Pereche 1952 alu.

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Cristian Ciuplea

Pereche 1952 alu.

Mesaj de Cristian Ciuplea »

1 Leu si 2 Lei 1952, aluminiu, luciu de bataie orig., liniile mai lungi sunt depuneri uzuale de alu. !

Perechea la EUR 700,- inclusiv plic recomandat.
Fişiere ataşate
1 Leu 1952 a.JPG
1 Leu 1952 a.JPG (38.12 KiB) Vizualizat de 5031 ori
1 Leu 1952 b.JPG
1 Leu 1952 b.JPG (42.82 KiB) Vizualizat de 5031 ori
2 Lei 1952 a.JPG
2 Lei 1952 a.JPG (39.99 KiB) Vizualizat de 5031 ori
2 Lei 1952 b.JPG
2 Lei 1952 b.JPG (51.33 KiB) Vizualizat de 5031 ori
Curiosity Killed The Cat !
vaiss100
**
**

Mesaj de vaiss100 »

Buna Seara !

Stiti cumva daca aceste doua monede au fost rare ? Eu nu le am in colectie.

Ma gandesc de ce oare sunt asa scumpe, chiar daca sunt UNC !
,,Uneori cineva plateste cel mai mult pentru lucruri pe care altul le poate obtine gratis’’, Albert Einstein.
banivechi

Mesaj de banivechi »

vaiss100 scrie:Buna Seara !

Stiti cumva daca aceste doua monede au fost rare ? Eu nu le am in colectie.

Ma gandesc de ce oare sunt asa scumpe, chiar daca sunt UNC !
Stabilizarea monetara din 1952 s-a facut in ianuarie. Aceste monede nu au fost puse in circulatie, lotul cu milesimul 1952 a fost trimis la retopit, in locul lor punindu-se in circulatie monede noi de 1, 3, 5, 10, 25 bani cu milesimul 1952. Au ramas doar foarte putine exemplare, in principal cazute din saci sparti si culese de pe terasamentul garii unde s-au descarcat (Resita) in drumul spre topitorie. Asta e legenda lor...
presidentofromania
**
**

Mesaj de presidentofromania »

si astfel de "legende" sau o istorie a monedelor romanesti apare intr-o carte ceva? chiar ma intereseaza subiectele de genul acesta.
florinanton

Mesaj de florinanton »

banivechi scrie:
vaiss100 scrie: Au ramas doar foarte putine exemplare, in principal cazute din saci sparti si culese de pe terasamentul garii unde s-au descarcat (Resita) in drumul spre topitorie. Asta e legenda lor...
Buna seara,
Eu consider ca monedele de 1 si 2 lei 1952 ,care se invart intre colectionarii mai vechi catre cei mai noi,sunt de fapt cele "adunate" de muncitorii din locul unde s-au batut,de la rebuturi. Prea au toate monedele astea depuneri de material,nu cred ca erau puse in circulatie atunci,asa cum sunt ele la vanzare in zilele noastre .Trebuia sa fi existat un control al calitatii,nu-i asa?Stima.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Acum vreo 20 ani, in anii imediat de dupa revolutie venea un domn (K.) din Resita la noi la club cu (zeci de) asemenea seturi. El mi-a spus ca le avea de pe terasamentul caii ferate, culese cind era copil. Pina prin 2000, din cauza ca vazusem destule astfel de seturi la dumnealui, eram ferm convins ca 3 bani 1954 e cea mai rara moneda comunista. Probabil el a fost una din principalele surse de 1 si 2 lei 1952. Dupa ce le-a terminat, citiva ani nu au mai aparut niciunde la vinzare, iar cind au reaparut erau la alte preturi.... Si tot el m-a invatat ca 25 bani 1953 e (mult) mai rara decit 1952, in contradictie cu ce spuneau cataloagele acelor vremuri...
capa

Mesaj de capa »

banivechi scrie:Acum vreo 20 ani, in anii imediat de dupa revolutie venea un domn (K.) din Resita la noi la club cu (zeci de) asemenea seturi. El mi-a spus ca le avea de pe terasamentul caii ferate, culese cind era copil. Pina prin 2000, din cauza ca vazusem destule astfel de seturi la dumnealui, eram ferm convins ca 3 bani 1954 e cea mai rara moneda comunista. Probabil el a fost una din principalele surse de 1 si 2 lei 1952. Dupa ce le-a terminat, citiva ani nu au mai aparut niciunde la vinzare, iar cind au reaparut erau la alte preturi.... Si tot el m-a invatat ca 25 bani 1953 e (mult) mai rara decit 1952, in contradictie cu ce spuneau cataloagele acelor vremuri...
Ca fapt divers, va mai amintiti cumva cu cat vindea un set dl K?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
banivechi

Mesaj de banivechi »

Da imi amintesc... dar nu are relevanta. Valoarea banilor de atunci era alta. Raportat la puterea de cumparare, un set era si atunci peste o jumatate de salariu. Dar si un 5 lei 1901 era in aceiasi perioada o jumatate de salariu, acum e mai putin.
Scrie răspuns