moneda otomana Au

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
newbasic

moneda otomana Au

Mesaj de newbasic »

buna ziua,

va rog sa ma ajutati la identificarea si evaluarea acestei monede otomane.
material: Au
diametru: 14mm
greutate: 0,8g

banuiesc ca anul este 1203

va multumesc.
Fişiere ataşate
av.JPG
av.JPG (259.41 KiB) Vizualizat de 4441 ori
rv.JPG
rv.JPG (267.86 KiB) Vizualizat de 4442 ori
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Dupa parerea mea este 1/4 Findik, Selim III, anul 1 de domnie, batuta la Istanbul.

http://www.osmanliparalari.com/Altin--F ... 691-2.html

Nu poate fi detinuta si tranzactionata in Turcia decat de catre colectionarii inregistrati.
jones2m

Mesaj de jones2m »

e o intreaga poveste cu Turcia,
din ce gasiti pe ebay la otomane nu ve-ti gasi decat foarte rar un vanzator din Turcia (eu unul nu am vazut)

dar in schimb ve-ti vedea numerosi vanzatori din Germania, Austria si Olanda;
pentru cine stie putina istorie isi da seama si de ce ?**

primul loc la otomane il au ca si numar de vanzatori ( dar cu piese slabe calitativ) vecinii nostri de la Dunare adica Bulgaria.

interesant cazul Turcei care dupa mai multe decenii in care au incercat sa scape de mostenirea otomana (epoca Ata Turk) acum pretuiesc aceasta mostenire;

Oricum pretul la monedele otomane mi se pare foarte mic in comparatie cu vechimea si frumusetea lor - zile trecute am vazut un YUZLUK 1203 vandut pe ebay cu doar 8,5 EURO cea ce mi se foarte foarte putin
newbasic

Mesaj de newbasic »

va multumesc foarte mult, amadurora.
aveti idee si de o cotatie ?

m-am apucat de foarte scurt timp de colectionat monede otomane si sunt la stadiul acela in care cumpar orice.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
jones2m

Mesaj de jones2m »

fara nici o suparare dar nu pot evalua obiectiv cam nici o moneda otomana,
Din mai multe motive . primul motiv ar fi ca moneda este gaurita, la otomane preturile sunt incredibil de fluctuante; Dupa doua preturi mari, vezi doua vanzari la preturi mici si tot asa;*

probabil pentru a avea totusi o idee cat de cat tot Krause e de baza;
Din pacate fiind gaurita nu poate fi decat F.

toti colectionarii au o perioada cand cumpara tot ce le pica in mana (la unii e mai lunga la altii a scurta). Dupa un timp devii mai selectiv , mult mai selectiv.
*Eu personal regret ca m-am aruncat la inceput pentru ca am cumparat destul de multe monede la preturi mai mari decat le pot cumpara acum;
newbasic

Mesaj de newbasic »

jones2m scrie: *Eu personal regret ca m-am aruncat la inceput pentru ca am cumparat destul de multe monede la preturi mai mari decat le pot cumpara acum;
ne este nici o suparare.

depinde si de perioada in care le-ati cumparat, daca vorbim de 2007-2009, atunci era o alta dinamica a pietei . si eu am cumparat de curand piese antice pe care acum cativa ani am platit cel putin dublu daca nu chiar triplu, dar asta este, colectionatul este o "boala" costisitoare :) ,atunci cand ne place ceva e cam greu sa ne abtinem.
de exemplu, pe aceasta moneda am platit 60$. nu stiu daca e mult sau putin, dar mi-a placut.
eu coletionez monede antice de cativa ani, dar in ultima perioada am devenit atras de monedele mediavale (Moldova si Valahia) si de cele otomane. incet, incet incerc sa adun cat mai multe piese pentru a putea spune ca am o colectie.:)
Scrie răspuns