Identificare accesorii de pe uniforma regalista

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Identificare accesorii de pe uniforma regalista

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Imi poate spune cineva ce anume sunt cele doua piese din imagine, cea din mijloc si cea din dreapta? Stiu doar ca sunt de pe uniforme din perioada interbelica.

:merci:
Fişiere ataşate
SAM_0697-.jpg
SAM_0697-.jpg (185.28 KiB) Vizualizat de 5064 ori
UnkleTitus
**
**

Mesaj de UnkleTitus »

Va salut, domnilor! Am si eu o rozeta ca cea din dreapta (cu cleme mici) si din cauza clemelor de prindere am crezut ca e insemn de arma pt. epoleti. Piesa pentru cavaleria romaneasca - calarasi, rosiori, cum se numeau - de inspiratie prusaca, cred, ca la dragoni, hussari, etc. La fel am vazut ca aveau si dragonii si lancierii francezi, englezi, etc. in perioada post-napoleoniana. Existau si pe chipiu si, asa cum am descoperit mai tarziu, existau si nasturi pentru dolmanele lor, cu acelasi design, de care se legau acele fireturi complicate si spectaculoase. Mai recent am descoperit ca erau si aceste piese cu cleme pe spate care se purtau pe cizma de cavalerie, undeva pe mijlocul 'buzei' cizmei, imediat sub genunchi. Probabil piesa cu clema mai lunga sa fie cea in cauza. Sigur exista colegi experimentati in domeniu pe forum care ne pot lumina exact. Astept cu maxim interes interventia lor. Atasez 3 poze cu echipament din Muzeul Militar National, in care se vad foarte bine aceste rozete.
ps: daca aveti vreun nasture similar ca design, ori o rozeta din aceea cu clema lunga de vanzare, sau mai ales un nasture din acela tip butoias spiralat, as fi foarte interesat.
Va salut!
Fişiere ataşate
cizme.jpg
cizme.jpg (45.99 KiB) Vizualizat de 5031 ori
kepi.jpg
kepi.jpg (22.82 KiB) Vizualizat de 5031 ori
tunica.jpg
tunica.jpg (63.92 KiB) Vizualizat de 5031 ori
crawling back to my corner...
PRONUMISMATICA
Site Admin

:merci:

M-am uitat la tot felul de uniforme, numai la cavalerie nu...
Am cateva in plus, deci daca va intereseaza una, ma puteti contacta pe privat.

Piesele provin de la o croitorie din Tg. Mures care facea tot felul de uniforme in perioada interbelica. Dupa desfiintarea atelierului au ramas in stoc tot felul de materiale, insemne si nasturi de la uniforme care pana la urma au ajuns la un colectionar din Tg. Mures.
dodyory

Mesaj de dodyory »

buna ziua,

m-ar interesa daca aveti in plus 2 bucati pentru cizme si / sau una pentru chipiu
multumesc
PRONUMISMATICA
Site Admin

De chipiu am mai multe, din cea pentru cizma am doar una sau doua in plus, va spun maine, trebuie sa verific. O sa revin cu un mesaj.
Scrie răspuns