estimare pret 600 + 1200 lei 1941 transnistria infinex

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

brincusi
**
**

estimare pret 600 + 1200 lei 1941 transnistria infinex

Mesaj de brincusi »

Buna ziua! Am gasit la o persoana 2 bancnote 1= 600 lei 1941 transnistria infinex si 1=1200 lei 1941 transnistria infinex in stare xf catre aunc persoana respectiva imi cere un anumit pret pe ambele insa ,nu stiu daca il pot considera bun,sau exagerat deoarece, nu le gasesti toata ziua la vinzare ..nu voi spune suma solicitata de persoana respectiva pentru ca vreau sa aud citeva pareri din partea celor care ,consider stiu mai multe decit mine despre aceste piese .Orice parere este bine venita si ma va ajuta foarte mult in luarea unei decizii ..Multumesc !!
COD
**
**

Re: estimare pret 600 + 1200 lei 1941 transnistria infinex

Mesaj de COD »

brincusi scrie:Buna ziua! Am gasit la o persoana 2 bancnote 1= 600 lei 1941 transnistria infinex si 1=1200 lei 1941 transnistria infinex in stare xf catre aunc persoana respectiva imi cere un anumit pret pe ambele insa ,nu stiu daca il pot considera bun,sau exagerat deoarece, nu le gasesti toata ziua la vinzare ..nu voi spune suma solicitata de persoana respectiva pentru ca vreau sa aud citeva pareri din partea celor care ,consider stiu mai multe decit mine despre aceste piese .Orice parere este bine venita si ma va ajuta foarte mult in luarea unei decizii ..Multumesc !!
Depinde cat de mult ti le doresti si cat ai fi dispus sa oferi pe ele, sunt piese rare pret PA
Fişiere ataşate
Bancnote.jpg
Bancnote.jpg (102.81 KiB) Vizualizat de 15019 ori
Catalog bancnote si monede Romania http://www.bancnote-monede.ro/
Kastor

Mesaj de Kastor »

brincusi
**
**

600+1200 LEI INFINEX

Mesaj de brincusi »

pentru 120 lei am vazut care ar fi preturile ...dar nu gasesc pentru 600 si 1200 lei ...hai sa vedem altfel..persoana respectiva ar fi dispusa sa le dea pentru 1650 de euro cum vi se pare pretul ?
Bofana

Mesaj de Bofana »

Cu cat valoarea nominala a bancnotei e mai mica, cu atat valoarea ei e mai mare.

Cea mai rara piesa INFINEX este IMO cea de 1 leu.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
brincusi
**
**

600+1200 LEI INFINEX

Mesaj de brincusi »

raspunsul lui bofana chiar ma lasat masca ..pur si simplu ..eu credeam total invers ..daca valoare nominala e mai mare si pretul ar trebui sa fie mai mare deoarece,tentatia era mare sa-i cheltui ..asa si in cazul acestor bilete ,mai sus mentionate de mine ..concluzie ex.biletul de 120 e mai scump decit cele de 600..si 1200..sincer ..multumesc !
Bofana

Re: 600+1200 LEI INFINEX

Mesaj de Bofana »

brincusi scrie:raspunsul lui bofana chiar ma lasat masca ..pur si simplu ..eu credeam total invers ..daca valoare nominala e mai mare si pretul ar trebui sa fie mai mare deoarece,tentatia era mare sa-i cheltui ..asa si in cazul acestor bilete ,mai sus mentionate de mine ..concluzie ex.biletul de 120 e mai scump decit cele de 600..si 1200..sincer ..multumesc !
Cate piese de 1 leu infinex au fost de vanzare pana acum ? Toata lumea isi doreste piesa de 1 leu fiindca fiind dintr-o hartie de calitate proasta, si totodata circuland foarte mult, s-au pastrat putine. Si mai ales, ca un argument psihologic... putina lume se gandeste sa pastreze o bancnota de 1 leu...

In ceea ce priveste concluzia dvs, consider ca este o concluzie fortata din context, eu m-am referit strict la cea mai valoroasa piesa din setul INFINEX.

Decizia de achizitie a lotului care vi s-a oferit va apartine. Punct.
brincusi
**
**

600+1200 LEI INFINEX

Mesaj de brincusi »

multumesc ! am inteles perfect ideea
Bofana

Mesaj de Bofana »

Cu cea mai mare placere - mult succes va doresc!
Mihai

Mesaj de Mihai »

totodata circuland foarte mult, s-au pastrat putine
Puteti sa spuneti de unde aveti informatia ca au circulat (foarte mult)?
Bofana

Mesaj de Bofana »

Ca perioada de timp au circulat foarte putin. Ca numar de bucati, cele de 1 leu au circulat cel mai mult.
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Toate au fost foarte rare, pana prin 2000 , cand au aparut cateva zeci de bucati, posibil 1 fisic din fiecare daca bine tin minte, din valorile de 600 si 1200 lei ; intre timp, anul trecut au aparut 10 buc din val de 120 lei in Brasov, si din aceasta cauza cele mai rare au ramas valorile de 1, 6 si 24 lei.
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mihai

Mesaj de Mihai »

@ricky-bm
Nu m-am referit la raritatea pieselor, stiu ca sunt dificil de procurat, mai ales valorile mici.
Intrebarea e: unde se gaseste informatia ca ele au circulat efectiv? Faptul ca bancnota de "1" ar fi circulat mai mult - ma indoiesc din cauza valorii (parca 60 lei Ifinex/marca, adica ceva spre doi pfennig).
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Din cate inteleg eu din Bancotele Romaniei vol.3, leii INFINEX nu au circulat.
Pe teritoriul Transnistriei au continuat sa circule marcile RKKS ( Reichskreditkassen ).
In volumul amintit, la pag. 138 scrie clar : "Problema emisiunii de lei pentru teritoriul Transnistriei a fost pur si simplu abandonata de guvernul roman in cursul anului 1942 ".
Exemplarele care se gasesc prin colectii, provin din cele trimise la topit in fabricile de hartie de la Letea si Busteni.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Mai erau ceva amanunte in Sistemul banesc. Din pacate, nu le am la mine sa pot vedea exact datele despre ele.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Scrie răspuns