5 lei 1880 evaluare

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

george_s321

Mesaj de george_s321 »

Prima moneda de argint pe care am luat-o eu a fost 500 lei 1944 VF,luat dintr-un anticariat cu 60 lei.Asta nu inseamna ca moneda facea 60 lei in VF. Daca cineva din China se hotaraste sa colectioneze moneda din Romania si ia doar ce gaseste pe net,poate pentru el moneda face 150 lei.Dar ca sa dea cineva 150 lei pe moneda aceasta trebuie fie sa nu aiba treaba cu numismatica si cu preturile,fie sa fie putin dus cu capul.Ca incepator faci greseli si inveti din ele.100 lei e putin prea mult pentru aceasta moneda si nu face banii.Din discutiile de aici poate a invatat ceva si atunci este ok.Daca scoate cineva la vanzare un F la 1880 pe okazii si vine un excentric sau necunoscator care da 1000 lei pe ea nu inseamna ca moneda face atat si spun asta in conditiile in care eu merg destul de des prin targuri si vad cam ce se gaseste.
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Si eu merg des la targuri, si toti cer 200 lei pe una in aceeasi stare cu cea prezentata, dar ofera 50 lei pe alta identica.
Oricum nimeni nu ar da 200 lei pe ea.
Ideea e ca mie 100 lei mi se pare putin.
A cumparat-o cu un pret bun.
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Vanzatorii de la Sutu si nu numai se bazeaza mult pe incepatori,95% din ce se gaseste acolo sunt monede pentru incepatori la preturi mult mai mari decat fac monedele.Eu am un 5 lei 1883 F pe care vi-l ofer la 75 lei daca vi se pare pretul de mai devreme ok.Daca dau moneda cuiva de la Sutu el nu v-a cere sub 100 lei pe ea.Interesul lor este sa tina preturile sus.Eu am dat un 5 lei 1880 Vf,mult peste cel din discutie cu 120 lei.A fost pe okazii pe la 140 lei o bucata de vreme si nu l-a luat nimeni.La numismatica e bine sa ai rabdare si sa astepti nu sa iei prima moneda pe care o vezi.
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Daca tin preturile asa sus inseamna ca si reusesc sa vanda uneori(altfel nu s-ar duce mereu acolo), deci un pret realist poate fi undeva intre 75 lei mentionati de dumneavoastra si 200 lei pe care ii cer unii la targuri. Se poate vinde si cu 75 lei dar si cu 200, de aceea am zis in jur de 150.
Stiu si eu ca exista chilipiruri si preturi mari. Am facut o medie, nu am zis cel mai mic pret, n-aveam nici un interes.

As fi fost interest de un 5 lei 1880 mai mult, dar momentan am terminat bugetul pentru achizitii numismatice. :D
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Ca sa incheiem totusi o discutie care s-a intins prea mult:moneda din 83 am luat-o de la un vanzator de la Sutu cu 70 lei.Din cauza ca vin multi entuziasti care platesc peste 100 lei pe F-uri la targuri se ridica preturile peste valoarea monedelor.Pot fi pareri si pareri in anumite privinte dar in alte privinte exista doar adevaruri pe care unii nu le vad.Moneda din discutie este departe de 150 lei, nu este o parere ci o certitudine bazata pe destule cunostinte pe care le am.Va asigur ca eu am avut ocazia sa iau cu 80-90 lei multe monede in stari similare dar am refuzat.Daca te duci la un anticariat in centru sau la un vanzator care nu te cunoaste ai preturi care nu au legatura cu realitatea.Fiecare are dreptul sa decida daca plateste cat se cere si daca moneda face banii.Daca pentru dv face banii e ok,puteti sa ii platiti.Eu nu as da nici 80 cat s-a estimat minim.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

kommodore_ss scrie:Si eu merg des la targuri, si toti cer 200 lei pe una in aceeasi stare cu cea prezentata, dar ofera 50 lei pe alta identica.
Oricum nimeni nu ar da 200 lei pe ea.
Ideea e ca mie 100 lei mi se pare putin.
A cumparat-o cu un pret bun.

Vand cu 25 de euro urmatoarea moneda (+5 posta).
Fişiere ataşate
DSC05361.JPG
DSC05361.JPG (106.17 KiB) Vizualizat de 5761 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
jones2m

Mesaj de jones2m »

Cu tot respectul daca va bazati ca preturile de pe okazii dau o imagine la preturile din Romania va inselati amarnic,

okaziile de o perioada buna nu mai reprezinta mai nimic ca preturi si volum de vanzari, cred ca vinde intr-o luna piese romanesti cat vinde ebayul in 1/2 zi;

ebayul e singurul care face pretul, si pe ebay piesele F-VF se vand la preturi mici,
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Eu cred ca 5% din romani cumpara de pe ebay, asa ca nu cred ca este realist.
Un pret estimate corect este 50% din okazii si alte siteuri de licitatii si 50% targuri.
Cristian Ciuplea

Re: 5 lei 1880 evaluare

Mesaj de Cristian Ciuplea »

alexef scrie:Buna ziua,
Va solicit ajutorul referitor la moneda de mai jos.

1.Daca este autentica ( adica nu este falsa).
2.Gradatie estimativa.
3.Un pret corect pe care credeti ca as putea sa-l dau pentru aceasta moneda(vreau sa o cumpar).
4.Care varianta este mai rara, cea cu Kullrich sub gat sau cea cu Kullrich de-a lungul cercului?

Va multumesc mult,
Moneda este in grd. de FINE ( F ), dar a fost curatata prin frecare cu carpa !

Valoarea ei 80-85 RON.
Curiosity Killed The Cat !
jones2m

Mesaj de jones2m »

kommodore_ss scrie:Eu cred ca 5% din romani cumpara de pe ebay, asa ca nu cred ca este realist.
Un pret estimate corect este 50% din okazii si alte siteuri de licitatii si 50% targuri.
imi pare rau dar cred ca parerea dvs e gresita, ganditi-va doar la volumul de tranzactionare a ebay-ului si cel de pe okazii, **
ce se vinde la targuri sunt greu de stimat dar de obicei sunt preturi mai mari chiar si fata de okazii, e adevarat ca mai gasesti piese la preturi bune;

dar e oricum e o chestie de dezbatut;
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

E clar ca fiecare este liber sa ofere orice cifra pentru o moneda. Daca un incepator ar putea sa o cumpere cu 150 lei nu inseamna ca acela este si pretul corect al piesei. Daca in targ pe o asemenea piesa se cere 150 sau 200 lei nu inseamna ca acea piesa se va si vinde foarte usor iar daca se va vinde moneda va intra in colectia unei persoane care a platit mult peste valoarea corecta a monedei. Pentru un numismat cu o oarecare experienta acea moneda va valora greutatea ei in argint si nimic mai mult.

@kommodore_ss - As fi curios sa vad niste link-uri cu multe monede in stari asemanatoare vandute cu 150 ron. Iar legat de eBay, sunt mult mai multi romani care cumpara de acolo si nu numai, sunt case de licitatii, targuri internationale la care sunt prezenti din ce in ce mai multi romani. Mai ganditi-va la un aspect legat de okazii - multi dintre vanzatorii grei de acolo au migrat pe eBay ... de ce oare ???
Scrie răspuns