5 lei 1906

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Un 5 lei 1906 in VF cinstit, necuratat, face maxim 35-40 de euro. Sub VF si curatate aproximativ 25-30. Depinde unde se vinde moneda, cine o vinde si cine o cupmara.
zamfirbarna
**
**

Mesaj de zamfirbarna »

Va multumesc tuturor pentru ajutor. Evaluarile D-Voastra mi-au fost de real ajutor. Se poate spune ca cele doua monede nu au fost curatate? Le mai postez o data cu rezolutie ceva mai mare.
Fişiere ataşate
DSC01104.JPG
DSC01104.JPG (464.75 KiB) Vizualizat de 4174 ori
DSC01105.JPG
DSC01105.JPG (482.23 KiB) Vizualizat de 4174 ori
banivechi

Mesaj de banivechi »

zamfirbarna scrie: Se poate spune ca cele doua monede nu au fost curatate? Le mai postez o data cu rezolutie ceva mai mare.
Nu se poate spune cu certitudine din pozele astea. Priviti-le Dv. cu o lupa 10x sau 20x. Daca apar zgirieturi foarte fine paralele, concentrice sau spiralate, atunci monedele au fost curatate cindva in trecut. In functie de mediul in care sint tinute patina poate reapare in citeva luni sau citiva ani.
Mai jos e un detaliu de la un 5 lei 1906 curatat subtil (se banuieste sub lupa 10x si se vede bine la o marire cu lupa 20x). Primul lucru care da de banuit - si e singurul care se vede cu ochiul liber - este zona cu urme de patina (ramasa necuratata) din interiorul cifrelor 6 din 1866. Zgirieturile din cimp care in poza apar inclinate la 45 grade NU se vad cu ochiul liber :
Imagine
Iar mai jos un detaliu dintr-un 5 lei 1906 necuratat:
Imagine[/b]
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Ambele monede au fost cu siguranta curatate.Dupa mine si privite de la distanta mare se observa asta.O privire atenta ne poate ajuta sa vedem daca monedele au fost frecate cu carpa si au hairlines-se pare ca asa si este.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Daca ma uit cu atentie la imaginile postate de dl banivechi cred ca reusesc sa vad si aliajul folosit de monetarie :). Felicitari pentru imaginile postate!

Si eu sunt de parere ca ambele monede postate de colegul zamfirbarna au fost curatate (cea din stanga cu ceva timp in urma, iar cea din dreapta pare de recent).Dar cum a spus si dl banivechi ''in functie de mediul in care sunt tinute'' ele se patineaza.Un exemplu il am la cateva monede din colectia personala,circa doi ani in urma am cumprat un 5 Lei 1880 cu detalii frumoase dar din pacate curatat la maxim (mai bine zis oglinda) si vreau sa spun ca in acesti doi ani a prins o patina destul de frumoasa.Din pacate mai am alte monde curatate de circa 7/8 ani care inca nu au nici un fel de patina.Monedele sunt tinute in acelasi loc,oare de ce la unele monede timpul de patinare dureaza mai mult?
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
banivechi

Mesaj de banivechi »

Mateiciuc scrie:.Monedele sunt tinute in acelasi loc,oare de ce la unele monede timpul de patinare dureaza mai mult?
eu am avut un set de monede canadian 1967 sigilat etans in care una era neagra complet (50 centi) si celelalte albe ca zapada.
Scrie răspuns