Evaluare colectie bancnote si monezi

Moderatori: Deus, Comboloi

QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

Cricky_tgv scrie:ma scuzati "ca nu stiu"....dar am cautat pe net diverse imagini si site-uri unde ar scrie despre acest "filigran brancusi din fata/profil/lateral"...personal nu am vazut nicio diferenta intre acele poze si ale mele.....unde ar fi deosebirea intre ele?....am observat doar ca una din ele are firul mult mai ingust, alta parca o idee mai lat,iar celelalte 3 au firul mult mai lat...
Foarte simplu de observat domnule cricky_tgv. Luati o bancnotă si o puneti in lumina la bec de exemplu. in partea stângă, pe toata suprafata aceea albă o sa vedeti conturat chipul lui Brâncuși. daca acesta are capul inchinat spre stânga lui (dreapta noastra) inseamna ca filigranul este lateral. daca acesta este vazut din față (ca reper luati poza de buletin de exemplu) aceasta inseamna ca filigranul este față. daca nu ati fost lamurit pe deplin pot incarca poza

in stanga filigran fată, in dreapta filigran lateral
Fişiere ataşate
PIC_0678.JPG
PIC_0678.JPG (212.45 KiB) Vizualizat de 4242 ori
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
Cricky_tgv
*
*

Mesaj de Cricky_tgv »

Va multumesc foarte mult domnul QUINTILIAN...problema mea era ca nu stiam ce inseamna filigran, desi am cautat in dex online, mi-a scapat tot timpul ce-a de-a 2-a definitie. Acum m-am lamurit, acea hartie cu firul mai ingust are filigranul cu partea din fata, iar celelalte din lateral. Iar pt domnul Bach08, sa stiti ca eu strang "bancnote in stari proaste, cu scotch sau parti lipsa"...si o fac din pasiune. Am mai zis la inceput, intrebarile mele legate de valoare erau simple curiozitati, si nu pt a vinde colectia. Sa spunem ca are valoare sentimentala, pt k strang banuti de mic. Oricum, va multumesc foarte mult pt raspunsuri...Cu ocazia asta aflu si eu lucruri mai interesante despre banutii mei...o zi buna
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Cricky_tgv scrie:ma scuzati "ca nu stiu"....dar am cautat pe net diverse imagini si site-uri unde ar scrie despre acest "filigran brancusi din fata/profil/lateral"...personal nu am vazut nicio diferenta intre acele poze si ale mele.....unde ar fi deosebirea intre ele?....am observat doar ca una din ele are firul mult mai ingust, alta parca o idee mai lat,iar celelalte 3 au firul mult mai lat...
Daca ridicati bancnota si o puneti la lumina, se observa fata lui Brancusi, acela este filigranul.
flavius_vg

Colectie

Mesaj de flavius_vg »

Aceeasi intrebare o am si eu.
Care este valoarea unei colectii de bancnote, incepind cu anul 1966, pina in zilele noastre?
Toate bancnotele sunt in stare necirculata, toate tipurile de filigrane si toate semnaturile (Ghizari si Isarescu).
Cu multumiri.
Scrie răspuns