Pret moneda Gordeianus al treilea
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
Ardeiu.Costel
- nou in forum

Pret moneda Gordeianus al treilea
Buna ziua, aveti idee cam cat ar valora aceasta moneda ?
Ultima oară modificat 10 Dec 2012, 16:54 de către Ardeiu.Costel, modificat 1 dată în total.
-
kommodore_ss

Moneda d-voastra este un antoninian PAX AETERNA emis de imparatul Trebonianus Gallus (IMP C C VIB TREB GALLVS AVG) la Mediolanum (Milan).
Referinte: RIC 71.
Cat priveste valoare, las alti colegi sa se pronunte...
Referinte: RIC 71.
Cat priveste valoare, las alti colegi sa se pronunte...
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
-
Dragosvr92

Multumesc kommodore, Radu.
Am postat acel mesaj de pe contul unchiului meu.
Am gasito pe ebay la 250$ si 300$.
http://www.ebay.com/itm/TREBONIANUS-GAL ... 51a1a37779
http://www.ebay.com/itm/TREBONIANUS-GAL ... 4abb236b8f
EDIT:
Este cineva interesat sa o cumpere?
Am postat acel mesaj de pe contul unchiului meu.
Am gasito pe ebay la 250$ si 300$.
http://www.ebay.com/itm/TREBONIANUS-GAL ... 51a1a37779
http://www.ebay.com/itm/TREBONIANUS-GAL ... 4abb236b8f
EDIT:
Este cineva interesat sa o cumpere?
este interesant cum de n-ati gasit si acest pret pe ebay :
http://www.ebay.com/itm/Lucernae-Nice-T ... 51a2c1e769
sa nu uitam si diferenta de gradatie dintre moneda dumneavoastra si cele gasite pe ebay.
http://www.ebay.com/itm/Lucernae-Nice-T ... 51a2c1e769
sa nu uitam si diferenta de gradatie dintre moneda dumneavoastra si cele gasite pe ebay.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
-
Dragosvr92

Facand abstractie de descrierea vanzatorului("IMP CAE C VIB TREB GALLVS AVG") din linkul indicat de colegul newbasic ne puteti spune care ar fi diferentele intre cele doua monede?TheKiller scrie: Nu am gasito probabil din cauza ca moneda data de dumneavoastra nu este/seamana cu cea postata de mine. Uitativa mai bine.
va asigur ca atat moneda dvs. cat si cele din link-urile postate de dvs si de catre mine sunt acelasi tip - RIC 71 - si daca o sa cautati mai atent o sa mai gasiti inca 3-4 monede de acelasi tip, pe ebay, la preturi mult mai mici fata de cele postate mai sus.TheKiller scrie:@bach08, Nu inteleg la ce va referiti.
@newbasic, Da, este foarte interesant.
Nu am gasito probabil din cauza ca moneda data de dumneavoastra nu este/seamana cu cea postata de mine. Uitativa mai bine.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
-
Dragosvr92

@Radu, Moneda de la dumneavoastra are ramura aplecata intr o parte.
Moneda din mesajul initial o are in sus, la fel ca in linkurile pe care le am gasit. Or fii ele din aceiasi perioada, dar asta nu inseamna ca sunt identice.
Daca toate monedele sunt acelasi tip de ce este diferenta de pret atat de mare?
Moneda din mesajul initial o are in sus, la fel ca in linkurile pe care le am gasit. Or fii ele din aceiasi perioada, dar asta nu inseamna ca sunt identice.
banuiesc ca la mine va referiti, nu la radu.TheKiller scrie:@Radu, Moneda de la dumneavoastra are ramura aplecata intr o parte.
in primul rand va sfatuiesc sa va faceti putin timp si ca cititi cate ceva de prin link-urile postate la sectiunea monede antice/Legaturi utile pentru numismatica antica ..... informatiile de acolo va vor fi foarte utile. (poate asa o sa aflati si ce este RIC si cum sunt stabilite tipurile)
in al 2-lea rand nu cred ca sunteti dumneavoastra in masura sa ne contraziceti atat pe mine cat si pe dl. radu , din moment ce nici macar nu stiati care imparat a batut moneda pe care o detineti.
si in al 3-lea rand ca sa va lamuriti pe deplin va rog sa va uitati la monedele din link-urile de ma jos..... ca tot aveti nelamuriri in privinta crengutei.
http://www.ebay.com/itm/Trebonianus-Gal ... 4aa0f77d21
http://www.ebay.com/itm/Trebonianus-Gal ... 20cc349364
-
Dragosvr92

@newbasic, Aveti dreptate. Dumneavoastra ati postat link-ul dar Dl. Radu a cerut explicatii, si i am raspuns lui. Am crezut ca el postase link-ul.
Sunt de acord ca nu prea sunt in masura sa va contrazic, dar de data asta am avut dreptate sa va contrazic. Moneda de 45$ avea crenguta aplecata in jos, in partea stanga. Iar moneda nu o detin eu, ci unchiul meu. Eu vorbesc doar in numele sau.
Vad ca ultimele linkuri seamana cu moneda. Cel de dinainte nu semana mai deloc.
Sunt de acord ca nu prea sunt in masura sa va contrazic, dar de data asta am avut dreptate sa va contrazic. Moneda de 45$ avea crenguta aplecata in jos, in partea stanga. Iar moneda nu o detin eu, ci unchiul meu. Eu vorbesc doar in numele sau.
Vad ca ultimele linkuri seamana cu moneda. Cel de dinainte nu semana mai deloc.
-
uncetatean

Aveti dreptate. A mai fost cineva aici cu o moneda romana care a sesizat un punct in plus fata de altele
si tot la fel a crezut ca are o raritate.
Eu urmaresc monedele medievale de ceva timp pe ebay, sunt cativa bani de la Radu I care satau de cel putin 2 ani la vanzare la preturi de 150-200 euro in timp ce ele se vand la preturi de 50 euro.
Eu zic ca discutia ar trebui mutata la sectiunea vanzare si poate sa astepte acolo oferte daca este cineva interesat sa achizitioneze aceasta moneda.
Eu urmaresc monedele medievale de ceva timp pe ebay, sunt cativa bani de la Radu I care satau de cel putin 2 ani la vanzare la preturi de 150-200 euro in timp ce ele se vand la preturi de 50 euro.
Eu zic ca discutia ar trebui mutata la sectiunea vanzare si poate sa astepte acolo oferte daca este cineva interesat sa achizitioneze aceasta moneda.
Intr-adevar multe discutii...dar in fond si la urma urmei forumul este locul unde au loc discutii.
Totodata forumului este locul unde incepatorii intr-ale numismaticii antice si nu numai, gasesc informatiile necesare care sa ii ajute sa-si raspunda in mod logic la intrebari de genul: De ce patera este in dreptul literei A pe o moneda, iar pe alta avand aceeasi referinta este in dreptul lierei X sau intre cele doua litere sau de ce frunza este dreapta pe o moneda, iar pe alta este putin aplecata spre stanga sau spre dreapta?
Daca domnul Killer ar fi citit si alte subiecte cu continut asemanator ar fi aflat ca tehnica baterii monedelor antice este diferita de tehnica moderna si ca stantele nu erau schimbate la cea mai mica uzura, iar unele detalii la monedele batute cu o stanta mai uzata nu se mai regasesc. Daca ar fi apelat si la "pretinul goagal" ar fi aflat ca in timpul imparatului Trebonianus Gallus antoninienii erau batuti in 3 monetarii: Roma, Antioch si Mediolanum si ca fiecare monetarie avea mai multe ateliere monetare, fiecre atelier avand mai multe stante pentru acelasi tip de moneda. Tot din subiectele forumului ar fi aflat ca pretul a doua monede antice avand aceleasi referinte, in functie de starea lor de conservare poate fi X USD respectiv XXX USD.
Sunt foarte multe lucruri interesante care se pot afla la o trecere sumara in revista a discutiilor de pe acest forum.
Sper ca in cele din urma veti gasi singur sau cu ajutorul unchiului d-voastra, in numele caruia vorbiti, raspunsul logic la intrebarea: De ce moneda de 45$ avea crenguta aplecata in jos, in partea stanga, iar moneda d-voastra sau a unchiului nu.
Totodata forumului este locul unde incepatorii intr-ale numismaticii antice si nu numai, gasesc informatiile necesare care sa ii ajute sa-si raspunda in mod logic la intrebari de genul: De ce patera este in dreptul literei A pe o moneda, iar pe alta avand aceeasi referinta este in dreptul lierei X sau intre cele doua litere sau de ce frunza este dreapta pe o moneda, iar pe alta este putin aplecata spre stanga sau spre dreapta?
Daca domnul Killer ar fi citit si alte subiecte cu continut asemanator ar fi aflat ca tehnica baterii monedelor antice este diferita de tehnica moderna si ca stantele nu erau schimbate la cea mai mica uzura, iar unele detalii la monedele batute cu o stanta mai uzata nu se mai regasesc. Daca ar fi apelat si la "pretinul goagal" ar fi aflat ca in timpul imparatului Trebonianus Gallus antoninienii erau batuti in 3 monetarii: Roma, Antioch si Mediolanum si ca fiecare monetarie avea mai multe ateliere monetare, fiecre atelier avand mai multe stante pentru acelasi tip de moneda. Tot din subiectele forumului ar fi aflat ca pretul a doua monede antice avand aceleasi referinte, in functie de starea lor de conservare poate fi X USD respectiv XXX USD.
Sunt foarte multe lucruri interesante care se pot afla la o trecere sumara in revista a discutiilor de pe acest forum.
Sper ca in cele din urma veti gasi singur sau cu ajutorul unchiului d-voastra, in numele caruia vorbiti, raspunsul logic la intrebarea: De ce moneda de 45$ avea crenguta aplecata in jos, in partea stanga, iar moneda d-voastra sau a unchiului nu.