Piesa din argint Rusia

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
flaviu

Piesa din argint Rusia

Mesaj de flaviu »

Stimati colegi va rog sa ma ajutati cu identificarea acestei piese si eventual cu trducerea inscriptiei.Multumesc
Fişiere ataşate
IMG_3283 (Copy).jpg
IMG_3283 (Copy).jpg (149.84 KiB) Vizualizat de 4100 ori
IMG_3282 (Copy).jpg
IMG_3282 (Copy).jpg (132.38 KiB) Vizualizat de 4100 ori
IMG_3286 (Copy).jpg
IMG_3286 (Copy).jpg (207.22 KiB) Vizualizat de 4100 ori
IMG_3287 (Copy).jpg
IMG_3287 (Copy).jpg (198.07 KiB) Vizualizat de 4100 ori
UnkleTitus
**
**

Mesaj de UnkleTitus »

Imi place la nebunie piesa si ma intriga in mare masura. Va felicit daca o aveti, mi se pare foarte frumoasa! Acum, sincer, sunt bata la rusa, abia daca pot citi un pic, insa atat cat am dibuit, poate fi asa:
1. decoratie pentru personalul din administratie si interne, pentru serviciu indelungat, sacrificiu obstesc, etc.;
sau
2. piesa tip 'martisor' (jeton cum zic rusii), cum aveam si noi in vremea regalitatii, pentru colectarea de fonduri in beneficiul unor victime (ale nu stiu carui dezastru)
Ca o nota aparte a designului, remarcam ca are similitudini cu piese destinate ministerului de interne si tarist si mai tarziu sovietic (implicit si al statelor din sfera URSS), ma refer la motivul scutului acela nituit pe margini, care apare si la piese destinate militiei/politiei de pe la noi chiar, daca nu ma insel. Ma refer la piese de militieni, desigur.

Va rog sa ma iertati pentru uriasa aproximare, ma retrag umil in patratica-mi, insa ma intriga enorm piesa, repet, si nu m-am putut abtine. :oops:
Astept cu maxim interes opinia colegilor de forum, sunt convins ca va elucida cineva asta. E o piesa singulara? Mai gasirati si alte giuvaeruri in lot? Va felicit si va salut!
crawling back to my corner...
UnkleTitus
**
**

Mesaj de UnkleTitus »

Uitasem sa va mai intreb: pe partea cu inscriptia (reversul, dupa umila mea parere) se vede o adancitura, o fi de la vreun marcaj? Ori doar de la uz... Apoi, sunt curios cum se agata, panglica ori - cum aveau cel mai ades la jetoane/insigne - variate modele de agatatori cu ac si suspendate de acest corp printr-un lantisor, ori chiar doua lantisoare.. am mai vazut asa. Oricum, astept elucidarea cu mare interes! Va salut si succes! Mega LOL! In timp ce scriam am gasit-o pe Sfantu' Google.. hahahha, incredibil. Ei bine, pe un site de antichitati britanic zice ca e un jeton imperial al unei societati filantropice destinate educatiei vocationale a copiilor saraci. Deci eram la km. distanta..:)
Dar tot merit o cafea pentru dibuiala, nu? Va salut!

http://www.militaryantiques.co.uk/showp ... ml?cat=380
crawling back to my corner...
flaviu

Mesaj de flaviu »

Multumesc pentru raspuns,cafeaua o meritati cu prisosinta.
Scrie răspuns