Rog identificare

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Gustaff
*
*

Rog identificare

Mesaj de Gustaff »

Va rog frumos sa identificati piesa,pare medievala
Fişiere ataşate
11.jpg
11.jpg (482.91 KiB) Vizualizat de 3272 ori
12.jpg
12.jpg (496.92 KiB) Vizualizat de 3272 ori
simaky

Mesaj de simaky »

piesa e moldovenesca, posibil Alexandru cel Bun
Gustaff
*
*

Mesaj de Gustaff »

Mersi mult,dar mie mi se pare Stefan II , daca gresesc poate-mi da cineva un linc cu ceva asemanator ?
uncetatean

Mesaj de uncetatean »

Verificati aici:

http://monederomanesti.cimec.ro/

Cu ajutorul unei lupe puteti sa incercati sa cititi legenda de pe avers (fata cu capul de zimbru) unde se afla numele domnitorului Moldovei.

P.S. In celalalt topic am identificat-o si eu cu o moneda Alexandru cel Bun. Totusi uitandu-ma mai atent ar putea sa fie si o moneda a lui Roman II, identific, daca nu ma insel, litele R si M pe aversul monedei din legenda +MONETAROMAN. Pacat ca reversul este foarte sters si nu se pot identifica siglele din scut, de pe langa scut, ar fi clarificat mult identificarea.

Poate si alti colegi vor oferi cateva pareri sa identificati corect moneda.
Gustaff
*
*

Raspuns pentru cetatean

Mesaj de Gustaff »

Multumesc frumos pentru raspuns. Am cumparat zilele astea un microscop si tre sa ajunga cat de curand, sa vedem ce mai depistez pe ea.
uncetatean scrie:Verificati aici:

http://monederomanesti.cimec.ro/

Cu ajutorul unei lupe puteti sa incercati sa cititi legenda de pe avers (fata cu capul de zimbru) unde se afla numele domnitorului Moldovei.

P.S. In celalalt topic am identificat-o si eu cu o moneda Alexandru cel Bun. Totusi uitandu-ma mai atent ar putea sa fie si o moneda a lui Roman II, identific, daca nu ma insel, litele R si M pe aversul monedei din legenda +MONETAROMAN. Pacat ca reversul este foarte sters si nu se pot identifica siglele din scut, de pe langa scut, ar fi clarificat mult identificarea.

Poate si alti colegi vor oferi cateva pareri sa identificati corect moneda.
Scrie răspuns