Intr-un fel nu este corect, dar nu mi se pare nici corect sa platesti un obiect si sa nu-l primesti.Sa stiti ca intodeauna vanzatorul/expeditorul este responsabil daca plicul nu ajunge la destinatie.Asta este si motivul care ma facut sa expediez numai cu racomandata,chiar daca de unele ori trebuie sa pun cate 1/2 EUR din buzunarul meu. Iar in cazul ca va ajunge plicul este corect sa-i inapoitai suma vanzatorului,asta este procedeul corect.capa scrie:Pai si e ok asa? Coletul poate sa ajunga inca, nu?Cornelius Agrippa scrie:Multumesc pt raspunsuri.
L.E. I-am scris aseara vanzatorului ca am de gand sa deschid disputa daca nu ajunge coletul pana pe 9 februarie.Acum am constatat ca tipul a fost foarte ok si mi-a facut full refund, n-am mai apucat sa deschid disputa la paypal.
probleme colet posta din ITALIA
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Atat timp cat cumparatorul nu primeste plicul ...Nu este OK.Timis scrie: Cand soliciti tracking nr, de la vanzator si ti-l trimite este OK.
Se poate intampla ca vanzatorul/expeditorul sa greseasca adresa (sau chiar sa se piarda plicul) in cazul asta plicul nu mai ajunge niciodata la destinatar
...iar cum spuneti dv ar insemna ca cumparatorul ramane doar cu n° de tracking.
Sa reiau si sa fiu mai explicit ;Mateiciuc scrie:Atat timp cat cumparatorul nu primeste plicul ...Nu este OK.Timis scrie: Cand soliciti tracking nr, de la vanzator si ti-l trimite este OK.
Se poate intampla ca vanzatorul/expeditorul sa greseasca adresa (sau chiar sa se piarda plicul) in cazul asta plicul nu mai ajunge niciodata la destinatar
...iar cum spuneti dv ar insemna ca cumparatorul ramane doar cu n° de tracking.
...,,Cand soliciti tracking nr, de la vanzator si ti-l trimite este OK.",vanzatorul facand dovada ca a fost de buna credinta si ti-a trimis plicul/pachetul.
Din acel moment tu cumparatorul de buna credinta care ai facut plata prin PayPal (ca despre asta se facea vorbire in mesajul postat anterior) NU mai ai nimic cu vanzatorul ,situatie in care deschizi conflict PayPal pentru ati recupera suma platita .
PayPal prin procedurile specifice se ocupa de investigarea si cercetarea pierderii/disparitiei ,trimiterii respective si face plata la finalizarea cercetarii ,cumaratorul fiind despagubit cu intreaga suma platita.
Daca vanzatorul face dovada catre PayPal ca a fost de buna credinta si a expediat trimiterea suma restituita (catre cumparator)este din fondul de garantare Paypal .
Dle Timis,
am inteles forte bine ce ati scris. Eu v-am spus ca numarul de track primit de la vanzator nu-l scuteste de raspunderea plicului (chiar daca el a fost de buna credinta si a trimis plicul,este singurul care poate reclama la posta pierderea acestuia).Plicul poata sa nu ajunga la destinatie din mai multe motive (cum am mai spus) poate sa fie adresa gresita,se poate pierde pe traseu...Eu ca cuparator daca nu-mi primesc obiectul in 43/44 de zile de cand am platit cu paypal deschid caz la paypal pentru a-mi recupera suma platita.Daca se intampla ca in urmatoarele zile sa-mi ajunga plicul,atunci eu ii voi inapoaia suma vanzatorului.
PS: Suma care o inapoiaza paypal este suma platita de cumparator,niciodata nu scot ei ceva din ''buzunarele'' lor.
Cand se deschide o disputa la paypal imediat acesta ia suma X din contul paratului.
Chiar daca acesta nu are bani in cont el intra in minus. De asta va spun ca paypal nu scoate nimic din ''buzunarul'' lui.
am inteles forte bine ce ati scris. Eu v-am spus ca numarul de track primit de la vanzator nu-l scuteste de raspunderea plicului (chiar daca el a fost de buna credinta si a trimis plicul,este singurul care poate reclama la posta pierderea acestuia).Plicul poata sa nu ajunga la destinatie din mai multe motive (cum am mai spus) poate sa fie adresa gresita,se poate pierde pe traseu...Eu ca cuparator daca nu-mi primesc obiectul in 43/44 de zile de cand am platit cu paypal deschid caz la paypal pentru a-mi recupera suma platita.Daca se intampla ca in urmatoarele zile sa-mi ajunga plicul,atunci eu ii voi inapoaia suma vanzatorului.
PS: Suma care o inapoiaza paypal este suma platita de cumparator,niciodata nu scot ei ceva din ''buzunarele'' lor.
Cand se deschide o disputa la paypal imediat acesta ia suma X din contul paratului.
Chiar daca acesta nu are bani in cont el intra in minus. De asta va spun ca paypal nu scoate nimic din ''buzunarul'' lui.
Poate PayPal Italia functioneaza diferit de altii ,insa trebuie sa stiti ca nimeni nu scoate nimic din buzunarele lor ci din ale noastre cand vindem si incasam prin PayPal sau cand se fac transferuri de bani atele decat cele prin optinea GIFT/CadouMateiciuc scrie: PS: Suma care o inapoiaza paypal este suma platita de cumparator,niciodata nu scot ei ceva din ''buzunarele'' lor.
Pa nivel de Paypal zonal ,PayPal .de ;PayPal .com etc se constituie un fond de garantate la fel ca si la societatiile de asigurari.
Nu doresc o ,,dezbatere "pe aceasta tema ,intrucat sant foarte clare conditiile de despagubire PayPal pentru oricine doreste aprofundarea subiectului.
Ce am scris este rezultatul unor experiente mai putin placute cu posta atat din calitatea de cumpatator cat si din cea de vanzator,iar ca vanzator in momentul in care a fost deschis coflict Paypal de partenerul caruia eu i-am trimis piesa rec Par Avion (si nu a mai ajuns la el)si am facut dovada catre PayPal a trimiteri prin anexarea imaginii scan cu nr si greutate (ulterior mi s-a cerut si chitanta in original si dovada reclamatiei depuse la posta) NU AM AVUT NIMIC DE PLATA CATRE PayPal.
Ultima oară modificat 05 Feb 2013, 19:40 de către Timis, modificat 1 dată în total.
Va spun ca am avut scrisori expediate cu numar de track care nu au ajuns la destinatie (si nici nu s-au mai intors la mine), si le-am dovedit asta si celor de la paypal prin chitanta care o aveam la mana,dar tot mi s-a luat din cont suma platita de cumparator.Regulile paypal sunt peste tot la fel, nu are rost sa-mi spuneti ca poate in italia este diferit.
PS:Interesant!doua cazuri asemanatoare dar cu rezultate total diverse.
PS:Interesant!doua cazuri asemanatoare dar cu rezultate total diverse.
-
cartelcoserv

Am avut o situatie identica cu a domnului Mateiciuc, cu exact aceeasi finalitate, desi am trimis numarul de tracking, suma mi-a fost retrasa din cont.Si nu am rezolvat nimic ulterior, desi am facut reclamatie si am primit raspuns oficial de la posta romana ca scrisoarea a a juns la destinatie.
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mai multi vanzatori din tara mi-au zis ca au renuntat sa mai posteze pe ebay piese mai rare (=scumpe) pentru ca exista deja destul de multi care liciteaza, platesc prin paypal si apoi reclama faptul cum ca n-ar fi primit recomandata. Iar maria sa Paypal ia banii din contul vanzatorului (chiar daca acesta face dovada expedierii si are si A.R.-ul cu care poate dovedi ca recomandata a fost receptionata), ca deh... e roman... si asta e deja din start o bila neagra. Deci in final nici piesa nici bani.
cartelcoserv scrie:Am avut o situatie identica cu a domnului Mateiciuc, cu exact aceeasi finalitate, desi am trimis numarul de tracking, suma mi-a fost retrasa din cont.Si nu am rezolvat nimic ulterior, desi am facut reclamatie si am primit raspuns oficial de la posta romana ca scrisoarea a a juns la destinatie.
Intr-un fel eu am avut foarte mare noroc pentru ca valorea obiectului din plic nu au fost chiar asa mare. Automat eu am facut reclamatie la posta italiana pentru pierderea plicului, iar dupa circa doua luni m-am trezit cu un cec de 68 EUR, unde spune ca mi se inapoiaza valoarea serviciului postal de 10 ori, acesta a costat 6,80 cent. Deci o valoare mica nu este problema pentru ca ai o mica garantie din partea postei, dar daca continutul plicului este de 300/500 de euro atunci nu-ti ramane decat sa
- Cornelius Agrippa

Ma simt dator cu unele explicatii:
- i-am scris vanzatorului despre intentia mea de-a deschide caz tocmai in ideea ca era normal sa se incerce reglementarea situatiei intre parti inainte de a se apela la paypal.Chiar daca trimiterea s-a facut prin plic simplu ( da, stiu, greseala mea ca n-am cerut recomandat) si nu se poate dovedi expedierea (pe ebay imi aparea ca "shipped" cu data de 02.01.2013), cred ca vanzatorul este de buna credinta, nu se lacomea la 14 $ cineva cu peste 8000 de calificative (500 de pozitive primite doar in luna decembrie, anul trecut) si doar unul negativ (pentru intarziere si nu pt nelivrare).
-In cazul in care plicul va ajunge, evident ca-i voi vira banii, nu stau in 14$ si chiar imi doream cartea postala cumparata (o circulatie mai raruta pentru aria mea de interes).
- i-am scris vanzatorului despre intentia mea de-a deschide caz tocmai in ideea ca era normal sa se incerce reglementarea situatiei intre parti inainte de a se apela la paypal.Chiar daca trimiterea s-a facut prin plic simplu ( da, stiu, greseala mea ca n-am cerut recomandat) si nu se poate dovedi expedierea (pe ebay imi aparea ca "shipped" cu data de 02.01.2013), cred ca vanzatorul este de buna credinta, nu se lacomea la 14 $ cineva cu peste 8000 de calificative (500 de pozitive primite doar in luna decembrie, anul trecut) si doar unul negativ (pentru intarziere si nu pt nelivrare).
-In cazul in care plicul va ajunge, evident ca-i voi vira banii, nu stau in 14$ si chiar imi doream cartea postala cumparata (o circulatie mai raruta pentru aria mea de interes).
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
@radu1980: ma bucur ca totul e in regula. Sper ca piesa a meritat asteptarea 
Un caz recent, tot cu Italia:
plicul A pleaca din Roma pe 20 ian. Plicul B pleaca tot din Roma pe 22 ian.
Amandoua ajung la Milano in aceiasi zi, si sunt expediate in RO pe 26 ian.
Toate bune, dar A ajunge inaintea lui B in tara (?), dupa 3 zile, insa sta in tranzit de 8 zile si e inca acolo, in timp ce B ajunge mai tarziu in tara, dupa 4 zile, dar dupa inca 3 il primesc!
Un caz recent, tot cu Italia:
plicul A pleaca din Roma pe 20 ian. Plicul B pleaca tot din Roma pe 22 ian.
Amandoua ajung la Milano in aceiasi zi, si sunt expediate in RO pe 26 ian.
Toate bune, dar A ajunge inaintea lui B in tara (?), dupa 3 zile, insa sta in tranzit de 8 zile si e inca acolo, in timp ce B ajunge mai tarziu in tara, dupa 4 zile, dar dupa inca 3 il primesc!