site-ul si forumul si deja am aflat multe lucruri care o sa ma ajute. Numai bine!
- Fişiere ataşate
-
- La aceasta invers, parca arata mai bine in poza!
- 2 bani - 1900.JPG (26.54 KiB) Vizualizat de 15659 ori
-
- La aceasta moneda mi se pare mai buna calitatea in realitate decat in poza!
- 10 bani - 1867.JPG (20.88 KiB) Vizualizat de 15659 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Judecand dupa poze, cam asta este calitatea lor reala cum ai zis si tu:
2 bani 1900 ar fi un XF+, iar 10 bani 1867 cam VF, daca zici ca arata mai bine in realitate.
Lista cu preturi de piata aproximative pentru fiecare o gasesti aici: http://www.transylvanian-numismatics.co ... 25bani.htm
in catalog preturile sunt total diferite.
In viitor intentionam sa publicam lista cu preturile de piata in revista noastra.
Iar despre solutii de curatat monede - eu nu recomand sa le cureti in nici un fel. Poti sa citesti destul de multe pe tema asta aici in forum.
2 bani 1900 ar fi un XF+, iar 10 bani 1867 cam VF, daca zici ca arata mai bine in realitate.
Lista cu preturi de piata aproximative pentru fiecare o gasesti aici: http://www.transylvanian-numismatics.co ... 25bani.htm
In viitor intentionam sa publicam lista cu preturile de piata in revista noastra.
Iar despre solutii de curatat monede - eu nu recomand sa le cureti in nici un fel. Poti sa citesti destul de multe pe tema asta aici in forum.
-
Exodus
Asi dori sa aflu pe ce va bazati d-voastra ca sa listati/evaluati monedele, am auzit numai povesti de groaza despre Catalogul lui Gh. Manole iar ca in Krause sint sub-evaluate.....cine zice adevarul???Aldor scrie:Judecand dupa poze, cam asta este calitatea lor reala cum ai zis si tu:
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Ma bazez pe ce am vazut pe alte siteuri, licitatii, targuri numismatice, etc. Iar lista nu am facut-o eu singur, ci in colaborare cu mai multe persoane.
Catalogul de la Zimbrul Carpatin (Manole) e facut de un comerciant, si e e ca atare, iar Krause e plin de greseli. Nicuna din cele doua nu reflecta corect preturile de pe piata.
Catalogul de la Zimbrul Carpatin (Manole) e facut de un comerciant, si e e ca atare, iar Krause e plin de greseli. Nicuna din cele doua nu reflecta corect preturile de pe piata.
-
Exodus
Macar aceasta este adevarata/splendida si cred ca merita banii:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... mot_widget
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... mot_widget
Mersi Aldor pt raspunsuri. Am citit ce sa mai scris pe forum despre curatarea monezilor si m-am convins si eu in mare masura sa nu le curat. Totusi as mai vrea sa stiu si eu in ce sa le depozitez. Am citit pe forum si parerile sunt impartite: pungulite de polietilena, Clasoare PVC, Plicurile capsate sau autoadezive, clasoare din material inert chimic etc. As vrea sa stiu care sunt pana la urma cele mai indicate si daca este posibil un loc de unde sa le achizitionez, deoarece fiind incepator pot fi pacalit usor.
Am atasat si o imagine acestui mesaj pentru ca vreau sa ma conving daca pungulitele de polietilena sunt asemenea cu cea din poza. Si inca ceva, ingeleg ca monezile din argint sunt mai apreciate decat restu?
Am atasat si o imagine acestui mesaj pentru ca vreau sa ma conving daca pungulitele de polietilena sunt asemenea cu cea din poza. Si inca ceva, ingeleg ca monezile din argint sunt mai apreciate decat restu?
- Fişiere ataşate
-
- pungulite de polietilena?
- poza.jpg (95.12 KiB) Vizualizat de 15634 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Eu personal tin majoritatea monedelor pe care le am in rame autoadezive, iar bancnotele in coli din material inert chimic. Se mai gasesc si clasoare din material inert chimic, dar costa. Deci ideea e valoarea clasorului sa nu depaseasca valoea monedelor pe care le tii in el 
Asta nu e chiar asa, depinde de tiraj, raritate.monezile din argint sunt mai apreciate decat restu
-
Exodus