Dle capa,
cand cineva va pune o simpla intrebare si cat se poate de civilizat, asta nu inseamna ca este rautacios. M-am contrazis si ma contrazic legat de felul in care gradeaza cativa colegi, atat timp cat nu mi se demonstreaza acest lucru (nu doar prin simple vorbe) imi sustin opinia. As fi preferat sa vad si o scara XF,aUNC,UNC, o explicatie mai clara din partea dvs sa poata invata si alti colegi care nu au prea multa experienta...asta este problema mea. Asta este motvul pentru care ma framant, nu sa aud ca nu suport alte pareri despre monedele proprii care le postez pentru gradare. Daca ar fi fost asa cum spuneti dvs nu am mai fi postat monede aici si gata, dar nu este asa cum ziceti dvs.
Am scris si inainte dle capa, nu am cum sa cer ca moneda mea din 1885 sa fie gradata XF atat timp cat aversul are o uzura foarte mare, in plus mai are si lovitura pe margine, contacte mai fine, curatata. S-ar fi putut sa nu fie si ultima?

...ar fi fost un miracol sa nu fie si curatata.
Din fericire la revers nu pot sa spun acelasi lucru, moneda are detalii mai frumoase fara lovituri si doar un minim de uzura la scutul central....am sa explic si de ce. Am observat ca unele monede (doar la cele cu draperia lata/fara scrisul Romania) care in zona scutului central sunt putin mai bombate....automat de acolo incepe si sa se consume pentru ca este zona cea mai inalta. In fond la alte monede pana se ajunge la scutul central (care nu este bombat) inainte se consuma coama leilor, piciorele, capul si o parte din marginea draperiei. Concluzia mea este ca Rv are scutul central putin sters si foarte putin din partile mai inalte, se poate vedea draperia este intacta, deci pentru mine aceasta fata merita linistit gradul XF. Iar aversul este cel cu pricina (pentru ca este foarte uzat si are mai multe defecte), care face sa se ia decizia finala pentru o gradare corecata VF.
Timis scrie:
Fiecare dintre noi poate sa se exprime decent si la obiect ,fara a genera mereu stari de tensiune ,nici macar atunci cand NU impartasim anumite pucte de vedere in contradictoriu exprimate de altii.Timis
Ca sa nu mai lungesc prea mult discutia, vreau sa spun ca acuma cred c-am fost destul de ''decent si la obiect'' si pentru dvs. Cred ca este si normal sa te contrazici atata timp cat fiecare isi sustine parerile cu dinti ''si tu'' in final nu ai nici o lamurire. Sunt de aceiasi parere ca
nu este obligatoriu in viata sa ai intotdeauna ultimul cuvant,chiar si atunci cand esti expert intr-un anumit domeniu de activitate, ii lasi pe cei din jur sa aprecieze opiniile/parerile exprimate. asta chiar este un medicament placut pentru noi toti, multumesc.
Va doresc o zi buna tuturor in continuare.