Evaluare 1 leu 1096
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Evaluare 1 leu 1096
Am achizitionat de curand aceasta piesa si as vrea sa aflu in ce gradatie se califica si daca nu cer mult si o evaluare in bani, multumesc.
- Fişiere ataşate
-
- DSC02106 [1600x1200] [1600x1200].JPG (137.67 KiB) Vizualizat de 10843 ori
-
- DSC02121 [1600x1200].JPG (154.94 KiB) Vizualizat de 10843 ori
Nu vreau sa te contrazic dar sunt putin confuz.
Ma uit pe okazii si incerc sa-mi fac o parere prin comparare la ceea ce am eu si ceea ce vand altii vis-a-vis gradele de conservare si-mi dau seama ca 80%( ma refer strict la moneda 1 leu 1906), din oferte sunt supraestimate.
Momentan la un simplu search vad ca exista aprox 45 de oferte pt aceasta moneda din care 7 au gradatie trecuta in oferta, va rog sa cautati si voi si sa-mi spuneti cati dintre ei au evaluat-o corect, asta in speranta in care voi face experimente mai putine din buzunarul meu, multumesc.
Ma uit pe okazii si incerc sa-mi fac o parere prin comparare la ceea ce am eu si ceea ce vand altii vis-a-vis gradele de conservare si-mi dau seama ca 80%( ma refer strict la moneda 1 leu 1906), din oferte sunt supraestimate.
Momentan la un simplu search vad ca exista aprox 45 de oferte pt aceasta moneda din care 7 au gradatie trecuta in oferta, va rog sa cautati si voi si sa-mi spuneti cati dintre ei au evaluat-o corect, asta in speranta in care voi face experimente mai putine din buzunarul meu, multumesc.
-
george_s321

Observ ca primul cuvant a fost "preturile", momentan as vrea sa dam deoparte din discutie acest termen si sa ne referim strict la gradatii( inainte de a merge mai departe cu discutia as vrea sa mentionez ca nu doresc sa conving pe nimeni nici macar pe mine ca moneda mea ar fi mai sus decat ar fi).
Eu cred ca ce se intampla pe okazii are o foarte mare relevanta: directa pentru mine ca incepator, indirecta pentru cunoscatori pentru ca prin cei ca mine voi ajungeti sa platiti un pret mai mare pentru o moneda, lucru pe care-l stiti deja.
Din puctul meu de vedere siteul este cea mai mare piata numismatica de la noi si daca piata asta nu ne ofera un punct de plecare al valorilor atunci ce facem pe alte piete mai mici?
Sunt de acord cu multe pareri de aici:" tributul incepatorului" , " cine nu casca ochii casca buzunarul" etc, dar noi/eu de unde ne/imi alimentez hobby-ul?
Eu cred ca ce se intampla pe okazii are o foarte mare relevanta: directa pentru mine ca incepator, indirecta pentru cunoscatori pentru ca prin cei ca mine voi ajungeti sa platiti un pret mai mare pentru o moneda, lucru pe care-l stiti deja.
Din puctul meu de vedere siteul este cea mai mare piata numismatica de la noi si daca piata asta nu ne ofera un punct de plecare al valorilor atunci ce facem pe alte piete mai mici?
Sunt de acord cu multe pareri de aici:" tributul incepatorului" , " cine nu casca ochii casca buzunarul" etc, dar noi/eu de unde ne/imi alimentez hobby-ul?
Buna seara!nicolae scrie:Nu vreau sa te contrazic dar sunt putin confuz.
Moneda dvoastra a fost bine curatita (posibil frecata cu pasta de dinti) ,iar colegul care v-a raspuns v-a indicat un pret cat mai aproape de realitate,( la care se poate vinde in starea in care este) .
Nimic si nimeni nu va inpiedica sa cereti un pret mai mare daca o scoateti la vinzare ,dar v-a sta cam mult pe post de exponat.
Incercati sa urmariti siteuri serioase de vanzare cu licitatie, gen ebay.com , ebay.de .... si va formati o parere corecta pentru piese ce le mai aveti.. Piata nu mai este ce a fost cu ceva ani in urma si din pacate oferta v-a fi tot mai mare si cumparatori dispusi sa plateasca tot mai putini.
-
george_s321

Multumesc pentru evaluare, eu am luat moneda pentru mine, nu intentionez s-o instrainez in urmatorii ani, poate doar in cazul in care voi gasi ceva mai bun, cat despre curatire am spalat-o cu apa si sapun iar ulterior uscata pe calorifer, fara nici o carpa sau alte chestii care s-o zgarie, nu sunt fan pasta de dinti.
Ce ma deranjeaza nu este moneda, chiar imi place, pretul pe care l-am oferit este pentru ca atata am dorit eu nu pentru ca ma simt in vreun fel pacalit, ci supraestimarea gradatiilor.
Multumesc pentru reply-uri.
Ce ma deranjeaza nu este moneda, chiar imi place, pretul pe care l-am oferit este pentru ca atata am dorit eu nu pentru ca ma simt in vreun fel pacalit, ci supraestimarea gradatiilor.
domnule mult succes in continuare si gandeste ca orice ar fi omul numai din experienta invata,
ca idee in loc sa spalati cu sapun e mai ieftin si mult mai simplu sa le degresati (eu am o borcanel de plastic cu capac etans in care am alcool tehnic pur) dupa ce le lasi acolo cateva minute sa chiar cateva ore (ca nu se intampla nimic) poti ca consideri moneda curata; daca tii neaparat poti sa o tamponezi cu un servetel de hartie,
CA IDEE CU GRADATIILE intotdeauna sa ai in vedere urmatoarele .
UNC sunt foarte putine si unele tipuri de monede nu ai nici macar o bucata
XF sunt foarte rare - sunt considerate monedele care absolut toate detaliile si campurile libere fara nici macar o zgarietura; eventual are un detaliu minor sau o mica zgarietura pe un detaliu
VF au toate detaliile vizibile, bine definite, prezinta urme de circulatie etc,
F pot fii datate dar au detalii sterse
restul VG
GENERALIZAND CA NUMAR DE PIESE PENTRU UN ANUMIT TIP DE MONEDA
UNC si XF cam 2-3% , VF si F cam 90%
ca idee in loc sa spalati cu sapun e mai ieftin si mult mai simplu sa le degresati (eu am o borcanel de plastic cu capac etans in care am alcool tehnic pur) dupa ce le lasi acolo cateva minute sa chiar cateva ore (ca nu se intampla nimic) poti ca consideri moneda curata; daca tii neaparat poti sa o tamponezi cu un servetel de hartie,
CA IDEE CU GRADATIILE intotdeauna sa ai in vedere urmatoarele .
UNC sunt foarte putine si unele tipuri de monede nu ai nici macar o bucata
XF sunt foarte rare - sunt considerate monedele care absolut toate detaliile si campurile libere fara nici macar o zgarietura; eventual are un detaliu minor sau o mica zgarietura pe un detaliu
VF au toate detaliile vizibile, bine definite, prezinta urme de circulatie etc,
F pot fii datate dar au detalii sterse
restul VG
GENERALIZAND CA NUMAR DE PIESE PENTRU UN ANUMIT TIP DE MONEDA
UNC si XF cam 2-3% , VF si F cam 90%
-
Cristian Ciuplea

1 leu 1906
Draga Nicolae,
pana acum s-a punctat f. bine starea monedei cumparate.
Ca relief nu este ceva iesit din comun, dar problema mare este curatirea ei mecanica, lucru care-i scade mult din valoare.
Asta inseamna ca daca moneda a fost frecata cu o carpa, carpa si pasta sau evtl. cu o periuta, i-ai luat fata.
Luciul original, adica suprafata monedei, cu sau fara patina, s-a dus si nu mai revine.
Acest lucru inseamna o diminuare drastica a valorii piesei !
Inca doua cuvinte despre Okazii, un fel de eBay romanesc.
Nu crede in ce se scrie acolo!
pana acum s-a punctat f. bine starea monedei cumparate.
Ca relief nu este ceva iesit din comun, dar problema mare este curatirea ei mecanica, lucru care-i scade mult din valoare.
Asta inseamna ca daca moneda a fost frecata cu o carpa, carpa si pasta sau evtl. cu o periuta, i-ai luat fata.
Luciul original, adica suprafata monedei, cu sau fara patina, s-a dus si nu mai revine.
Acest lucru inseamna o diminuare drastica a valorii piesei !
Inca doua cuvinte despre Okazii, un fel de eBay romanesc.
Nu crede in ce se scrie acolo!
Curiosity Killed The Cat !
Si aceasta este varianta cu punct (A.Michaux) care este extrem de rara in aceasta stare de conservare (MS65 cinstit), care cu siguranta lipseste din colectia multor colectionari.nicolae scrie:Multumesc pentru evaluare, eu am luat moneda pentru mine, nu intentionez s-o instrainez in urmatorii ani, poate doar in cazul in care voi gasi ceva mai bun, cat despre curatire am spalat-o cu apa si sapun iar ulterior uscata pe calorifer, fara nici o carpa sau alte chestii care s-o zgarie, nu sunt fan pasta de dinti.
- Fişiere ataşate
-
- 1 leu 1906 A.Michaux 1.jpg (108.17 KiB) Vizualizat de 10602 ori
-
- Picture11.jpg (81.01 KiB) Vizualizat de 10602 ori
-
- Picture20.jpg (118.24 KiB) Vizualizat de 10602 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
-
Cristian Ciuplea

1 Leu 1906 cu punct
La varianta fara punct n-am trecut de un BU-MS 64.
Respect, d-le Mateiciuc !
Respect, d-le Mateiciuc !
Curiosity Killed The Cat !