Buna ziua
Imi poate identifica cineva despre ce monede este vorba ?
Multumesc
Alex
identificare monede
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
identificare monede
- Fişiere ataşate
-
- photo(5).JPG (494.34 KiB) Vizualizat de 3788 ori
-
- photo(4).JPG (491.75 KiB) Vizualizat de 3788 ori
-
- photo(3).JPG (489.53 KiB) Vizualizat de 3788 ori
-
- photo(1).JPG (497.01 KiB) Vizualizat de 3788 ori
-
- photo.JPG (497.64 KiB) Vizualizat de 3788 ori
Imperiul Otoman, 2 si 10 kurush 1293AH (1876 + anul de domnie) Abdul Hamid II si una de 10 kurush din 1255AH (1839 + anul de domnie) Abdul Mejid . Monetaria Constantinopol. Argint .830. Nu se vede anul de domnie din poze.
Frumos cleste, sper ca nu doriti sa demontati monedele, sau sa-i curatati patina
Frumos cleste, sper ca nu doriti sa demontati monedele, sau sa-i curatati patina
adica
, monedele sunt emise pana in 1909 , deci probail si obiectul este facut pana in acel an , din curiozitate va intreb dar este foarte posibil sa intreb degeaba, obiectul dumneavostra are cumva marcaj ? cat despre locul unde e facut inclin sa cred ca in afara imperiului otoman( dupa argintul filigranat probabil Bulgaria ), nu cred ca supusi imperiului se incumetau din moneda sa ascunda tocmai,,turaua"
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Da, intr-adevar, este o piesa frumoasa, cu o patina deosebita.
Am luat-o de la un targ de antichitati din Viena, in decembrie. Am dat 80€ pe chestia asta pentru ca mi-a placut foarte mult (sper ca nu m-am aruncat prea mult). Acum dupa ce o am, mai ales ca nu colectionez monezi otomane, si nici obiecte din argint, parca m-as cam desparti de ea.
Nu am reusit sa observ niciun marcaj niciunde pe piesa.
Alex
Da, intr-adevar, este o piesa frumoasa, cu o patina deosebita.
Am luat-o de la un targ de antichitati din Viena, in decembrie. Am dat 80€ pe chestia asta pentru ca mi-a placut foarte mult (sper ca nu m-am aruncat prea mult). Acum dupa ce o am, mai ales ca nu colectionez monezi otomane, si nici obiecte din argint, parca m-as cam desparti de ea.
Nu am reusit sa observ niciun marcaj niciunde pe piesa.
Alex