Ce moneda o fi?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
Ce moneda o fi?
am gasit o moneda si nu ii dau de origine, poate cineva sa ma ajute? am observat semne asemanatoare la monedele turcesti, o fi turceask?

moneda are diametrul de aproximatix 1 cm iar grosimea este de 0.2 mm (foarte subtire), metalul este foarte rezistent, si deasemenea foarte taios, am gasit-o la 100 m departare. era de nedescifrat pana am adus-o la starea care este, nu pot face mai mult deatata. regiunea unde am gasit moneda este in comuna Aliman judetul Constanta (undeva pe laga apropierea dunarii la 30 km distanta de Cernavoda)
id-ul meu este: marinciu_marius_10 poti vedea mica mea colectie de 100 monezi
-
Diana_doamna

Ce moneda o fi?
Am primit astazi o moneduta otomana despre care nu stiu absolut nimic. Atasez trei poze. Va rog sa ma ajutati in identificarea ei. Fiind prima mea piesa otomana, sunt foarte incantata de ea si, in acelasi timp, mirata pentru cat poate fi de subtire. Are doar 0,85 grame si un diametru de 16 mm, masurat cu rigla obisnuita.
Are si vreo valoare subtirica mea?
Va multumesc frumos.
Are si vreo valoare subtirica mea?
Va multumesc frumos.
- Fişiere ataşate
-
- DSCN0357.jpg (123.85 KiB) Vizualizat de 15071 ori
-
- DSCN0356.jpg (126.01 KiB) Vizualizat de 15071 ori
-
- DSCN0355.jpg (128.2 KiB) Vizualizat de 15071 ori
-
Diana_doamna

Ce moneda o fi?
M-ati intristat, dar va multumesc mult.
Puteti sa-mi spuneti macar ce imita?
Puteti sa-mi spuneti macar ce imita?
Imi pare rau ca v-am intristat, am uitat ca femeilor le place ca in anumite imprejurari sa fie mintite un pic.
Nu fiti trista, cu totii au trecut prin asa ceva.
Si eu m-am entuziasmat acum vreo 18-20 de ani, cand am gasit ceva asemanator iar apoi am fost foarte dezamagit sa constat ca e un simplu element decorativ.
Nu fiti trista, cu totii au trecut prin asa ceva.
Si eu m-am entuziasmat acum vreo 18-20 de ani, cand am gasit ceva asemanator iar apoi am fost foarte dezamagit sa constat ca e un simplu element decorativ.
Buna seara,
Este o imitatie doamnă, dar desigur nu grosolana
Si in acest caz (ca si in multe altele) frumuseţea e în ochii privitorului...
Este o imitatie doamnă, dar desigur nu grosolana
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
- croissantro

Doamna, este o imitatie denumita in numismatica turceasca/otomana - PENEZ. Scopul acestor imitatii era exclusiv pentru decorarea efectelor personale, de pus pe vesminte, in par, la gat.... de catre persoane sarace ce nu isi permiteau o salba din monede veritabile. Adica decorare corporala pentru saraci. Urmatorul nivel erau siragurile si decorare cu monede de argint...si the top of the top monedele din aur. Raspuns final: Penez, iminatie de moneda otomana.
-
Diana_doamna

Ce moneda o fi?
Va multumesc foarte mult.