Nu. Dar ati putea sa incercati Dv sa ma convingeti contrariul. Metal, diametru, greutate, sunet, grosime, inaltimea reliefului, istoric al falsurilor cunoscute, sau poate chiar imagini cu monede identice. Pina atunci eu vad doar o piesa turnata si pisluita..radu_28 scrie: Ati putea incerca sa "ma convingeti" si pe mine ca moneda e nou-nouta?
inca o identificare si evaluare
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
N-am de unde sa va dau detaliile solicitate. Daca as detine pentru acest tip un "istoric al falsurilor cunoscute, sau poate chiar imagini cu monede identice" cu cea prezentata, atunci nu ar mai trebui sa sustin contrariul celor afirmate de d-voastra.banivechi scrie:Nu. Dar ati putea sa incercati Dv sa ma convingeti contrariul. Metal, diametru, greutate, sunet, grosime, inaltimea reliefului, istoric al falsurilor cunoscute, sau poate chiar imagini cu monede identice. Pina atunci eu vad doar o piesa turnata si pisluita..
Proprietarul piesei ar putea sa ne dea detalii legate de: diametru, greutate, densitate, etc.
Pot insa sa spun ca n-am mai intalnit pana acum falsuri asemanatoare la acest tip de imitatie si nici nu l-am gasit raportat pe nici un site de profil.
Posibil sa fie o facatura moderna si sa sustin prostii, dar pentru a fi convins 100% as avea nevoie si de alte detalii suplimentare(nu doar imaginea monedei) pe care ma gandeam ca le aveti d-voastra, tocmai din acest motiv v-am cerut sa ma "convingeti" si pe mine.
In alta ordine de idei, insa pastrand acelasi registru as dori sa va solicit parerea despre aceasta piesa:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... &start=765
Chiar va rog sa postati si alte imagini cu moneda, diametru, greutate si eventual densitatea monedei (nu e greu de aflat). Puteti posta si celelalte monede asemanatoare pe care le detineti.gheo999 scrie:si eu tind sa cred ca este o copie,pentru ca arata prea frumos,pe de alta parte daca vreti pot incerca sa ii fac o poza la rezolutie mai mare
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
-
george_s321

Am sustinut o prostie, recunosc!simaky scrie:eu cred ca piesa dacica e falsa ! e turnata si apoi lustruita
Aveti dreptate stimate coleg banivechi, moneda este un fals modern realizat prin turnare apoi lustruit pentru a se incerca acoperirea porilor.
Tare mult mi-ar fi placut sa vad aceasta frumoasa imitatie locala, autentica, postata aici pe forum...se pare insa ca m-am hazardat in presupuneri.
Se-ntampla...
- Fişiere ataşate
-
- p2080518_245.jpg (169.73 KiB) Vizualizat de 11617 ori
"Nemo censetur ignorare legem."
se intimpla si la case mai mari...eu am fost sigur ca faptul ca ati gasit absolut toate detaliile corespunzind cu descrierea lui Preda v-a determinat sa lasati garda jos. E bine cind din asemenea discutii invatam cite ceva si nu dupa ce ne-am dat economiile pe un fals. Atelierele din China (pentru moderne), cele din Cehia, Bulgaria (pentru antice), cele din Liban (pentru aur), cele din Polonia (pentru medalii) si chiar din Romania (jetoane) produc mereu falsuri. Becker are destui urmasi in ziua de azi... din pacate!
... poate ca moneda (falsul dacic) nu e o piesa noua, dar ..... daca o tii in mana ai avea impresia ca inca e "calda" 
... poate ca doar "prietenul" nostru.... dl. "extraterestru" .... ne-ar putea oferi detalii pretioase !!!!
moneda olandeza (sau belgiana) din 1786, deasemeni mi se pare a fi falsa !!! pare a fi necirculata dar cu reliefuri uzare, patina dubioasa !!!
moneda BRITAN-NIA / ANNA REGINA - tot falsa este !!!
... poate ca doar "prietenul" nostru.... dl. "extraterestru" .... ne-ar putea oferi detalii pretioase !!!!
moneda olandeza (sau belgiana) din 1786, deasemeni mi se pare a fi falsa !!! pare a fi necirculata dar cu reliefuri uzare, patina dubioasa !!!
moneda BRITAN-NIA / ANNA REGINA - tot falsa este !!!
- Fişiere ataşate
-
- tmm
- 13.23gr Tulghies - Miresu Mare f.jpg (17.79 KiB) Vizualizat de 11559 ori
-
- tmm
- 13.75gr - Dunarea mijlocie - sec 2 BC - Audoleon Monogram Type rv.jpg (117.24 KiB) Vizualizat de 11560 ori
-
- tmm
- 13.75gr - Dunarea mijlocie - sec 2 BC - Audoleon Monogram Type av.jpg (109.11 KiB) Vizualizat de 11561 ori
-
- tmm
- tulghies_104.jpg (44.72 KiB) Vizualizat de 11561 ori
-
- tmm
- NUM_7300100_48-7.jpg (47.06 KiB) Vizualizat de 11561 ori