Leul implineste 140 de ani. La Multi Ani !

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
banivechi

Mesaj de banivechi »

jones2m scrie:Cred ca adoptarea se face din aproape in aproape,
pana UNGARIA nu intra in euro nici nu se pune problema sa intre ROMANIA , nu de alta dar ar fi cam ciudat ca Romania sa aiba euro si ungaria forint.

Ce vreau sa spun ca extinderea se face treptat primi la rand sunt POLONIA? UNGARIA SI CEHIA- deocamdata niciuna nu prea e entuziasmata.

Deci LONG LIVE THE LION!!!!!
Pai Estonia are Euro, celelalte tari baltice: Lituania si Letonia nu. Si nici Polonia. Geografia nu e neaparat un criteriu. Astfel nici Marea Britanie nu are euro dar Irlanda da. Iar la capitolul deficit bugetar, care e un criteriu pentru accederea la euro Ungaria sta mult mai prost decit Romania. Daca va mai fi cazul, ei vor renunta la forint mult dupa ce noi vom renunta la leu, pe criterii tehnice, nu geografice.
bogdan81
**
**

Mesaj de bogdan81 »

Dupa mine, leul ar trebui sarbatorit pana in 2100 cel putin..
Sa ramana EUR pentru altii capabili, si noi sa ramanem in continuare cu leutul nostru!
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Intr-adevar geografia nu e un criteriu in cazul euro, vedeti exemplul Greciei care foloseste moneda euro desi nu are granita cu spatiul euro. Romania nu va adera la euro pentru ca nu are de ce. Moneda nationala este o protectie impotriva importurilor excesive. Cand lipseste aceasta protectie pentru tari cu economia ramasa in urma vedeti din plin astazi efectele. In plus cred ca euro nu va mai exista pana cand vom indeplini noi criteriile.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Pana la trecerea in zona Euro, fac urari leului :D
La Multi Ani! - acum la a 146-a aniversare
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
KLARK

Mesaj de KLARK »

Ce parere aveti de o reeditare a unei bancnote vechi romanesti sub forma unei bancnote noi? Sau macar a unor elemente de pe bancnotele vechi pe o bancnota noua?
Ar merita moneda noastra un asa cadou...
Estonia a facut asta si Bulgaria si Suedia au facut bancnote comemorative cu elemente de pe bancnote vechi

Imagine
Imagine

Sursa: http://www.banknote.ws/
Scrie răspuns