Identificare piesa si un pret informativ doresc

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
COD
**
**

Identificare piesa si un pret informativ doresc

Mesaj de COD »

Identificare piesa si un pret informativ doresc.
Multumesc
Fişiere ataşate
HH.jpg
HH.jpg (348.83 KiB) Vizualizat de 4637 ori
HHH.jpg
HHH.jpg (381.65 KiB) Vizualizat de 4638 ori
Catalog bancnote si monede Romania http://www.bancnote-monede.ro/
miguelito

Mesaj de miguelito »

Sigur scrie in sarbeste.

"čuvajte Jugoslaviju" - sa insemne oare "feriti-va de Iugoslavia" (?)
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
UnkleTitus
**
**

Mesaj de UnkleTitus »

Va salut, domnilor! E in sarbeste:
"Monetaria autorizata (de Stat) Belgrad" - kavnica, kovnica (cavnitza, covnitza) inseamna in mai toate limbile slave de sud si vest 'monetarie', ori au legatura cu minele de unde se extrage metalul. Probabil ca nu intamplator zona noastra miniera Cavnic poarta acest nume. Zic si eu.
Apoi
"Pelerinaj la Oplenac" - Biserica cu hramul Sf. Gheorghe din Oplenac (se citeste Oplenatz) e pe dealul cu acelasi nume in Topola, Serbia. Loc de pelerinaj dar si mausoleu al familiei regale Sarbe si temporar Iugoslave (neamu' lui Karageorgevici). Se odihnesc mai multi baieti si fete acolo, peste 20.
Acum, in ce priveste randul de jos, e si mai interesant. Are legatura cu declaratia la suparare a premierului din vreme, Bogoljub Jevtić (ciumeg nume Bogoljub = Cel iubit de Dumnezeu), premier care ar fi zis treaba asta cand a fost asasinat regele Alexandru I, pe 9 Oct. 1934. Vad ca Jevtić a murit ca boieru' in exil la Paris, in 1960. Da, ar fi zis in urma asasinatului fraza asta, tiparita peste tot in vremea aia: Од данас за сваког Југословена постоји само један поздрав — Чувајте Југославију! = Incepand de astazi, pentru toti iugoslavii nu este doar un salut - Feriti-va de Iugoslavia!
Vazui si o poza interesanta cu el si Titulescu care avea un aer de lider printre alti diplomati acolo. Interesanta.
e aici: http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%9B
Sper sa fie de folos... va salut!
crawling back to my corner...
netza90

Mesaj de netza90 »

UnkleTitus scrie:Va salut, domnilor! E in sarbeste:
"Monetaria autorizata (de Stat) Belgrad" - kavnica, kovnica (cavnitza, covnitza) inseamna in mai toate limbile slave de sud si vest 'monetarie', ori au legatura cu minele de unde se extrage metalul. Probabil ca nu intamplator zona noastra miniera Cavnic poarta acest nume. Zic si eu.
Apoi
"Pelerinaj la Oplenac" - Biserica cu hramul Sf. Gheorghe din Oplenac (se citeste Oplenatz) e pe dealul cu acelasi nume in Topola, Serbia. Loc de pelerinaj dar si mausoleu al familiei regale Sarbe si temporar Iugoslave (neamu' lui Karageorgevici). Se odihnesc mai multi baieti si fete acolo, peste 20.
Acum, in ce priveste randul de jos, e si mai interesant. Are legatura cu declaratia la suparare a premierului din vreme, Bogoljub Jevtić (ciumeg nume Bogoljub = Cel iubit de Dumnezeu), premier care ar fi zis treaba asta cand a fost asasinat regele Alexandru I, pe 9 Oct. 1934. Vad ca Jevtić a murit ca boieru' in exil la Paris, in 1960. Da, ar fi zis in urma asasinatului fraza asta, tiparita peste tot in vremea aia: Од данас за сваког Југословена постоји само један поздрав — Чувајте Југославију! = Incepand de astazi, pentru toti iugoslavii nu este doar un salut - Feriti-va de Iugoslavia!
Vazui si o poza interesanta cu el si Titulescu care avea un aer de lider printre alti diplomati acolo. Interesanta.
e aici: http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%9B
Sper sa fie de folos... va salut!
Ati spus totul foarte bine si foarte frumos, dar permiteti-mi sa va contrazic la ultima fraza. Чувајте Југославију! nu inseamna Feriti-va de Iugoslavia, ci Aveti grija de Iugoslavia! Cu sensul de a o ocroti, de a o pretui.
I sit and talk to God, and he just laughs at my plans.
UnkleTitus
**
**

Mesaj de UnkleTitus »

Perfect adevarat, Netza! Merci frumos de corectie. Intr-adevar, 'feriti-va de Iugoslavia" ar fi fost prea revansard si ostil, chiar si in acel eveniment... Mea culpa, asa e cand traduci fara creier..:) Este "Feriti" in sensul de ocrotiti ... Mentionez ca am avut o ezitare cand am postat, totusi. Stii, o secunda d-aia de dubiu..:) Dar "tenia" postarii rapide nu mi-a dat pace, deh.... Apropos, netza, vad ca esti timisorean, esti cumva etnic sarb sau ai invatat din comunitate? Ca sunt multi pe acolo, dupa cate stiu. Te salut cu respect! PM me daca creZi ca e necesar!
crawling back to my corner...
netza90

Mesaj de netza90 »

Cu placere! Ma bucur ca am putut sa ajut. Cu un respect la fel de mare va salut si eu! PS: aveti PM.
I sit and talk to God, and he just laughs at my plans.
Scrie răspuns