1000 lei 1941 stampila nazista
Salutare..stie cineva ceva despre bancnota 1000 lei 1941 cu stampila germana si insemn nazist ? eu unu-l nu am mai vazut asa ceva ..
- Fişiere ataşate
-
- 1000 lei 1941.JPG (31.5 KiB) Vizualizat de 8309 ori
din nou ..multumesc ! multumesc !
Oare ce ? Vreti sa intram in detalii fine ? Fie.bobo_778 scrie:oare?
Waffen SS este ramura armata a formatiunilor SS. Prima oara au intrat in lupta in 1939, cand cateva companii din LAH au luptat in Polonia. Ulterior, cateva regimente, si NU divizii, au participat la razboiul din Franta si din Yugoslvia.
Ulterior, in 1941 - 1942, la insistentele lui Heinrich Himmler, unitatile Waffen SS au fost ridicate la rang divizionar.
In ceea ce priveste unitatile de paza KZ, acestea au fost initial formate din unitati regimentale Erstaz Reserve 2 - Landesschutze, iar apoi, in 1936, cand Himmler a preluat efectiv sefia politiei germane de orice fel, RSHA, iar Heydrich a devenit seful SD-ului, unitatile SS au inceput sa fie folosite la paza KZ - si se numeau Totenkopfstandarte. Dupa inceperea razboiului, cand in KZ au inceput sa fie aduse formatiuni masive de prizonieri, formatiunile SS de paza au inceput sa se denumeasca Totenkopfsturmbann.
Deci, o stampila SS a unei unitati de lupta se va identifica prin una dintre cele doua trasaturi distincte:
1. La nivel de companie - stampila de tip Feldpostnummer sau unitate in clar de tip regimental - Waffen SS - SS - Grenadier RGT "xxx"
2. La nivel de divizie, pe documentele oficiale de nivel comandament - stampila cu numele unitatii in clar - Waffen SS - Division "xxx"
Sper ca informatia a fost suficienta si exhaustiva.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Domnule Bofana,
Exhaustiv nu ati fost pentru ca aveti niste omisiuni importante in ce ati spus mai sus.
Ceea ce nu ati mentionat dvs mai sus este ca Waffen-SS a fost formata prin comasarea tuturor structurilor militare existente in cadrul SS. Astfel Leibstandarte SS, Verfügungstruppe SS si Totenkopfverbände SS au fost unite sub un singur comandamant. (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/d ... h_1941.svg). Mai exact pe 15 august 1940, din ordinul lui Himmler, toate unitatilatile militare ale lui Eicke au fost trecute sub conducerea SS Waffen. La sfarsitul lui 1941 Einke a fost inlaturat de la conducerea CCI, finnd inlocuit cu adjunctul sau Glucks. la inceputul anului 1942 CCI a trecut de sub subordonarea directa a SS-Hauptamt (SS-HA) in subordinea SS-Wirtschafts-Verwaltungshauptamt ( SS-WVHA), devenind departament in cadrul acesteia "Amt D". Acasta mutare s-a datorat necesitatii folosirii prizonierilor in fabricile de armament naziste.
Deci in concluzie dupa anul 1941 cand a fost tiparita bancnota unitatile Totenkopfsturmbann ss erau parte din Waffen SS.
Va mai postez si o a doua stampila identica. Probabilitatea ca cineva sa falsifice 2 stampile si o stampila aplicata aiurea pe o bancnota mi se pare putin probabil.
Oricum domnule Bofana aveti tot respectul meu.
Exhaustiv nu ati fost pentru ca aveti niste omisiuni importante in ce ati spus mai sus.
Ceea ce nu ati mentionat dvs mai sus este ca Waffen-SS a fost formata prin comasarea tuturor structurilor militare existente in cadrul SS. Astfel Leibstandarte SS, Verfügungstruppe SS si Totenkopfverbände SS au fost unite sub un singur comandamant. (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/d ... h_1941.svg). Mai exact pe 15 august 1940, din ordinul lui Himmler, toate unitatilatile militare ale lui Eicke au fost trecute sub conducerea SS Waffen. La sfarsitul lui 1941 Einke a fost inlaturat de la conducerea CCI, finnd inlocuit cu adjunctul sau Glucks. la inceputul anului 1942 CCI a trecut de sub subordonarea directa a SS-Hauptamt (SS-HA) in subordinea SS-Wirtschafts-Verwaltungshauptamt ( SS-WVHA), devenind departament in cadrul acesteia "Amt D". Acasta mutare s-a datorat necesitatii folosirii prizonierilor in fabricile de armament naziste.
Deci in concluzie dupa anul 1941 cand a fost tiparita bancnota unitatile Totenkopfsturmbann ss erau parte din Waffen SS.
Va mai postez si o a doua stampila identica. Probabilitatea ca cineva sa falsifice 2 stampile si o stampila aplicata aiurea pe o bancnota mi se pare putin probabil.
Oricum domnule Bofana aveti tot respectul meu.
- Fişiere ataşate
-
- 2918473630.jpg (53.12 KiB) Vizualizat de 8075 ori
O gramada de colectionari au luat tepe considerind ca "probabilitatea ca cineva sa [...] e foarte mica".bobo_778 scrie: Probabilitatea ca cineva sa falsifice 2 stampile si o stampila aplicata aiurea pe o bancnota mi se pare putin probabil.
Iar doua (sau mai multe) stampile identice nu isi au rostul. Prin insasi scopul pentru care e facuta o stampila: acela de a face o identificare sigura a unicului emitent al actului pe care se aplica acea stampila, fiecare stampila trebuie sa fie unica. Chiar daca mai multe persoane au dreptul de a stampila anumite acte, fiecare din ei are o stampila unica, diferita de celelalte de obicei printr-un numar de ordine, stelute in loc de puncte in text, etc.
Iar stampilarea acestei bancnote, chiar nu avea nici un rost.
Faptul ca au fost stampilate recent si alte bancnote (din serii anterioare), nu ma poate face decat sa trag concluzia ca si acestea au fost stampilate in scop pur comercial.
Faptul ca au fost stampilate recent si alte bancnote (din serii anterioare), nu ma poate face decat sa trag concluzia ca si acestea au fost stampilate in scop pur comercial.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."