Vama
-
Diana_doamna

Vama
Stie cineva daca pentru monedele de aur cumparate din Elvetia trebuie platita vama? Si daca da, atunci cam cat? E in functie de gramaj, de pretul de achizitie sau cum?
Am cumparat de curand doua monede de la o firma care tranzactioneaza astfel de piese si ei le trimit cu toate formele legale, adica direct in vama. Acum ma intreb oare cat o sa trebuiasca sa mai platesc pentru ele.
Stie cineva sa-mi raspunda? Va rog mult!
Am cumparat de curand doua monede de la o firma care tranzactioneaza astfel de piese si ei le trimit cu toate formele legale, adica direct in vama. Acum ma intreb oare cat o sa trebuiasca sa mai platesc pentru ele.
FYI
Article 44 of the Swiss VAT Ordinance 2010 (Tax exempt turnovers in gold coins and fine gold) clarifying Article 107 Section 2 of the Swiss VAT Act 2010
1 The following turnovers are exempt from the tax:
a. state minted gold coins with customs tariff numbers 7118.9010 and 9705.00007;
b. bank gold under Article 144a Sections 1 (a) and 2 of the Precious Metal Control Ordinance dated 8 May 1934;
c. bank gold in the form of granules with a minimum standard of 995 per mille, which have been packed and sealed by an accredited examiner-smelter or in another form accepted by the Federal Finance Department (EFD) with a minimum standard of 995 per mille;
d. unprocessed or semi-finished gold that is destined for refining or recovery;
e. gold in the form of clippings and scrap.
2 Alloys, with two or more percent by weight gold or, if platinum is contained therein, with more gold than platinum also constitute gold in the sense of Section 1 (d) and (e).
Article 61 of the Swiss VAT Ordinance 2010 (Input tax deduction for gold coins and fine gold) clarifying Article 107 Section 2 of the Swiss VAT Act 2010
The tax on deliveries of goods and services used for turnovers under Article 44 and imports under Article 113 (g) can be deducted as input tax.
Article 44 of the Swiss VAT Ordinance 2010 (Tax exempt turnovers in gold coins and fine gold) clarifying Article 107 Section 2 of the Swiss VAT Act 2010
1 The following turnovers are exempt from the tax:
a. state minted gold coins with customs tariff numbers 7118.9010 and 9705.00007;
b. bank gold under Article 144a Sections 1 (a) and 2 of the Precious Metal Control Ordinance dated 8 May 1934;
c. bank gold in the form of granules with a minimum standard of 995 per mille, which have been packed and sealed by an accredited examiner-smelter or in another form accepted by the Federal Finance Department (EFD) with a minimum standard of 995 per mille;
d. unprocessed or semi-finished gold that is destined for refining or recovery;
e. gold in the form of clippings and scrap.
2 Alloys, with two or more percent by weight gold or, if platinum is contained therein, with more gold than platinum also constitute gold in the sense of Section 1 (d) and (e).
Article 61 of the Swiss VAT Ordinance 2010 (Input tax deduction for gold coins and fine gold) clarifying Article 107 Section 2 of the Swiss VAT Act 2010
The tax on deliveries of goods and services used for turnovers under Article 44 and imports under Article 113 (g) can be deducted as input tax.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Mai multe informatii pe siteul ANV,inepand de la primul ATENTIE!!!;
http://www.customs.ro/ro/calatori/bunur ... olete.aspx
http://www.customs.ro/ro/calatori/bunur ... olete.aspx
-
horus 1986
- **

Re: Vama
Daca sunt monede cu valoare numismatica trebuie sa platiti TVA la suma totala de pe factura.Daca este aur de investitie,monede fara valoare numismatica,teoretic nu ar trebui sa platiti nimic.Dar va trebui sa duceti munca de lamurire cu cei de la Vama.Din proprie experienta ,anul trecut la o moneda care a costat 870 de franci am platit 790 ron TVA.Diana_doamna scrie:Stie cineva daca pentru monedele de aur cumparate din Elvetia trebuie platita vama? Si daca da, atunci cam cat? E in functie de gramaj, de pretul de achizitie sau cum?
-
Diana_doamna

Vama
Pai, am cumparat 10 coroane maghiare din 1907 cu 128 euro si 20 franci Napoleon al III-lea din 1869 cu 254 euro.
Citind raspunsurile dumneavoastra pentru care va multumesc, incep deja sa regret foarte mult ca le-am cumparat de la firma din Elvetia.
Citind raspunsurile dumneavoastra pentru care va multumesc, incep deja sa regret foarte mult ca le-am cumparat de la firma din Elvetia.
Pentru cei din vama, orice moneda de aur este "ceva de colectie".horus 1986 scrie:Daca sunt monede cu valoare numismatica trebuie sa platiti TVA la suma totala de pe factura.Daca este aur de investitie,monede fara valoare numismatica,teoretic nu ar trebui sa platiti nimic.Dar va trebui sa duceti munca de lamurire cu cei de la Vama.Din proprie experienta ,anul trecut la o moneda care a costat 870 de franci am platit 790 ron TVA.Diana_doamna scrie:Stie cineva daca pentru monedele de aur cumparate din Elvetia trebuie platita vama? Si daca da, atunci cam cat? E in functie de gramaj, de pretul de achizitie sau cum?
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Monedele dv. au incadrarea tarifara 7118900010 - "Monede care nu au curs legal, din aur".
Taxa vamala este 0% dar trebuie sa platiti, ca la orice bun importat a carui valoare depaseste 10 EUR, TVA de 24% din valoarea in vama.
Atentie, valoarea in vama este data de pretul din factura + valoarea transportului, daca transportul nu este explicit inclus in pretul produselor.
Taxa vamala este 0% dar trebuie sa platiti, ca la orice bun importat a carui valoare depaseste 10 EUR, TVA de 24% din valoarea in vama.
Atentie, valoarea in vama este data de pretul din factura + valoarea transportului, daca transportul nu este explicit inclus in pretul produselor.
Stiti cumva daca situatia e diferita in cazul in care vin din spatiul UE (Germania)?sorin70 scrie:Monedele dv. au incadrarea tarifara 7118900010 - "Monede care nu au curs legal, din aur".
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Si rudenia sau prietenul din oricare tara a EU ar fi el. v-a fi chemat la vama si este pus sa plateasca tot ce este marfa sosita din tarile extracomunitare (in cazul de fata Elvetia).Alnaibii scrie:Cel mai simplu este sa le trimtieti la o ruda sau prieten de incredere in vest, unde nu plateste taxe, si sa le recuperati mai tarziu.
Legislatia vamala este aceeasi pentru toate statele din EU ,indiferent ca primesti prin plic sau prin colet.
Puteti sa-mi spuneti,la preturile respective sunt uncluse si taxele sau nu?Diana_doamna scrie:Pai, am cumparat 10 coroane maghiare din 1907 cu 128 euro si 20 franci Napoleon al III-lea din 1869 cu 254 euro.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
-
Diana_doamna

Vama
La ce taxe va referiti? Daca este vorba de shipping, ei bine nu. Am mai platit, pe langa preturile de care am povestit, inca 12 euro pentru transport si 28 euro pentru asigurare. Abia dupa ce le-am cumparat, am avut neplacuta surpriza sa constat ca firma elvetiana nu accepta plata prin Paypal, asa ca a trebuit sa umblu pe la banci ca sa le fac transfer bancar si care nu a fost deloc ieftin. Acum mai trebuie sa platesc si vama. In concluzie, am luat o mare leapsa cu aceasta tranzactie. Dar singura vinovata sunt eu fiindca nu am citit cu atentie toate atentionarile. Si, cum in viata asta cine greseste, plateste, o sa-mi fie de-a dreptul imposibil sa ma mai bucur catusi de putin pentru noile achizitii.
Considerati ca banii dati in plus fata de valoarea metalului sint pentru frumusetea designului... ca la bijuteriiDiana_doamna scrie: Si, cum in viata asta cine greseste, plateste, o sa-mi fie de-a dreptul imposibil sa ma mai bucur catusi de putin pentru noile achizitii.
Poate ajunge aurul pe la $2500 uncia si o sa va schimbati parerea...