Cursul METALELOR PRETIOASE si preturile pe piata numismatica
Deocamdata cursul s-a stabilizat la 74 cent/gram AG si 45 dolari/gram AU.
Saptamana viitoare o sa vedem ce evolutie are si cum raspunde piata.
Din pacate pentru noi deja uni o denumesc CORECTIE adica sugereaza ca cursul ar putea ramane asa (cea ce eu nu imi doresc) .
Eu personal credeam ca cursul o sa fie 5 RON/gram nu 2,5 RON/gram cat e acum.
Din pacate pentru noi deja uni o denumesc CORECTIE adica sugereaza ca cursul ar putea ramane asa (cea ce eu nu imi doresc) .
-
Leopold.Thaler

Cursul nu va afecta piața numismatică , poate doar foarte puțin piesele ce au valoare doar datorită metalului. Personal cred ca acest topic nu are foarte mare importantă !jones2m scrie:Deocamdata cursul s-a stabilizat la 74 cent/gram AG si 45 dolari/gram AU.
.
Asa credeam si cei de pe piata imobiliara cand a inceput sa scada pretul la garsoniere ca vile de lux nu o sa fie afectate de scadere. Supriza pentru ei.
Vrem nu vrem piata numismatica e afrectata de pretul metalului, e o chestie care se numeste cerere si oferta.
Sa speram ca scaderea o fie numai temporara.
Vrem nu vrem piata numismatica e afrectata de pretul metalului, e o chestie care se numeste cerere si oferta.
Sa speram ca scaderea o fie numai temporara.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
george_s321

Nu pretul metalului conteaza ci cererea si oferta.2 lei 1951 alama avea un pret mare acum un an cand nu gaseai aproape nicaieri unul,astazi e la jumatate de pret si sunt convins ca nu pretul cuprului e de vina ci faptul ca au aparut zeci de monede din 1951 intre timp.Pe langa lotul imens gasit in Galati au fost bagate cantitati uriase de monede pe piata si nu ma refer la 500 lei 1944 ci la monede gen 2 lei 1872,1876,1 leu 1870 care se gaseau greu acum un an dar care sunt in numar foarte mare acum.Urmarea a fost previzibila,cine vrea sa vanda trebuie sa scada pretul si pretul nu va creste daca maine se va mari cu 50% cursul argintului pentru ca monedele sunt prea multe.Doar pretul monedelor deosebite nu a scazut pentru ca aici cererea depaseste in continuare cu mult oferta.
Sincer ma indoiesc ca aveti dreptate. Desigur probabil monedele antice si medievale sunt putin afectate. Oricum nu cred ca s-a dus cineva un THALER Sigismund sau cu denari la topit sau amanet.Aldorus scrie:Nu se poate compara piata imobiliara cu piata numismatica.
Scaderea preturilor metalelor pretioase n-o sa afecteze niciodata decat pretul monedelor de investitie (bullion). Care oricum nu au valoare numismatica.
La monedele moderne e cu totul alta poveste. Celebrul BV din KRAUSE adica bullion value. Sunt mii de monede care au BV pentru starea F. Daca valoarea BV merge la vale e imposibil sa nu scada pretul si pentru celelalte stari.
-
Leopold.Thaler

Sunt de acord 100% cu dumneavoastră , același lucru l-am spus si eu in mesajul anterior. Astazi am fost la Suțu unde m-am întâlnit cu un vechi prieten si colaborator in același timp care avea de vanzare mai multe monede de aur Ardealul nostru. aceste piese sunt relativ destul de comune... Nu s-a pus problema si nici nu a vrut sa audă un pret mai mic de 200 lei gramul adică mai exact 1.300 lei bucata !! Daca trebuia sa mai iau dupa spusele din acest topic total aiurea ar fi trebuit sa cumpar bucata cu 980 lei . Daca dam o simpla căutare pe okazii 20 lei 1944 o sa observam ca pretul pieselor nu a fost afectat de pretul metalului !Aldorus scrie:Nu se poate compara piata imobiliara cu piata numismatica.
Scaderea preturilor metalelor pretioase n-o sa afecteze niciodata decat pretul monedelor de investitie (bullion). Care oricum nu au valoare numismatica.
.
Daca luati de referinta targul de Sutu si eventual siteul okazii probabil nici peste 2 ani nu o sa schimbe preturile.Leopold.Thaler scrie:Sunt de acord 100% cu dumneavoastră , același lucru l-am spus si eu in mesajul anterior. Astazi am fost la Suțu unde m-am întâlnit cu un vechi prieten si colaborator in același timp care avea de vanzare mai multe monede de aur Ardealul nostru. aceste piese sunt relativ destul de comune... Nu s-a pus problema si nici nu a vrut sa audă un pret mai mic de 200 lei gramul adică mai exact 1.300 lei bucata !! Daca trebuia sa mai iau dupa spusele din acest topic total aiurea ar fi trebuit sa cumpar bucata cu 980 lei . Daca dam o simpla căutare pe okazii 20 lei 1944 o sa observam ca pretul pieselor nu a fost afectat de pretul metalului !Aldorus scrie:Nu se poate compara piata imobiliara cu piata numismatica.
Ca sa faceti o idee mai buna in Franta dupa cursul valutar, CAC40, pretul barilului de petrol se anunta pretul Napoleon Or adica moneda de 20 de Franci Aur care este relativ comuna.
Ideea ca cineva cere 200 RON/gram sau 400 RON/gram este una, alta este daca primeste banii astia. Cu alte cuvinte oferta e mare dar exista cerere pentru oferta respectiva?
Eu zic ca nu .
-
flavius_vg

Pot sa ceara toti cit vor. Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate.
Eu unul asa platesc.
Stiu ca acum unii vor veni cu exemple de genul 20 lei 1868 sau 1870 pe care nu ai cum sa le achizitionezi la pretul de mai sus, dar acestea sunt exceptii.
Valabil si pentru anumite monede de argint (am facut referire numai la monedele romanesti).
Eu unul asa platesc.
Stiu ca acum unii vor veni cu exemple de genul 20 lei 1868 sau 1870 pe care nu ai cum sa le achizitionezi la pretul de mai sus, dar acestea sunt exceptii.
Valabil si pentru anumite monede de argint (am facut referire numai la monedele romanesti).
-
george_s321

Haideti sa fim seriosi:"Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica" aici nu e vorba de numismatica si nici de colectie.Cine spune si face asta e colectionar asa cum este colectionar si cine cumpara lingouri de aur/argint de la banca. Pot accepta ca cineva nu are incredere in banci si cumpara argint sau aur ca sa isi pastreze asa banii dar e egal daca ia monede sau linguri de argint ca nu putem discuta de colectie si de numismatica in situatia asta. 50 bani 1885 are 2,5 grame deci pana in 10 lei metalul+20%= 12 lei.La asa calcule cred ca ati gresit site-ul ca aici vorbim de numismatica si nu de nasturi de argint.Ca 500 lei 1941,500 lei 1944 nu depasesc mult valoarea metalului e una dar cand vorbim in general despre monede romanesti haideti sa lasam gluma deoparte cu pretul argintului ca e ridicol.
-
Leopold.Thaler

flavius_vg scrie:Pot sa ceara toti cit vor. Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate.
Eu unul asa platesc.
Puteți plăti piesele cum doriti dumneavoastra , puteti plăti si 20 lei pentru un 50 bani 1885 AU , nu intereseaza pe absolut nimeni dar nu veniți cu fraze de genul "Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate. " pentru ca este foarteee RIDICOL !!!
Nu înțeleg de ce unii vor sa agite lucrurile , sa facă din tantar armasar si sa dea lectii ! Aceste lucruri nu ne fac mai destepti si nici bani in plus nu ne aduc .... pur si simplu.....
.
-
Leopold.Thaler

george_s321 scrie:Haideti sa fim seriosi:"Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica" aici nu e vorba de numismatica si nici de colectie.Cine spune si face asta e colectionar asa cum este colectionar si cine cumpara lingouri de aur/argint de la banca. Pot accepta ca cineva nu are incredere in banci si cumpara argint sau aur ca sa isi pastreze asa banii dar e egal daca ia monede sau linguri de argint ca nu putem discuta de colectie si de numismatica in situatia asta. 50 bani 1885 are 2,5 grame deci pana in 10 lei metalul+20%= 12 lei.La asa calcule cred ca ati gresit site-ul ca aici vorbim de numismatica si nu de nasturi de argint.Ca 500 lei 1941,500 lei 1944 nu depasesc mult valoarea metalului e una dar cand vorbim in general despre monede romanesti haideti sa lasam gluma deoparte cu pretul argintului ca e ridicol.
Exact !
.
Si cu cit vindeti?flavius_vg scrie:Pot sa ceara toti cit vor. Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate.
Eu unul asa platesc.
-
flavius_vg