Stimati colegi ai forumului. In seara acesta mi a venit o idee, pot spune stralucită de „revigorare” , de „impartasire de imagini”, de infrumusetare a paginii, sau nu stiu cum sa i mai spun.
Am observat ca la concursul cu monede s a ajuns pana la un anumit an, iar de acolo in jos ne-am blocat practic. De ce nu am face si un concurs pentru bancnote, fara premii. Personal, m am gandit si la un mic regulament de postare (rog moderatorii si Admin - ul siteului sa ma ierte daca am gresit in sensul acesta). acesta ar fi:
1. totul sa fie expus din PROPRIA COLECTIE
2. bancnotele să fie scanate in ordine descrescatoare (evident) începand cu anul in curs
3. sa fie emise EXCLUSIV in acel an (adica anul sa apara imprimat pe ele
4. sa nu se posteze bancnote nedatate, dar despre care stim ca au fost emise in anul X, sau bancnote emise in anul 2005 dar seria sa ne dea de inteles ca au fost emise pe 2010 de exemplu (cazul Romania)
5. daca un coleg a postat o bancnota, trebuie sa astepte minim 3 postari pentru a reveni cu una noua
6. daca timp de 48 de ore nu posteeaza cineva, acela poate posta o noua bancnota
7. ca o exceptie de la regula sunt bancnotele stampilate care pot fi postate de aceeasi persoana, dar nu mai devreme de 12 ore.
8. pentru a mări „concurenta” pentru ABSOLUT fiecare țară a lumii sa se faca acest „clasament” (da, recunosc vor fi foarte multe bancnote, dar...ce poate fi mai frumos pentru un colectionar decat sa admire o bancnota?) adica incepem de exemplu cu Afganistan , Albania .....si terminând cu Zimbabwe
9. pentru a nu incurca „borcanele” ca text sa apara ceva de genul: Afganistan 2000; imediat sub ea poate fi Belgia 1978, Cehia 2003...etc
10 precum am mai spus se va merge in paralel cu toate tarile dar respectand ordinea cronologica pt fiecare in parte.
11. sa spunem ca pot participa cei ce au un numar de 50 de postari pana in prezent
12. daca sunt in colectie mai multe bancnote cu serii consecutive sa se posteze toate pe partea cu seria, evident ca pe partea cealalta sa apara doar o singura bancnota.
Cam asta este ideea mea. Ce părere aveti? se poate materializa? sunteti de acord? ar merge ceva adaugat, modificat sau scos?
concurs de scanari bancnote fara premii....ce parere aveti?
-
QUINTILIAN

concurs de scanari bancnote fara premii....ce parere aveti?
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
-
mariusica30
- **