document semnat de regele Carol I

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

simaky

Mesaj de simaky »

dar ce parere aveti despre aceasta semnatura ? originala sau nu ?
Fişiere ataşate
3
3
03.jpg (19.92 KiB) Vizualizat de 15965 ori
Ultima oară modificat 08 Aug 2013, 14:07 de către simaky, modificat 1 dată în total.
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Mai mult ca sigur ca exista si brevete semnate original de Carol 1 ( inaltari in grad pt mari personalitati sau brevete pt grade importante gen Mare Ofiter si Mare Cruce ), insa ma indoiesc ca si-a pierdut timpul semnand brevete banale pt niste medalii comune
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Caligrafia este o arta, si e stiut ca semnatura fiecaruia din noi, se modifica in timp.
Cel mai probabil intre semnaturile postate de dl Iason, sunt si originale.
Dar la a 2-a imagine, am suprapus semnaturile. In afara extremitatilor (care nici acestea nu au diferente majore), forma si distanta intre litere se aseamana izbitor de mult.
Sincer mie nu imi iese asa, daca semnez consecutiv :lol:

Imi aduc aminte de un reportaj Discovery, referitor la falsuri tablouri pictori foarte celebri.
Au fost experti foarte mari, care la test asemanator cu acesta (cateva tablouri postate unul langa altul - fasuri si bune), si si-au dat si ei cu presupusul. Au fost cateva opere cunoscute, indicate drept ... falsuri.

Revenind in topic.
Indiferent daca semnatura este olografa sau nu (eu inclin spre nu), valoarea acestui brevet o vad venita din alta parte.
Are o stare fizica cum putine brevete Carol 1 mai pastreaza. In afara de pata din stg sus si o indoitura la mijloc, nu am ce sa-i reprosez.
Daca ar fi un sistem de note, ar avea un 9 (din 10)
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (379.54 KiB) Vizualizat de 15932 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Bofana

Mesaj de Bofana »

Imi dau cu parerea pentru ca e un sport national, si pentru ca ma si pricep.

Am fost un pic sarcastic, tocmai ca toata lumea sa isi dea seama de aspectul esential pe care am vrut sa il punctez. Da, sunt de acord ca regele Carol semna in original brevete, dar la ordine de grad f inalt. Care dintre suverani s-ar fi obosit sa stea sa semneze brevete pentru medalii, ordine de grad mic, etc. Cine isi pierdea timpul cu aceste aspecte triviale daca nu un contopist de palat, un secretar, aghiotant, etc.

Piesa in sine, care a deschis topicul, nu are semnatura originala, ci facsimil. Este o piesa frumoasa, dar nu poseda semnatura originala Carol 1.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
iason

Mesaj de iason »

Pai, care e priceperea??Ati spus ca nu putea sa semneze 1033 de brevete in aceeasi zi.De asemenea si colegul Yu_L.Yan cu tot respectul pentru dansul, a scris ca brevetul are un numar destul de mare.Nu este numarul de ordine acordarii brevetului dar numarul decretului.
Fişiere ataşate
5.jpg
5.jpg (344.05 KiB) Vizualizat de 15908 ori
002.jpg
002.jpg (401.74 KiB) Vizualizat de 15908 ori
001.jpg
001.jpg (417.92 KiB) Vizualizat de 15908 ori
003.jpg
003.jpg (421.03 KiB) Vizualizat de 15908 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Bofana

Mesaj de Bofana »

Se pare ca nu am fost inteles - treaba cu calculele matematice a fost o gluma... sarcastica, tocmai ca sa accentuez ceea ce am vrut sa spun. Piesele postate de dvs dle iason demonstreaza tocmai punctul meu de vedere - piesele bune beneficiau de semnatura olografa a suveranului.

Comparati un ordinul Ferdinand cu o rasplata pentru invatamant ???? QED
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Maamaaa ce s-au aprins spiritele :lol: si acum mai vin si eu cu bla-bla-ul meu :lol:

Ok, lasand gluma la o parte, pot spune ca am vazut si eu ceva semnaturi C1 la viatza mea si nu stiu de ce, dar cea de pe brevetul in discutie mi se pare buna! Chiar daca brevetul era numai pentru tanti Maria din Ploiesti !
Aici mai intervine si faptul ca nu stim prin ajutorul carei "pile" a ajuns doamna Nicolau sa primeasca medalia, poate a intervenit chiar Regina Elisabeta...asta nu o vom afla probabil niciodata!
Majoritatea dintre noi am citit ce fel de om a fost C1, ca nu se cobora sa dea mana si altele dar nu as exclude din start posibilitatea ca a mai semnat brevete si pentru salahori nu numai pt cei cu sange albastru sau militari si functionari de rang inalt!

Semnatura mi se pare ca are tremuraturi (verde) si in portiunea marcata cu rosu capatul din stanga unde s-a intrerupt nu se potriveste cu continuarea care incepe un pic mai de jos..
Facsimilele pe care le-am vazut eu nu prea aveau tremuraturi si neregularitati din acestea, erau destul de "fluide" !
Cel mai bine este daca am putea vedea live semnatura.. pt ca prin poza precis se mai pierd din detalii !!!
Fişiere ataşate
semnatura.jpg
semnatura.jpg (34.34 KiB) Vizualizat de 15894 ori
Cristian Ciuplea

Semnatura CC I

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Si eu sunt de parere ca semnatura in cauza este originala.

De exemplu semnat. orig. pt. med. Bene Merenti, cl. a II-a,
orig. pt. Steaua Romaniei in grd. de ofiter, pt. un locot. din merina franceza,
a treia este tipar.
Fişiere ataşate
Ro., C.R. cavaler, Pherekyde.JPG
Ro., C.R. cavaler, Pherekyde.JPG (250.12 KiB) Vizualizat de 15875 ori
Ro., Brevet ofiter, SR 1887, semnat Carol orig, unui francez..JPG
Ro., Brevet ofiter, SR 1887, semnat Carol orig, unui francez..JPG (38.6 KiB) Vizualizat de 15875 ori
Ro., Brevet Bene merenti, cl. a 2-a.jpg
Ro., Brevet Bene merenti, cl. a 2-a.jpg (162.83 KiB) Vizualizat de 15875 ori
Curiosity Killed The Cat !
simaky

Mesaj de simaky »

semnatura o fi originala !
dar sunteti atat de siguri ca semna chiar regele carol I si nu secretarul lui ????

poate ca regele semna lista cu propunerile, apoi secretarul putea semna brevetele !!!
domino
**
**

Mesaj de domino »

am facut un scan la o rezolutie mai buna, nu stiu daca lamureste ceva in plus
Fişiere ataşate
semnatura carol 001.jpg
semnatura carol 001.jpg (375.89 KiB) Vizualizat de 15844 ori
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Linii suprapuse....exista asa ceva la facsimile?
Fişiere ataşate
det.jpg
det.jpg (45.49 KiB) Vizualizat de 15835 ori
simaky

Mesaj de simaky »

... dar si conturul litetei pare a fi desenat, apoi corpul literei umplut !!! astat e treaba de caligraf nu de un rege !!!
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Din punct de vedere olografic este posibila varianta cu secretarul care semneaza in locul Regelui ca doar nu era o semnatura complicata, dar de ce nu acceptam si varianta cea mai simpla..este semnatura lui Carol!?

Domnule Simaky nu stiu daca ati scris vreodata cu un toc cu penita,nu cu stiloul! Tin minte ca in copilarie mai aveam cateva ramase de la mai stiu eu cine, unele erau chiar foarte estetice, acum imi pare rau ca nu le-am adus cu mine...ma rog dar voiam sa spun altceva...! La scrisul cu tocul cu penita,daca se apasa un pic mai tare, penita se "cracea" iar marginile ieseau mai pronuntate si se consuma si mai multa cerneala.
Tin minte ca aveam mai multe feluri de penite care erau diferite la forma si varf... Nu cred ca a stat cineva sa coloreze semnatura ca sa fie mai spectaculoasa! Poate a semnat cu pana...cine stie.
danutz

Mesaj de danutz »

scuzati
de acesta ce parere aveti original su tipar pentru semnatura lui Carol
nu am un scan mai bun
Imagine
screen shot capture
Cornelius Agrippa

Mesaj de Cornelius Agrippa »

tripleseven scrie:Din punct de vedere olografic este posibila varianta cu secretarul care semneaza in locul Regelui ca doar nu era o semnatura complicata, dar de ce nu acceptam si varianta cea mai simpla..este semnatura lui Carol!?

Domnule Simaky nu stiu daca ati scris vreodata cu un toc cu penita,nu cu stiloul! Tin minte ca in copilarie mai aveam cateva ramase de la mai stiu eu cine, unele erau chiar foarte estetice, acum imi pare rau ca nu le-am adus cu mine...ma rog dar voiam sa spun altceva...! La scrisul cu tocul cu penita,daca se apasa un pic mai tare, penita se "cracea" iar marginile ieseau mai pronuntate si se consuma si mai multa cerneala.
Tin minte ca aveam mai multe feluri de penite care erau diferite la forma si varf... Nu cred ca a stat cineva sa coloreze semnatura ca sa fie mai spectaculoasa! Poate a semnat cu pana...cine stie.
În sprijinul celor arătate de dl.777 despre scrisul cu toc cu peniţă, un exemplu aici :http://www.youtube.com/watch?v=N65pkGh8gy0
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
Scrie răspuns