5 Bani 1883

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Timis

5 Bani 1883

Mesaj de Timis »

Cand ,,iepurasii" sant orgoliosi preturile o iau razna;

http://www.ebay.de/itm/RUMANIEN-Carol-I ... 7675.l2557
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Am urmarit si eu un timp licitatia. Cand a ajuns pe la 150 euro m-am cam mirat. Mi se parea un pret cam mare avand in vedere ca mai ramasesera vre-o sase zile din licitatie. E drept ca e o moneda frumoasa si foarte rara in aceasta stare dar 800 de euro...
Asta este calitatea se plateste. Totusi nu pot sa nu remarc faptul ca bataia mare a fost intre 2 utilizatori care au ridicat pretul de la 300 la aproape 800 in ultimele cateva secunde.
Mateiciuc

Re: 5 Bani 1883

Mesaj de Mateiciuc »

Timis scrie:Cand ,,iepurasii" sant orgoliosi preturile o iau razna;

Cand ''iepuroiul'' nu are ce face comenteaza aiurea pe forum.
Matale nu poti dormi din cauza asta? Care-i problema matale ca pretul a luat-o razna?
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Hunter`

Re: 5 Bani 1883

Mesaj de Hunter` »

Timis scrie:Cand ,,iepurasii" sant orgoliosi preturile o iau razna;

Un comentariu de 2 lei care nu face altceva decat sa jigneasca membrii acestui forum care au licitat..
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Asa si este dl. Hunter, este chiar o mare jigneala la adresa mea si la adresa dl-ui care a castigat moneda (castigatorul este tot un membru al acestui forum). De ce spun ca m-am simtit jignit, pentru ca penultimul licitator a fost pus de mine sa liciteze. Si asta pentru ca (am facut un ''joc'' de copil) dupa ce mi-am retras de doua ori oferta, vanzatorul m-a blocat si nu mai putem licita.
Hunter`

Mesaj de Hunter` »

Domnule Mateiciuc,

Felul in care ati licitat nici nu mai este important. Este dreptul dumneavoastra asa cum este si dreptul colegilor sa isi dea cu parerea in legatura cu o licitatie, dar sa o faca intr-un mod civilizat.

Cine colectioneaza monede romanesti stie cat de greu se gaseste aceasta piesa in stare necirculata. Felicit si eu fericitul castigator.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Hunter` scrie:Domnule Mateiciuc,

Felul in care ati licitat nici nu mai este important. Este dreptul dumneavoastra asa cum este si dreptul colegilor sa isi dea cu parerea in legatura cu o licitatie, dar sa o faca intr-un mod civilizat.

Cine colectioneaza monede romanesti stie cat de greu se gaseste aceasta piesa in stare necirculata. Felicit si eu fericitul castigator.

Stimate Hunter,

Sunt convins ca v-ati dat seama fara sa v-o spun eu, daca in ultimile secunde licitatia era pe la 300 si ''eu'' am dat 789,99 asta inseamna ca mi-am dorit cu adevarat moneda, si cu siguranta face toti banii. Asa cum ati spus si dvs. moneda este extrem de rara in acest grad de conservare si este si normal sa se termine la asemenea pret. Aceasta moneda daca este incapsulata si va obtine peste MS61 cu siguranta urmatoarea ei vanzare va depasi 1200/1300 EUR. Felicitari castigatorului.
PCH Adrian
**
**

Costa chiar atat?

Mesaj de PCH Adrian »

Chiar ata de mult poate sa coste aceasta moneda desi am si eu una identica numai ca a fost pusa in circulatie si nu stiam ca poate sa valoreze chiar as de mult.
Colectionar Incepator ;)
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Domnul Timis probabil ca a subevaluat moneda si de aici comentariul care nu este cel mai fericit.Nu vad cum moneda ar lua doar MS61 dar cred ca si dv supraevaluati un MS61.Dupa mine MS64/65 ar justifica in mare masura banii iar sub 64 ar fi discutabil.61 ar fi un grad slab pentru banii platiti si dupa cum arata moneda nu vad cum ar lua sub 63 dupa cum o vad eu.Trebuie sa intelegem si sa acceptam ca unele monede sunt atat de rare incat evaluarea lor este dificila chiar si pentru unii cunoscatori.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

george_s321 scrie:Domnul Timis probabil ca a subevaluat moneda si de aici comentariul care nu este cel mai fericit.Nu vad cum moneda ar lua doar MS61 dar cred ca si dv supraevaluati un MS61.Dupa mine MS64/65 ar justifica in mare masura banii iar sub 64 ar fi discutabil.61 ar fi un grad slab pentru banii platiti si dupa cum arata moneda nu vad cum ar lua sub 63 dupa cum o vad eu.Trebuie sa intelegem si sa acceptam ca unele monede sunt atat de rare incat evaluarea lor este dificila chiar si pentru unii cunoscatori.

Domnule george,

nu ma intelegeti gresit, eu am spus daca moneda ia peste MS61 (sunt sigur ca va fi gradata mult mai mult) dar nu pot sti cat pentru ca pozele nu-s chiar asa clare, dar cu sigurata se vede ca este moneda UNC. Cat?...asta va decide compania care o va grada.

Iar legat de dl timis pot spune ca chiar daca dumnealui a vazut moneda ca fiind circulata nu are nici un drept sa numeasca pe cineva care nici macar nu-l cunoaste ''iepuras''
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Fara a avea moneda in mana e greu de apreciat calitatea ei. Ca este necirculata si are luciu se vede clar. Insa am mai vazut multe monede care in poze pareau a fi de o calitate superioara fata a ceea ce de fapt erau in realitate. Legat de pret...personal il consider excesiv, oricat de rara ar fi moneda, iar faptul ca au fost 377 de vizualizari si doar doi utilizatori au licitat peste 320 euro ma face sa ma gandesc ca nu sunt singurul care gandeste asa, insa fiecare liciteaza cat il tine buzunarul si cat face pentru el respectiva moneda. Important este sa fie multumit cumparatorul de "marfa". In cazul in care tranzactia se va finaliza cu succes as fi curios, si cred ca nu sunt singurul, sa vedem niste imagini si aici pe forum :)
florin232

Mesaj de florin232 »

Mie mi se pare lacuita...uitati-va in jurul literelor
pmg
**
**

Mesaj de pmg »

Mie mi se pare putin cam mare pretul la care a ajuns aceasta moneda, tinand cont ca recent s-a vandut aceasta:
http://www.coinarchives.com/w/lotviewer ... b812a5222b
Stiu, are punctele de cocleala si ceva zgarieturi, dar e totusi de peste 5 ori mai ieftina ca cea de pe ebay.
Nu "lovesc" prin aceasta remarca nici o persoana care a licitat, dar si mie mi s-a parut cam mare saltul de la 200 si ceva de Euro (pana unde au licitat marea majoritate) si apoi 315 si 800.
In orice caz, felicitari castigatorului si ii doresc sa nu fie lacuita, asa cum spune domnul florin.
Fişiere ataşate
image00929.jpg
image00929.jpg (91.56 KiB) Vizualizat de 17843 ori
b1-horz.jpg
b1-horz.jpg (115.97 KiB) Vizualizat de 17843 ori
PCH Adrian
**
**

Colectionar Incepator

Mesaj de PCH Adrian »

Oricine ar castiga moneda va rog frumos sa o prezenta-ti si pe forum sa o vedem si noi :lol: :lol:
Colectionar Incepator ;)
banivechi

Mesaj de banivechi »

In starea fizica in care e, moneda nu face neaparat 800 € . Obiectiv vorbind, intre cea de 200 si aceasta, luciul de batere e pe o suprafata mai mare la cea "ieftina".De la MS 61 in sus monedele au detaliile intacte 100%. Diferentele intre MS61 si MS65 sint date strict de suprafata luciului de batrere ramas (MS65 e cu full luster). Probabil ca din aceasta cauza moneda in discutie va primi doar MS 61 sau MS62 (din poza nu iti poti da seama de luciul de batere din cimp). DAR... subiectiv vorbind, aspectul monedei este fenomenal: arata asa cum fiecare din noi isi inchipuie ca trebuie sa arate o moneda perfecta veche de 130 ani. Si din aceasta cauza isi merita banii! Moneda asta pur si simplu place ochiului.
Scrie răspuns